Četiri trenda koja će Blockchain dominirati u novim tehnologijama 2019

Blockchain Future Tech

Pošaljite financijska kriza u 2008, Bitcoin je nastao i postupno stekao veliku važnost. Iako je glavna održivost kriptovaluta još uvijek spekulativna, Blockchain se pokazao jednom od glavnih tehnologija i očekuje se da će raditi velike stvari – rješavati probleme i otvarati mnoštvo mogućnosti u svim industrijama. Kako ljudi iz dana u dan shvaćaju njegove široke primjene, Blockchain nastavlja rasti u popularnosti.

Blockchain Future Tech

Gledajući prošlu godinu, evo nekoliko ključnih zapažanja o tome kako je prošao Blockchain i što se očekuje za organizacije.

Imajte na umu: Ovo je gost Zac Cheah, izvršni direktor tvrtke Pundi X.

Pročitajte više o Pundi X ovdje.

1. Tradicionalne tvrtke koje se bave blockchain tehnologijom

Vidimo sve više tvrtki koje koriste ovu vrhunsku tehnologiju ili su u procesu njezine primjene s obzirom na njezino bezbroj aplikacija. Organizacije sada grade sposobnosti koje su potrebne da se blockchain gurne u uobičajeno usvajanje. Industrije koje bilježe sve veće usvajanje Blockchaina su bankarstvo, financijske usluge, osiguranje, upravljanje lancem opskrbe, zdravstvo, e-trgovina, igre na sreću i akademici.

Društvo za svjetske međubankarske financijske telekomunikacije (SWIFT) pokrenulo je pilot uslugu Global Payment Initiative (GPI) kako bi se pridružilo rastućim blockchain i fintech uslugama..

IBM Blockchain

Pročitajte: Isplata IBM Blockchain oklade: 1500 zaposlenika & 500 projekata globalno

Smanjenje troškova i pojednostavljivanje procesa strateške su vrijednosti koje blockchain donosi na stol. Primjenu blockchaina u isplatama, doznakama, izvorima i sljedivosti vidjeli smo u ranim danima, što je u skladu s očekivanim povratima. Iako postoje primjene blockchaina koje obećavaju pružiti prednost tvrtkama, u 2018. i 2019. očekuje se da će čelnici nastaviti s usvajanjem slučajeva s jasnim danskim koristima.

2. Slučajevi uporabe Blockchain tehnologije u stvarnom svijetu izvan financijskih transakcija

Također sada vidimo neke slučajeve stvarne upotrebe ili dokaze da se koncepti šire u drugim industrijama. Da navedemo nekoliko glavnih prednosti, Blockchain pomaže u sprječavanju krivokletstva u upravljanju opskrbnim lancem jer omogućava vođenje evidencije transakcija u obliku nepromjenjive knjige. Odabirući razne prednosti, australska tvrtka za osiguranje kamiona i prijevoza National Transport Insurance (NTI) pokrenula je pilot program za primjenu blockchain tehnologije za praćenje izvoza govedine u Australiji od kraja do kraja..

Beedfledger

Pročitajte: NTI će usvojiti blockchain za sigurnost opskrbe hranom

Zdravstvo bilježi sve veću privlačnost blockchaina, jer omogućuje stvaranje evidencije o liječenju pacijenata i pružanje liječnika relevantnim informacijama dovođenjem cjelokupnih podataka na mrežu na mnogo zaštićen način. Blockchain se našao i u upravljanju talentima. SP Jain School of Global Management, deset najboljih indijskih poslovnih škola izdala je 1.189 certifikata temeljenih na blockchainu diplomantima koji su nedavno stekli diplome i profesionalne certifikate. Potvrde koje su sada dostupne na Ethereum blockchainu omogućit će budućim poslodavcima i drugim stranama da provjere autentičnost obrazovnih kvalifikacija tražitelja posla bez potrebe da kontaktiraju poslovnu školu.

Blockchain omogućuje sigurne transakcije jer je šifriran, pa je stoga izvrsna alternativa u područjima poput upravljanja identitetom. Sa svojim nizom pogodnosti, sigurno je reći da će biti od ključne važnosti u trgovini, otkrivanju prijevara, upravljanju policama u osiguranju, državnom i javnom sektoru, kao i sigurnosti hrane i porijeklu u poljoprivredi.

3. Inovativni startupi poremetit će industriju s tehnologijom Blockchain

Brzo rastuće startupe našle su se u situaciji da mogu poremetiti druga poduzeća u svom sektoru. Na čelu su rukovoditelji koji su iskusni i dobro povezani u svojoj industriji. To su tvrtke koje su često sposobne primijeniti blockchain tehnologije na načine koji su uistinu dio njihovog poslovnog modela, za razliku od dodavanja.

A Globalna anketa Blockchain-a iz 2018 by Deloitte otkrio je da se osnovane tvrtke suočavaju s mnoštvom naslijeđenih zabrinutosti i pokušavaju blockchain uklopiti u već postojeću poslovnu paradigmu koja bi mogla ili ne mora imati koristi od uvođenja ove tehnologije. S druge strane, poremećaji u nastajanju imaju poslovne modele nadahnute blockchainom. Oni eksperimentiraju i grade bez ograničenja naslijeđenih poslovnih procesa. Oni usredotočuju energiju na ono što je moguće, a zatim se suočavaju sa svim izazovima kako rastu.

4. Državna tijela započela su s primjenom blockchaina

Svaki tehnološke inovacije mora u bilo kojem obliku podržati Vlada, a Blockchain nije iznimka! Da bi blockchain približio široj publici, Vlada ga mora legalizirati, tim više što njegovi potencijalni podnositelji zahtjeva, poput bankarstva, osiguranja, farmacije itd., Djeluju u granicama trenutnih regulatornih normi..

Poduzete su brojne inicijative u svim jurisdikcijama na saveznoj i državnoj / provincijskoj razini kako bi se implementirao blockchain za improvizaciju usluga i transformiranje međuvladinih i građanskih transakcija. Područja poput prijenosa naslova i identifikacije stekla su najveću privlačnost za blockchain u vladinom sektoru.

Pročitajte: Vlade širom svijeta traže blockchain za učinkovitost & Rast

U zemljama poput Švicarske, Tajlanda, Kanade, vlada je uspješno primijenila blockchain za improvizaciju procesa. Da nabrojimo nekoliko, švicarska nacionalna poštanska služba i vođa telekomunikacija grade Blockchain platformu za vlastite aplikacije temeljene na blockchainu, tajlandski odjel prihoda prati plaćanja PDV-a koristeći blockchain. Nedavno je službeni vladin kreditni ured Dubaija objavio da uvodi digitalna plaćanja u javni sektor.

Iako je puno blockchain inicijativa ugledalo svjetlo dana, mnoge su još uvijek u pilot fazi. U 2019. ove će inicijative ubrzati tempo prije nego što znamo!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me