Ethereum kôd dokaza o udjelu bit će dovršen u lipnju 2019

Ethereum

Marš prema konsenzusu o dokazima o udjelu (PoS) nastavlja se prema planu za mrežu Ethereum.

Istraživač Zaklade Ethereum Justin Drake primijetio je 2. svibnja tijekom 17. poziv realizatora “ETH 2.0” da se očekuje da će specifikacija koda za prvu fazu tranzicije PoS-a – “Phase Zero”, kako je nazvana – biti dovršena do 30. lipnja, što je manje od dva mjeseca.

Phase Zero je prva u nizu razvojnih faza koje čine predstojeću nadogradnju Serenity, koja će vidjeti kako Ethereum prihvaća trio skalirajućih inovacija u tehnologiji Casper, plazme i oštrine.

Ethereum

Phase Zero bit će odgovoran za stvaranje temelja nadogradnje Serenity-a uspostavljanjem takozvanog Beacon Chain-a, koji će olakšati provjeru valjanosti PoS blokova putem Caspera i iznad kojih će se podići potonji Serenity razvoj, na primjer Mehanizam oštrenja druge faze.

Poput Bitcoina, Ethereum trenutno koristi dokazno djelovanje (PoW) rudarstvo kako bi postigao konsenzus u svom lancu. No, za razliku od OG kripto mreže, graditelji Ethereuma samo su ikad koristili PoW u svrhe pokretanja sustava prije planiranog prelaska na PoS, koji je sada figurativno na pomolu.

“Do kraja druge faze to je cjelovit sustav […] Trenutno je Phase Zero vrlo blizu završetka”, primijetio je sustvaratelj Ethereuma Vitalik Buterin na konferenciji ETHCapetown prošlog mjeseca.

Spomenuti Drake rekao je da će se prijelazno razdoblje usredotočiti na donošenje završnih detalja dizajna Phase Zero:

„Nastavio sam fino češljati Phase Zero u pripremi za zamrzavanje naočala koje ciljamo 30. lipnja. Još uvijek smo na dobrom putu […] prolaze pojednostavljenja koja su sjajna, a postupak finog češljanja također je za pronalaženje konačnih bugova. “

Još u siječnju razvojna zajednica Ethereum prvi je put objavila v0.1 izdanje specifikacije Serenity, koja je ugostila nastupni dizajn ETH 2.0. Od tada se bruji o približavanju dugo očekivanog PoS pomaka projekta.

Danas se obilježava prvo izdanje verzije ETH2.0. Čestitamo svima! &# 127881; https://t.co/8lh2x0TPyJ

– tchain.eth (@terencechain) 31. siječnja 2019

Justin Drake zabilježio je tijekom 17. poziv realizatora “ETH 2.0” da se predviđa da će specifikacija koda za prvu fazu tranzicije u PoS – “Phase Zero”, kako je nazvana – biti dovršena do 30. lipnja, što je manje od dva mjeseca.

“Faza 0 u v0.1 relativno je značajka cjelovita i približava se stabilnoj”, izjavila je tada v0.1 specifikacija.

Ethereum je u posljednje vrijeme u naslovima

Ethereum je do sada uživao blagodat za usvajanje poduzeća 2019. godine.

U veljači je bankarski div JP Morgan najavio da će njegov JPM Coin biti objavljen na Quorumu, Morganovoj dozvoljenoj vilici Ethereuma. Prošli mjesec je glavna francuska banka SocGen izdala tokeniziranu obveznicu putem Ethereuma, a Samsung je navodno počeo raditi na tome što bi moglo biti privatna vilica blockchaina.

Također u travnju, računovodstvena elektrana “Velika četvorka” EY objavila je u javnu domenu svoj protokol Nightfall – sustav transakcija nultog dokaza (ZKP) koji omogućuje poduzećima privatne transakcije na javnoj Ethereum mreži.

Sukladno tome, neke su velike perike potaknule i njihovu znatiželju. Ovog su tjedna izvršni direktor Tesla i SpaceX pitao Vitalika Buterina što bi trebalo razviti na Ethereumu, a Buterin se obvezao sa nizom značajnih mogućnosti.

Smanjujući se, dionici zajednice raspravljaju o tome kako najbolje aktualizirati održivost među programerima otvorenog koda koji rade na Ethereumu, s opcijama poput financiranja izdavanjem blokova, neovisnih decentraliziranih autonomnih organizacija (DAO) i mikrodonacijama o kojima se raspravljalo posljednjih tjedana.

Još jedna dinamika zbog koje su zagovornici ETH nedavno stavili svoj mozak je predložena promjena konsenzusa ProgPoW-a.

Osmišljena kao sredstvo za ublažavanje ASIC rudara tijekom dana labudovih pjesama ETH 1.0 PoW lanca, grupa suradnika Ethereum Cat Herders osigurala je reviziju ProgPoW koda i ako sve provjere, kôd se želi implementirati u Predstojeća nadogradnja Ethereuma za održavanje u Istanbulu.

Malo je komešanja izazvano i zbog svježeg ažuriranja ethereum.org web stranica. Mnogi su rekli da je web mjesto već odavno trebalo za preobrazbu, ali kritičari tvrde da je redizajn ostavio mnogo želja. Daljnji popravci možda dolazi u naturi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me