Kezdő útmutató az EOS-hoz

EOS útmutató

Az alapja EOS az EOS.IO szoftver, amely blokklánc architektúrát biztosít. Bár más blokklánc-architektúrák is rendelkezésre állnak, az EOS.IO-t mind a horizontális, mind a vertikális méretezéssel tervezték a decentralizált alkalmazások számára. E cél elérése érdekében a csapat létrehozott egy konstrukciót, amely hasonlít egy operációs rendszerre, és lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy alkalmazásokat építsenek.

EOS webhely

Az EOS.IO szoftver használatával a fejlesztők fiókot szerezhetnek, használhatnak hitelesítést, hozzáférhetnek adatbázisokhoz, ütemezhetik az alkalmazásokat, és aszinkron kommunikációt használhatnak több CPU-fürtön vagy magon keresztül. Az EOS.IO mögött álló blokklánc architektúra méretezhető úgy, hogy másodpercenként több millió tranzakciót kezeljen felhasználói díjak nélkül. Emellett a fejlesztők számára egyszerű és gyors decentralizált alkalmazások telepítését is lehetővé teszi. A csapat a szoftvert tartja a decentralizált alkalmazásokhoz tervezett legerősebb infrastruktúrának.

Ki áll az EOS.IO mögött?

Az EOS.IO szoftvert építi blokk.egy, amely Kajmán-szigetek mentességet élvez. Tanácsadói és alkalmazottai vannak szerte a világon, és a blokklánc szoftverek fejlesztésére összpontosít, más üzleti szintű technológiai megoldásokkal együtt.

EOS csapat

Melyek az EOS.IO legfontosabb jellemzői?

Az EOS.IO szoftver legfontosabb részei a skálázhatóság, a rugalmasság és a használhatóság. A skálázhatóság szempontjából az infrastruktúra több ezer DApps-t támogat kereskedelmi méretben, mindezt párhuzamos végrehajtással és aszinkron kommunikációval. Külön választja el a végrehajtást és a hitelesítést is. A rugalmasság maximalizálása érdekében az EOS.IO lefagyaszthatja, majd kijavíthatja a megszakadt alkalmazásokat, és általános szerepkör-alapú engedélyekkel rendelkezik. Van webes összeszerelés is.

Végül, hogy az interfész használható legyen a fejlesztők számára, van egy hasznos webes eszközkészlet az interfész fejlesztéséhez. Ezen felül léteznek önleíró adatbázis- és deklaratív engedélyezési sémák és önleíró interfészek.

Milyen további előnyei vannak az EOS.IO-nak?

Az EOS.IO mögött álló operációs rendszert több szerveren keresztül fogják üzemeltetni, amelyek szintén blokkgyártók. Ezek a szerverek az EOS-t ösztönzik az alkalmazások tárolására. Az alkalmazások olyan általános funkciókat használnak, mint a felhasználói felületek, a háttérkezelés és a felhasználói / jelszó funkciók, amelyek lehetővé teszik megosztott könyvtárak vagy keretrendszerek használatát és gyorsabb fejlesztést. Az EOS.IO-n létrehozott alkalmazások ugyanúgy megjelennek, mint bármely központosított alkalmazás a végfelhasználók számára, miközben a decentralizáció összes előnyét biztosítják.

Sokan hasonlítják az EOS.IO-t az Ethereumhoz, mivel jelenleg ez a fő versenytársa egy hasonló blokklánc platformnak a decentralizált alkalmazások számára. A legtöbben egyetértenek abban, hogy az Ethereum nem felhasználóbarát, amikor a blokklánc interakciókról van szó, amit az EOS.IO javítani fog. Ezenkívül az Ethereum tranzakciós díjakat számít fel, de az EOS.IO nem, ami vonzza a felhasználókat.

Mik azok a DPOS és a TaPos?

A DPOS, vagy a tét delegált igazolásának konszenzus algoritmusa blokkokat készít három másodperces időközönként. Minden alkalommal egy gyártó készítheti el a blokkot, és ha nem gyártják, akkor kihagyja. A producerek fordulói között 21 és a válogatás véletlenszerűen keveredik. Mivel a blokkgyártók együttműködnek ahelyett, hogy versenyeznének a blokkok gyártása során, nincsenek villák, és a konszenzus a leghosszabb láncra megy.

A TaPos vagy a tét tranzakcióbizonyítása azt jelenti, hogy minden tranzakciónak tartalmaznia kell egy újabb blokkfejlécből származó kivonatot. Ez megakadályozza, hogy a tranzakciókat a hivatkozott blokkok nélküli villákon játsszák le. Ez azt is megmutatja, hogy melyik villán van a felhasználó és a tét.

Mit kell tudni az EOS-ról és a Token terjesztésről?

Az írás idején az EOS token terjesztése a 350-es 223-as időszakban volt, 744 millió 1 milliárdos EOS-t osztottak szét. A jelenlegi megoszlást 2 milliónak jelölték, ami 3 155 ETH-nak felel meg. Összességében a terjesztés 341 napig fog tartani, ez az az időszak, amelynek célja, hogy mindenkinek rengeteg ideje legyen a projekt és a közösség kutatására, és továbbra is részt vehessen.

EOS Token akció

Az első terjesztési időszak 2017. június 26. és július 1. között tartott, amelynek során 200 millió EOS-t, vagyis a tokenek 20 százalékát osztották szét. Július 1-jétől 350 egymást követő 23 órás periódus kezdődött, amelyek során 2 millió EOS-tokent osztottak szét, összesen 700 millió tokent. Ez a tokenek 70 százalékát teszi ki. Az utolsó 10 százalék, vagyis 100 millió EOS a block.one számára van fenntartva, és nem kerül átadásra vagy kereskedésre az Ethereum hálózatán belül.

Annak érdekében, hogy a token terjesztés igazságos és inkluzív legyen, nincs előre meghatározott ár az EOS token számára. Ehelyett az árát a piaci kereslet alapján határozzák meg. Az EOS.IO mögött álló csapat úgy véli, hogy ez a módszer megismétli a bányászatot anélkül, hogy tisztességtelen előnyt jelentene a nagy vevők számára. Más szavakkal, az egyes 23 órás időszakokra elkülönített 2 millió EOS összege arányosan fel lesz osztva a közreműködők között az adott időszakon belül a hozzájárult ETH összege alapján. Az átláthatóság érdekében a beérkező pénzeszközök Ethereum intelligens szerződés útján kapnak nyugtát.

A 2018. június 1-jei végső token terjesztési időszakot követően az EOS tokenek 23 órán belül átruházhatatlanná válnak az Ethereum blokklánc mentén.

Hogyan lehet részt venni az EOS Token terjesztésében

Szüksége van egy Ethereum-kompatibilis pénztárcára, amelyhez csak Ön rendelkezik privát kulcsokkal, vagy ugyanolyan jellegű alkalmazás. Az intelligens szerződés funkcióinak használatához szüksége van a privát kulcsra. Vegye figyelembe, hogy a részvételhez szükséges minimális hozzájárulás 0,01 ETH. Az Egyesült Államok állampolgárai és lakói további előírások miatt nem vásárolhatnak EOS tokent.

Hogyan használják az EOS tokeneket?

Van egy DPOS konszenzusos mechanizmus. Ezzel az EOS-tokenek birtokosai szavazati jogot kapnak a blokkgyártók számára. Ezek a gyártók felelősek a nagy események és a bányatömbök kiválasztásáért.

Ezenkívül mindenkinek, akinek van fiókja, rendelkeznie kell EOS-tokennel a fiókja teljes interakciójához és teljes használatához. A fejlesztőknek szintén szükségük van a tokenekre, hogy decentralizált alkalmazásaik működőképesek legyenek. Ennek érdekes része, hogy nem használja az EOS tokent, amikor kihasználja a szerver erőforrásait; csak meg kell tartanod őket. Ehelyett a rendelkezésre álló erőforrások mennyisége, például a tárolókapacitás, a számítás és a sávszélesség arányos az alkalmazáshoz kapcsolódó EOS-tokenekkel.

Következtetés

Miután elindította, az EOS.IO nagyon hasznosnak bizonyulhat, különösen a méretezhetőségének köszönhetően. A csaknem egy évig tartó egyedülálló token terjesztési időszak lehetővé teszi, hogy többen bekapcsolódjanak a projektbe és megismerjék azt. Ez a hosszú hozzájárulási időszak azonban késleltetheti a projekt elindítását, lehetővé téve más hasonló projektek számára, hogy az EOS.IO-t előtérbe kerüljék. Feltételezve, hogy ez nem történik meg, az EOS.IO nagyszerű lehetőségekkel rendelkezik, mivel képes lesz mindent megadni a fejlesztőknek a DApp tárhelyhez.

Hasznos Linkek

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me