Kezdő útmutató ködökhöz

Nebulas NAS Guide

Ködök egy decentralizált platform, amelynek célja az összes többi blokklánc keresési keretrendszerének biztosítása. Válaszként hozták létre a blokklánc mint decentralizált autonóm rendszer (DAO) növekvő trendjét és a kriptovaluták exponenciálisan növekvő értékét. A csapat észrevette a blokklánchoz kapcsolódó kihívásokat, például a protokollok frissítését, a blokkláncokkal kapcsolatos információs interakciókat, a blokklánc-alkalmazásokat és az intelligens szerződések hatékonyságát.

Nebulas weboldal

Ezekkel a kihívásokkal együtt is úgy érzik, hogy a blokklánc egyik legnagyobb kihívása az intelligens szerződésekhez és a blokklánc-alkalmazásokhoz használt hatékony keresőmotor hiánya, különösen az elosztott alkalmazások növekedésének köszönhetően. A Nebulas a csapat válasza erre a problémára. A cél egy önállóan fejlődő blockchain rendszer kifejlesztése, amely az értékösztönzésen alapul.

Melyek a ködvilág céljai?

A Nebulas World-rel a csapat célja egy rangérték meghatározása, amely a blokklánc mögöttes adataival kapcsolatos értéket méri. Úgy érzik, hogy ez szükséges az információk magasabb dimenzióinak feltárásához és a blokkláncokban még nagyobb érték megtalálásához.

Ködök céljai

Fejlesztőbarát ösztönző rendszert is szeretnének beépíteni, így a sikerláncot felállítják. Végül azt akarják, hogy a Nebulas elérje az önfejlődést, így az automatikusan fejlődhet, jobb felhasználói élményt, erősebb rendszert és gyorsabb számítástechnikát biztosítva.

Mi a Nebulas Rank?

Nebulas Rank (NR) a Nebulas, talán az alapvető rangsorolási algoritmus legfontosabb technikai jellemzője. Ez az algoritmus nyílt forrásból származik, és a platform hogyan méri az értéket a blokkláncokban. Alapja a felhasználók közötti interaktivitás, ezen felhasználók eszközeinek terjesztése és likviditás. A Nebulas Rank felhasználható a blokklánc entitások rangsorolására, ideértve az elosztott alkalmazásokat, intelligens szerződéseket és címeket.

Nebulas Rank

Mi az odaadás igazolása?

Az odaadás bizonyítása (PoD) a Nebulas Rank rendszeren alapuló konszenzusos algoritmus. A PoD segítségével a Nebulas blokklánc „befolyásos” felhasználói könyvelőkké válhatnak. Elfogadásával blokkjutalmakat és tranzakciós díjakat keresnek, ösztönözve őket arra, hogy továbbra is hozzájáruljanak a blokklánc biztonságához és stabilitásához.

A PoD algoritmus alapkoncepciója magában foglalja, hogy azok a felhasználók, akiknek NR értéke meghaladja az adott küszöböt, biztonsági letétet fizethetnek és részt vehetnek a könyvelők kiválasztásában. A könyvelőjelöltek versengenek azért, hogy virtuális bányászattal megszerezzék könyvelési jogaikat. A könyvelők felügyelik a blokkok létrehozását, megszerzik a blokk jutalmat és a tranzakciós díjat. Bármikor, amikor a felhasználó nem megfelelő módon viselkedik, a biztosítékát elkobozzák és más könyvelői jelölteknek adják.

Mi a fejlesztői ösztönző protokoll?

A Nebulas mögött egy másik kulcsfontosságú technológia, a fejlesztői ösztönző protokoll (DIP) a DApps és az intelligens szerződések fejlesztőire vonatkozik. Előre meghatározott blokkintervallumokban a kérdéses fejlesztők, amelyek NR értéke meghaladja a meghatározott küszöböt, ösztönzőket kapnak. Ezeket az ösztönzéseket a könyvelők blokkokban rögzítik. Az ötlet az, hogy minél több fejlesztő ösztönzi a DApps és az intelligens szerződések létrehozását, a kívánt pozitív visszacsatolási ökoszisztéma létrejön a fejlesztői közösség számára.

Fejlesztői ösztönzés

Mi az a Nebulas Force?

A Nebulas mögött a végső alapvető technológia a Nebulas Force, NF. Ez az erő a fent említett önfejlődés képessége. A Nebulas Force jóvoltából a fejlesztők új technológiát építhetnek be, javíthatják a hibákat vagy általános változtatásokat végezhetnek anélkül, hogy kemény villára lenne szükségük, ami megzavarná a rendszert és problémákat okozott más blokkláncokban.

Amikor a Nebulas közösség nagyobb lesz, mind a Nebulas Force, mind a protokollok frissítésének képessége megnyílik a közösség számára. A közösség a szavazási mechanizmusukat használja, és figyelembe veszi a felhasználók NR-súlyát, hogy kiválassza a blokklánc irányát, frissítve annak céljait.

Milyen más technológián dolgoznak a ködök?

A Nebulas a Nebulas Cluster Polymorphous Evolution-t is kifejleszti, amely egy előremutató mechanizmus. Ez a mechanizmus azon az elképzelésen alapszik, hogy a fő blokklánc eszközei és adatai biztonságban lesznek. A mechanizmussal legalább egy mellékláncot fejlesztenek ki az alapvető műszaki innovációs megoldások ellenőrzésére, ideértve a villámhálózatot és az új konszenzusos algoritmust.

A másik fontos technológia, a Nebulas Wormhole lehetővé teszi az eszközök és az adatok cseréjét az oldalláncok között, valamint a fő és az oldalláncok között, valamint a DApp interoperabilitását.

Mit kell tudni a NAS-ról?

A NAS elsődleges funkciója, a Nebulákkal társított kriptovaluta a Nebulas platform működtetése lesz, mint alkalmazáson belüli pénznem. A NAS kezdeti véges ellátása 100 millió. Ezeket a tokeneket úgy tervezték, hogy folyamatosan keringjenek a platformon és a közösség között. A NAS célja egy belső gazdaság megteremtése a Nebulas platform számára és az ökoszisztéma hajtóereje. Nincs garancia arra, hogy a jövőben újabb NAS jön-e létre. A jelenlegi terv az, hogy 2019 végétől kezdődően évente extra NAS-t állítanak elő. Ez a teljes NAS-ellátás 3 százalékának előállítása lenne, és része lenne a PoD programnak.

A nem technikai jellegű folyóirat szerint a 100 millió NAS állandó készletét a következőképpen osztják fel. 35 százaléka a közösségi tartalékba, 30 százaléka pedig közösségi és magánértékesítésbe kerül. 20 százalékot a csapatnak és a tanácsadóknak szánnak, 10 százalékot pedig az alapítás első értékesítésére fordítanak. Az utolsó 5 százalék a Nebulas Alapba kerül. Ez a terv elegendő NAS-t tesz lehetővé az operatív bővítés, valamint az ökoszisztéma-építés felé.

A NAS tárolása

Mint említettük, a NAS egy ERC-20 Ethereum token, ami azt jelenti, hogy biztonságosan tárolható egy Ethereum papír pénztárcán vagy egy hardver pénztárcán, például a Trezor vagy a Ledger.

Küldd Ether-t

Hogyan vásárolhatom a NAS-t

Az írás idején Nebulas csak megvásárolható számos kisebb tőzsdén, például:

  • Huobi
  • Gate.io
  • OKEx
  • EtherDelta

Hogyan néz ki az ütemterv?

2017. negyedik negyedévére a Testnet a Nebulákhoz online lett. 2018. első negyedévében megtörténik a v1.0 kiadása, és a Mainnet online lesz. Q4-re a v2.0 és az önfejlődés funkció is felszabadul.

Ütemterv

Következtetés

Figyelembe véve a már létező különálló blokklánc-rendszerek nagy számát és a naponta növekvő számot, logikusnak tűnik, hogy a technológiai világnak szüksége van egy módszerre ezeknek a blokkláncoknak a keresésére. Mint ilyen, a Nebulas úton van a blokkláncokkal szembesülő problémák egyikének megoldására. Segítségével megvalósíthatóvá kell válnia a felhasználó számára szükséges adatok megkeresése a blokkláncok nagy számánál, még akkor is, ha e láncok mennyisége folyamatosan növekszik.

Hasznos Linkek

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me