Mi az XAR Network? A Cosmos & Fantom decentralizált pénzügyi kerete

XAR hálózat

A XAR hálózat lehet az egyik eszköz, amelyet az egész világon új pénzügyi rendszerek létrehozására használnak. Ahelyett, hogy egyetlen hálózatként működne, az XAR hálózat lehetővé teszi a fejlesztők számára saját rendszerek létrehozását, és innovatív tétmodellel is rendelkezik.

Az XAR Network szerint:

„Az XAR Network nyilvános lánc engedély nélküli decentralizált hálózat, amelynek középpontjában a DeFi (decentralizált finanszírozás) áll. A Lachesis és a TxFlow protokoll alapján, Fantom Alapítvány a konszenzusos mechanizmus lehetővé teszi a nagy reagálóképességet, szinte azonnali teljes véglegességgel (~ 1,2 másodperc), nagyon nagy tranzakciós átviteli sebességgel (másodpercenként meghaladó 20 000 tranzakció feldolgozása).

A helyi pénzügyi hálózatok kiépítésének képessége nagyszerű tulajdonság, és az architektúra, amely lehetővé teszi az XAR hálózat működését, nyitott az adott feladatokhoz való alkalmazkodásra. Egyes entitások a tranzakciók törlésére használhatják, míg mások a tokenek megtérülésének létrehozására.

XAR hálózat

Az XAR Network megoldja az új pénzügyi igényeket

Az emberek túlnyomó többségének egyszerű pénzügyi élete van. Néhány nyugdíjszámlán túl az embereknek csak pénzt kell keresniük, és stabil eszközben kell tartaniuk (például nemzeti valutában). A Bitcoin-t ezek mentén tervezték. A Bitcoin árukra és szolgáltatásokra cserélhető, valamint nyilvános blokkláncán is menthető.

Sajnos, ha a pénzügyi rendszer összetettebb részeiről van szó, akkor a viszonylag egyszerű monetáris rendszer nem elég. Számos vállalat bukkant fel, hogy megpróbálja pótolni a hiányosságokat, de a legtöbb ilyen megoldás partnerkockázatot jelent.

Például, ha meg akarja fedezni a Bitcoin kitettségét, akkor a legegyszerűbb lehetőség egy harmadik fél cseréje. A fedezeti ügylet értéke csak olyan jó lesz, mint a tőzsde (az Ön partnere), és ha biztosítékként kell vállalnia a Bitcoint, akkor ezek a tokenek veszélyeztetettek lennének.

Az XAR Network közvetlenül foglalkozik ezekkel a kihívásokkal.

Az XAR Network elmagyarázza:

„Az XAR Network nyilvános láncolata lehetővé teszi, hogy bármilyen támogatott digitális eszközt letétbe helyezzen, fedezetbe vegyen, ezen fedezet alapján elgondolkodjon a fedezett stabil valuta tokenekről (CSCT), majd ezeket a CSCT-ket felhasználva tétre és jutalomszerzésre használja fel. Mindeközben megőrizve az alapul szolgáló fedezett eszköz tulajdonjogát. A CSDT megszerzése lehetővé teszi, hogy jutalmakat kapjon a díjtáblából, arányosan a hálózat összes CSDT-részesedésével. ”

Az XAR Network lehetővé teszi a felhasználók és fejlesztők számára, hogy platformjával számos pénzügyi eszközt hozzanak létre, és sokkal magasabb szintű autonómiát érjenek el. Ha a Bitcoin megengedte az embereknek, hogy harmadik fél nélkül kereskedjenek és spórolhassanak, az XAR hálózat azon dolgozik, hogy olyan platformot hozzon létre, amely szinte teljes mértékben megszünteti harmadik felek szükségességét a pénzügyi tranzakciókból.

Xar hálózat

A decentralizált pénzügyek (DeFi) a jövő

Amint azt az amerikai FED ACH elszámolási rendszerének legutóbbi meghibásodása bizonyítja, minden olyan központ, amely központosított hatóságokra támaszkodik, kiszolgáltatott lesz olyan kieséseknek, amelyek váratlan következményekkel járhatnak. Az eszközök birtoklásának és kereskedelmének képessége a modern gazdaság alapja, de ezek a képességek egyre inkább a kormányok ellenőrzése alá kerülnek.

Az Egyesült Államok és Kína között zajló kereskedelmi háború megzavarta a globális gazdaságot, és a nemzet számos szektorát felaprította. Ha a helyzet így tovább halad, akkor az emberek megkérdőjelezhetik a kormányok azon képességét, hogy hatékonyan kezeljék a kereskedelmi törvényeket.

A DeFi az emberek, a vállalatok és még a nemzetek számára is lehetőséget kínál a meglévő pénzügyi rendszer kijátszására és az interneten keresztüli üzleti tevékenységre. Ahelyett, hogy az egyre politizáltabb globális pénzügyi rendszer kötné, a DeFi lehetővé teszi a tranzakciókat, függetlenül az érintett felektől.

Az XAR Network egy mély rendszer

Az XAR Network egyedülálló tétfunkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a támogatott eszközök fedezetét és kereskedését. Noha a platform új, a támogatásának fejlődésével ez egy nagyon hatékony pénzügyi rendszer lehet.

Az XAR Network elmagyarázza a tétmechanizmust:

„A CSSR az a tétmechanizmus, amelyet az XAR hálózat biztosításában részt vevő érdekelt felek jutalmának növelésére használnak. A CSSR lehetővé teszi, hogy bármilyen támogatott eszközt vegyen fel, fedezhessen be, emelje ki a fedezet alapján a fedezett stabil árfolyam-tokent (CSCT), majd használja ezeket a CSCT-kat a téthez. Mindaddig fenntartja az alapul szolgáló fedezett eszköz tulajdonjogát. A tét lehetővé teszi, hogy jutalmakat kapjon a díjtáblából, a hálózat összes tétjének arányával arányosan. Ezeket a jutalmakat fizetőeszközként stabil fizetőeszközként fizetik, például CSDT-ben (fedezett stabil dollárjelző), nem pedig inflációs tokenben, mint más hálózatokban. ”

Miután egy eszközt fedeztek, nem számít, ha lassú blokkláncon működik. CSCT-ként kereskedhet, vagy bármilyen módon felhasználható az XAR Hálózaton. Bizonyos értelemben ez a rendszer megkerüli a korábbi blockchain rendszerek, például a Bitcoin korlátjait.

A platform lehetővé teszi az emberek számára, hogy spekuláció nélkül nyerjenek token állományukból, ami egy másik kérdés, amellyel a tokenek szembesültek.

Sok befektető nem akar spekulálni készpénzével, csak azért, hogy megtérüljön. Az XAR Network által épített platform számos lehetőséget kínál alacsony kockázatú jutalmakhoz, amelyek konzervatívabb befektetők számára vonzóak lehetnek.

Nem inflációs tétrendszer

Az XAR Network azonosította a tét egyik kérdését és megoldást hozott létre. Sokan úgy gondolják, hogy a tét inflációs, és az XAR Network megtervezte a tétek létezésének módját anélkül, hogy növelné a tokenek kínálatát. Noha nincs egyetértés a tét inflációs jellegével kapcsolatban, az XAR hálózat tétberendezése foglalkozik ezzel az aggodalommal.

Az XAR hálózatból:

„A jelenlegi formában való részvétel fenntarthatatlan és inflációs. Ez azt jelenti, hogy a semmiből több kínálatot hoz létre. Ha jelenleg 10 token van, és az infláció 10%, akkor 11 token lesz. A kínálat növekedésével az ár csökken. Tehát, ha csak 10 token van, és a tokenenkénti ár 1 USD, akkor a token számára elérhető teljes USD 10 USD. Ha 11-re emeli, további új USD-forrás nélkül, az ár 0,91 dollárra változik. Ez hátrányos a korai tulajdonosok számára, akik végül egységenként többet fizetnek az egyre növekvő kínálatban. “

Innovációs terem az XAR hálózattal

Az XAR Network olyan eszközöket hoz létre, amelyek lehetővé teszik az emberek és szervezetek számára, hogy elmozduljanak a hagyományos pénzügyi rendszerektől, és létrehozzanak számukra megfelelő monetáris rendszereket. Nagyon sok lehetőség rejlik a pozitív változásokra, és bárki megtalálhatja, aki részt akar venni az XAR Network-ben további információ a rendszerről itt.

A DeFi egy új ötlet, és a decentralizált blokklánc-eszközök első generációjának hátuljára épül, mint például a Bitcoin. Míg ezek a blokkláncok úttörőek voltak, az embereknek több funkcióra van szükségük egy pénzügyi platformtól, ha a meglévő fizetési rendszerek, például a Visa kihívást jelent.

Az XAR Network nem csak nagyszámú tranzakciót képes kezelni, hanem egy nagyon hatékony biztosíték-szolgáltatással is rendelkezik, amely elszámolóházgá teheti azokat a láncokon átívelő ügyleteket, amelyek nem vonnak be harmadik fél letétkezelőjét.

Az XAR Network által létrehozott megoldás nem biztos, hogy tökéletesen megfelel az on-chain fanatikusoknak, de nagymértékben megszünteti a partnerkockázatot és nyilvános nyilvántartást hoz létre a tranzakciókról.

Ha többet szeretne tudni arról, hogyan működik az XAR Network, vagy hogyan válhat annak részévé, rengeteg itt találhatók információk a projektről. A platform bárki számára nyitott, és ha egy komplex pénzügyi rendszerek kiépítésének rugalmas módját keresi, akkor érdemes többet megtudni az XAR Network-ről.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me