Kripto blagajna: Političke donacije kriptovaluta u redu u Japanu

Japan

Donacije kriptovaluta u političkoj areni službeno su bile zeleno osvijetljeno u azijskoj velesili Japana.

To je prema pomoći ministra unutarnjih poslova i komunikacija Sanae Takaichi od 8. listopada, u kojoj je konzervativni japanski političar javno pojasnio da kriptovalute nisu regulirane zakonodavstvom države o kontroli političkih fondova jer nisu “novčani novac” poput fiat valuta ili vrijednosnih papira.

Japan

U skladu s tim, budući da kriptovalute ne spadaju u te određene kategorije, japanski građani mogu donirati neograničeni iznos kripto valuta domaćim političkim ličnostima ili stvarima bez regulatornih ograničenja, što nije dinamika koja je na sličan način moguća za tradicionalne novce prema gore spomenutom važećem zakonu.

Novac je važan: trenutno nije potrebno otkrivanje novca

Budući da kriptovalute nisu obuhvaćene nacionalnim Zakonom o kontroli političkih fondova, Takaichi je primijetio da primatelji neće ni morati otkriti opseg bilo kakvih donacija kriptovaluta koje primaju.

Kako stoji, taj nedostatak potrebnog otkrivanja može se činiti rupom ili zrelim za korupciju, ali također je vjerojatno da će se pravila otkrivanja kasnije pojaviti kako se kriptovalute sve više usvajaju. U doglednoj budućnosti ipak ostaje vidjeti koliko će popularne političke donacije u kriptovalutama biti u zemlji.

Naravno, posljednjih godina Japan se pokazao vodećim svjetskim čvorištem za upotrebu i inovacije kriptovaluta, pa azijska elektrana ima popriličan udio korisnika kripto valuta. Međutim, mnogi od tih korisnika trenutno su prije svega investitori, pa vjerojatno neće brzo potrošiti svoje novčiće. Kao što je David Otto, koordinator za medije s Japanske blokchain konferencije, rekao Forbesu ranije ove godine:

“[Japan] ima puno investitora koji traže nove mogućnosti za ulaganje u zemlju koja ima vrlo nisku federalnu kamatnu stopu, čak ponekad dosežući negativne kamatne stope. Ova su dva čimbenika potaknula zanimanje za kriptovalute i kripto-imovinu kao način da Japan oblikuje budućnost kripto-valuta. “

Ironija je u tome što se, prema novim primjedbama ministra Takaichija, kriptovalute mogu legalno koristiti za doniranje na novčani način u političke svrhe u Japanu, ali tamošnja domaća vlada tu imovinu formalno ne vidi kao novac, a domaći korisnici vjerojatno neće budite voljni trošiti ih poput novca.

Označite ga kredom kao drugo mjesto gdje je kripto de facto novac, ali za sada ne de jure novac.

Japan utječe na globalnu kripto pozornicu

Jao, donacije političke kriptovalute službeno su poštena igra u Japanu koja ide prema naprijed. Država se tako pridružuje Sjedinjenim Državama, čiji je nadzornik za financiranje kampanja – Savezno izborno povjerenstvo – prvi put odobrio kripto donacije još 2014. godine..

Kao članice Bloka dvanaestorice “G12”, obje su zemlje izuzetno utjecajne na svjetskoj sceni, a države iz cijelog svijeta trenutno promatraju što te sile rade na pročelju propisa o kriptovalutama.

Njihove odluke o dopuštanju političkih kripto donacija nesumnjivo će utjecati na druge nacije da barem razmotre sljedeće primjere.

Devcon 5 bruji Ethereum u Japanu i šire

Dionici zajednice Ethereum ovog su tjedna svi uprti u Japan, dok su se graditelji i zagovornici platforme za pametne ugovore spustili u Osaku u Japanu, na Ethereumov godišnji skup Devcon.

Konferencija ima na desetke poredanih glavnih govornika, kao i stotine popratnih događaja, izlagača “Lightning Talk” i praktičnih radionica. Neke od utjecajnih ličnosti na čelu konvencije usmjerene ka inovacijama uključuju Ethereum-ove tehničke oslonce poput Karla Floerscha, Vlada Zamfira i Vitalika Buterina.

I dok su velika pitanja o budućem gospodaru platforme teška na ovogodišnjem Devconu uoči velike nadogradnje “Serenity” koja počinje sljedeće godine, atmosfera je do sada bila uzbuđena, pa čak i lagana, pogotovo ako je pojava pseće inspiracije Dogecoina na svečanostima bila ikakva indikacija.

Smiješan trenutak u Devconu: pojavila se ogromna masa koja je napravila selfie s originalnim Dogeom Shibom. pic.twitter.com/pS7YchZ9VG

– Alex Van de Sande (avsa.eth) (@avsa) 8. listopada 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me