Cvjetanje ekosustava Ethereum: Oči ubijene novim igračkama ovog tjedna

Ethereum

Ovog su tjedna različiti krajevi ekosustava Ethereum ispunjeni posebno živahnim naletom aktivnosti.

Prvo, tu su MAD trgovine – pomislite na “Uzajamno osigurano uništavanje”. Izradili programer Ethereuma Alejandro Diaz i najavljeno u srijedu, Turms MAD Stores anonimno je i decentralizirano tržište koje koristi Ethereum pametne ugovore kako bi uopće izbjeglo potrebu za pozadinskim poslužiteljem.

Ethereum

U otkrivanju je Diaz tržište okarakterizirao kao slično “potpuno decentraliziranoj” i privatnijoj verziji eBaya:

“Još jedna razlika između ebaya i MAD Stores je u tome što prodavači mogu ostati anonimni ili barem pseudonimni; odnosno kupci i prodavači poznati su samo pod Ethereum adresama (ili ENS imenima). “

Oni koji sklapaju ugovore mogu koristiti relativno novo Prijevoz anonimnih poruka Turms sustav, još jedan projekt na kojem je Diaz radio. Turms AMT može stvarati šifrirane poruke između Ethereum adresa.

Štoviše, pametni ugovori MAD nude escrow funkcionalnosti, knjigu kategorija proizvoda i mogućnost evidentiranja prodavateljevog inventara i informacija o njemu.

Kupci i prodavači zaštićeni su prema gore spomenutom principu uzajamno osiguranog uništavanja. Ako strana s obje strane posla pokuša prijevaru s drugom stranom, založena sredstva oba korisnika bit će spaljena.

Još jedna mješalica Ethereum koraka do ploče

U ekosustavu Ethereum nedavno su predloženi različiti mikseri (npr. Heiswap), a najnoviji je mješač Tornado, iza kojeg stoji zk-SNARKS tehnologija za zaštitu privatnosti – poznata i kao „Suncentrirani neinteraktivni argument znanja“ transakcije.

https://t.co/UWmw9bIgIn je sada dostupan za javnu beta verziju na kovan testnet! Uz Tornado mikser koji pokreće zkSnarks tehnologija, korisnici sada mogu miješati svoje $ ETH

Pruža privatne transakcije na Ethereum mreži koje nisu skrbničke, bez povjerenja i bez poslužitelja.

Video: https://t.co/BiKVWmpeec

– RS (@rstormsf) 24. srpnja 2019

Mješalica je posebno neskrbnička, što znači da korisnici mogu olakšati privatnu trgovinu zasnovanu na Ethereumu izravno s adrese odabrane adrese, umjesto da prvo polože eter (ETH) na centraliziranu burzu.

Tornado mikser je upravo pušten na testnu mrežu Kovan, tako da još nije spreman za status proizvodnog okruženja. Ali njegov napredak raduje mnoge dionike zajednice Ethereum koji u posljednje vrijeme lobiraju za solidne mikserske resurse.

Udruženi cDAI stvoren za pomoć u financiranju Ethereuma

Posljednjih nekoliko tjedana, suosnivač EthHub-a i član tima za Gnosis, Eric Conner, predstavio je ideju pokretanja udruženog fonda koji se sastoji od Dai stablecoina, čiji bi se interes mogao staviti na razvojne aktivnosti Ethereuma, a istovremeno omogućiti investitorima da povući svoja glavna ulaganja kad je sve rečeno i učinjeno.

Sada je rani primjer tog modela službeno predstavljen u projektu Pooled cDAI. Kao truda GitHub objašnjava, obavlja sljedeće aktivnosti:

“[…] Spaja DAI, pretvara ga u Složeni DAI i šalje kamate korisniku. Korisnici koji stavljaju DAI u spremište dobivaju udruženi cDAI (pcDAI), ERC20 token koji je za DAI u bilo kojem trenutku dostupan 1 za 1. “

Predstavljamo Pooled cDAI, predložak ERC20 tokena koji omogućava ljudima da udruže DAI, zaključaju DAI u @compoundfinance , i pošaljite kamate korisniku. Zaključani DAI možete povući * u bilo koje vrijeme *. Nekako generalizirano @PoolTogether_ . #DeFi https://t.co/jX6ZAANhdf

– Zefram Lou (@boredGenius) 25. srpnja 2019

Označite kredom kao još jedan novi put za financiranje razvoja otvorenog koda koji bi mogle istražiti sve vrste subjekata u kriptoekonomiji, od kojih su najmanje dionici Ethereuma koji žele povećati izglede za razvoj u ekosustavu blockchaina.

Vau! Netko je već izgradio ideju o interesnom fondu zajednice.

Volim ovu zajednicu. https://t.co/owmaeSyT50

– eric.eth (@econoar) 25. srpnja 2019

Govoreći o Dai stablecoin-u, vrijedi spomenuti i da je tim MakerDAO koji nadzire dvostruki ekosustav MKR-DAI otvorio kampanju nagrađivanja za nadolazeću ponudu Multi-Collateral Dai, koja će u konačnici omogućiti korisnicima da uzimaju kolateralizirane dužničke pozicije CDP) koji koriste sredstva izvan etera.

Svi znate što ovo znači … uskoro ™ ️ https://t.co/6kVa7G3rLk

– DeFi puls &# 127815; (@defipulse) 25. srpnja 2019

Stvarni svijet, izvanlančana imovina koja podupire CDP-ove proizvođača?

Kad smo već kod otvaranja CDP-a s imovinom izvan etera, što reći o tome ako to učinimo s imovinom izvan lanca, poput fizičke imovine?

To je ono što Flutility – graditelji kripto burze AirSwap – planiraju sa svojom mapom puta Tokenized Asset Portfolio.

Danas @fluidio predstavio portfelj tokenizirane imovine (TAP) –

Model koji omogućava da se stvarna imovina založi kao kolateral u decentraliziranim kreditnim objektima –

Uključujući MakerDAO višestrani Dai sustav cc @makerdao $ dai #ethereumhttps://t.co/0wgHQaQ5dD

– Michael Oved (@ ovedm606) 25. srpnja 2019

Razumni se ljudi mogu složiti ili ne složiti se oko toga je li izvanlančana imovina koja se koristi za osiguravanje Dai zajmova pametna ideja, ali ono što je jasno je da horizont DeFi raste iz dana u dan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me