Blockchain vs kriptovaluta: Kripto zima i život nakon pada

Kriptovaluta vs Blockchain

Od 2009. godine bitcoin je doživio više od nekoliko uspona i padova. Najveći maksimum svih vremena nastupio je u prosincu 2017. godine, kada je bitcoin postigao 19.783 dolara usred velike pompe i medijske pompe, ali od tada je tržište zabilježilo niz korekcija s cijenom BTC-a koja se trenutno kreće oko 3.500 dolara. Medvjeđe tržište s kojim se sada suočavamo, više od nekolicine nazvalo je “kripto zimom”, ali neugodni ljudi koji su ga nazvali “smrću bitcoina” bilo bi dobro sjećati se povijesti, BTC je sada proglašen mrtvim više od 326 puta i računajući.

Kriptovaluta vs Blockchain

Molimo imajte na umu: ovo je gost Alexa Momota, izvršnog direktora tvrtke Remme.

Pročitajte više o Remmeu ovdje.

Odvajanje kriptovalute & Blockchain

Kad razmišljamo o dugoročnijem ulaganju, važno je odvojiti kriptovalutu od blockchain tehnologije koja je u osnovi. Umjesto toga, moramo ispitati inherentnu vrijednost projekta. Vrijednost kriptovalute kao zalihe vrijednosti prilično se razlikuje od blockchain projekata koji bi trebali donijeti određenu korisnost u prostor. Može se tvrditi da je čista kriptovaluta sklonija špekulacijama, dok su blockchain i decentralizacija više utemeljeni na vrijednosti dApps-a koje podržava.

U prošlosti je popularna metoda vrednovanja kriptovaluta bila volumen trgovanja, međutim ovo je vrlo zastarjeli i nepouzdani pokazatelj. Prije nekoliko godina bilo je očito da je maksimalna likvidnost bila na burzi br. 1 i da se likvidnost smanjivala dok ste se pomicali prema manjim burzama. Danas je slika daleko manje jasna zahvaljujući botovima koji povećavaju količinu, često nekoliko puta. Kao rezultat toga, prosuđivanje interesa za bilo koji token prema opsegu trgovine glupa je zadaća. Može čak biti i slučaj da blockchain projekti kojima se trguje na tim burzama nisu u mogućnosti pravilno procijeniti kamate zahvaljujući trgovačkim botovima koji mutne vode.

Blagodati decentralizacije

Iz tog razloga, osnovnu vrijednost blockchaina ne možemo pronaći gledajući njegov opseg trgovanja ili slične pokazatelje, već u aplikacijama koje se mogu graditi na njemu. Moramo se vratiti osnovama i stvoriti proizvode s dodanom vrijednošću. Na REMME fokusiramo se upravo na to: razvijanje našeg protokola otvorenog koda i dApps-a na sekundarnom sloju kako bismo predstavili novi pristup infrastrukturi javnih ključeva. Iako su mnogi stručnjaci za kibernetsku sigurnost i dalje oprezni prema inovacijama, slažu se da industrija zahtijeva nove alate i rješenja. Kao rezultat toga, čak su i konzervativne industrije poput cyber sigurnosti bile prisiljene ozbiljno razmotriti prednosti decentralizacije. Prednosti korištenja raspodijeljenog izvora povjerenja donijet će korisniku prilagođeni sigurnosni rast u prostoru praćen velikim smanjenjem troškova.

Ako će sektor cyber sigurnosti prihvatiti ovu tehnologiju u nastajanju, to će se dogoditi samo iskorištavanjem blockchain-ova i dApps-a koji su evoluirali kako bi zadovoljili njihove potrebe. Pametni blockchain projekti već su krenuli u dobrom smjeru i vjerujem da će 2019. biti godina u kojoj ćemo početi vidjeti prve aplikacije za pristup aplikacijama koje će se usvojiti na tržištu. U poduzećima ćemo početi vidjeti veći broj slučajeva upotrebe blockchaina nego ikad prije, a izvan poduzeća vidjet ćemo sve veće usvajanje blockchaina u financijskim uslugama.

Tek započinjemo

Ukratko, vjerujem da je era decentralizacije tek započela. Ovaj val inovacija donijet će još više kriptovaluta, kao i rast cijena onima iza kojih stoje stvarni proizvodi, a ne samo hiper. I broj to potvrđuje. Prema Država Dapps mjesečni razvoj dApp-a porastao je za 182% od prosinca 2017. Oni koji predviđaju kripto zimu, trebali bi imati na umu da zimu uvijek prati proljeće. Crypto nije gotov – tek započinje.

O Alexu

Ponašajući se s deset godina IT iskustva, Alex radi u blockchain prostoru od 2013. 2014. vodio je BitX, start-up koji je ljudima omogućio da telekom i druge svakodnevne usluge plaćaju u bitcoinima. Alex je član uprave Bitcoin Foundation Ukraine u posljednje tri godine, a također je u rudarstvu bitcoina od 2015. Trenutno je suosnivač i izvršni direktor REMME, distribuiranog protokola infrastrukture javnog ključa i aplikacija s omogućenim PKI. za suvremeni web.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me