Coinbase & Circle Greenlight CENTER Proširenje za jačanje ekosustava kovanica u USD

Centar

Suradnici koji stoje iza USD Coin (USDC) otvaraju vrata novim suradnicima.

U četvrtak je konzorcij CENTER, koji Circle i Coinbase ubraja među svoje najistaknutije pokretače, objavio da je grupa otvaranje mreže CENTAR, upravljački okvir zasnovan na softveru za nove članove.

Takvo članstvo omogućilo bi ovim novim sudionicima da “izdaju ili otkupe USDC”, ali bi ovisilo o izgledima koji se obvežu na “operativna pravila i okvir za namiru i odgovornost izdavatelja” konzorcija i doprinose tehničkim resursima za pomoć u razvoju projekata grupe..

Centar

Konkretno, CENTER je rekao da će mrežni izgledi trebati dokazati i nakon toga rutinski održavati svoj status potpuno licenciranih i zakonski usklađenih; kao da ima skrbnički fiat; i kao da ima dovoljno računovodstvenih procesa.

Ideja je generirati prihod daljnjom izgradnjom ekosustava oko projekata CENTRE-a, objasnio je konzorcij u njihovoj najavi:

„CENTAR Izdavatelji imaju mogućnost generiranja povrata na rezervnu imovinu dodijeljenu im u skladu s investicijskom politikom CENTRA. Tvrtke također mogu generirati prihode gradeći financijske proizvode i usluge koji koriste CENTER-ove stabilne kovanice. “

Gledajući unaprijed, grupa je rekla da također planira učiniti svoje novčiće funkcionalnima u različitim blokovima, uključujući privatne, te da istražuje stvaranje stabilnih kovanica za daljnje fiat valute izvan američkog dolara.

Istaknuto je da je CENTAR dodao da će s vremenom razviti digitalnu valutu “basketcoin” potpomognutu raznim stabilkoincima konzorcija:

„Jednom kada fiat-tokeni CENTRE-a podržavaju razne valute, prirodni sljedeći korak je zamisliti novu globalnu digitalnu valutu iza koje stoje ti tokeni rezervnih valuta, a strukturu košarice odabrao CENTAR […] Očekujemo da će i Bitcoin biti sredstvo rezervne valute u takvom žetonu košarice, jer Bitcoin postaje sve važniji kao globalno nesuvereno skladište vrijednosti. “

Ipak, dok CENTAR baca USD Coin i njegove druge inicijative kao korake prema budućnosti, drugi nisu toliko sigurni u elemente onoga što se odvija.

Na primjer, licencirani odvjetnik i suosnivač ZeroLaw-a Gabriel Shapiro otada je komentirao da napredak USDC-a sugerira napredak „stabilnokovanica maksimiziranih s povjerenjem“.

(2) Ako dobro razumijem i članovi konzorcija mogu i dalje držati svoje USDC rezerve sve dok ih imaju "posvjedočiti" da su tamo, kako to ne znači da USDC nisu zamjenjivi i imaju različita svojstva rizika ovisno o određenom izdavaču koji ih je izdao?

– ☠l̶̫͚̍̃͊́͐e̷̛̊́x̸-̴́̿n̷̛̜̣̥͛̋͛̓ǒ̶̾̿̒͂̈́̍d̸͛̔̀̽ë̵́☠ (@lex_node) 13. lipnja 2019

“Možda postoje odgovori na ova pitanja, ali ih definitivno ne vidim u priopćenju”, dodao je Shapiro.

Stablecoins kao vruća tema kao ikad

Kriptoekonomija 2019. ima stabilcoin groznicu.

Još u veljači bankarski gigant JP Morgan napravio je valove otkrivajući rad na JPM Coin, stabilnom tokenu nalik na rezerve u USD koje su programeri blockchaina banke izgradili na vrhu svoje dozvoljene Ethereum vilice Quorum.

Kako se proljeće kotrljalo, tether (USDT) upletao se u kontroverzu, jer je otkriveno u sudskoj bitci s državnim odvjetnikom u New Yorku da su njegovi zaštitari – Bitfinex i Tether Limited – posudili stotine milijuna dolara iz novčanih rezervi tether-a za pokrivanje sredstva koja su zaplijenjena od njegovog jednokratnog procesora plaćanja, sa sjedištem u Panami, Crypto Capital.

Drugi glavni dosadašnji naslov stabilnog valuta usredotočio se na moć Facebook-a na društvenim mrežama, koja navodno planira izdati vlastiti basketcoin u narednim danima.

Taj projekt – koji je vodstvo Facebooka okvirno prozvalo GlobalCoin, trebao bi objaviti svoju bijelu knjigu 18. lipnja. Prošlog tjedna pronijela se vijest da je tvrtka istraživala kako nekim zaposlenicima plaća token, otvarala povezane bankomate i naplaćivala institucijama 10 milijuna dolara za pokretanje jednog od svojih mrežnih čvorova. Token će očito biti vezan za nekoliko glavnih stranih valuta, a ne samo za američki dolar.

U sljedećim godinama, ključna nit koju ćemo morati gledati bit će kako se povećava zasićenost projekata u areni stablecoin. Mogu li mnogi preživjeti zajedno? Ili će pobijediti samo nekolicina projekata, neki decentralizirani, a neki ne? Samo će vrijeme pokazati.