Money Lego: Složene financije rastući su hit u Ethereum DeFi

Složene financije

Posljednjih mjeseci Compound Finance postao je jedna od najpopularnijih platnih platformi u cijeloj kriptoekonomiji. Može li postati najpopularniji?

Svakako ostaje vidjeti hoće li Compound jednog dana smijeniti Dai builder Makera na vrhu ekosustava DeFi, makar i privremeno. Ipak, graditelji projekta nedavno poduzimaju korake kako bi platformu “money lego” učinili boljom i korisnike sretnijima. To je sigurno početak.

Složene financije

Na primjer, jedna od većih niti u Compoundovom maršu prema zrelosti ovog je tjedna u središtu pozornosti dok se pažnja okupljala oko njegove nove revizije. Konkretno, stručnjaci za pametne ugovore u projektu OpenZeppelin upravo su objavili reviziju nekih od najvažnijih pametnih ugovora platforme Compound.

⚠️ Ovdje predstavljamo sažetak @compoundfinance revizija, uključujući:

– Pregled sistema

– Privilegirane uloge i buduća režija

– beskamatni zajmovi

– Kontraproduktivni poticaji

– cjelovito revizorsko izvješćehttps://t.co/OsGE6w3gnT

– OpenZeppelin (@OpenZeppelin) 28. kolovoza 2019

Dobre vijesti? OpenZeppelin nije pronašao nijednu problematiku koda za koju je smatrao da je “kritična”. No, revizori su pronašli niz manje ozbiljnih problema koji su pomogli zajednici Ethereum da bolje razumije novonastalu platformu Compound.

Među tim problemima, jedan od istaknutih problema bio je da trenutno postoje administratorski ključevi koji se mogu koristiti za kompromitiranje neke tehnologije Compound-a.

Skladišni ugovori o skrbništvu predstavljaju rizik od * neosiguranog duga *

> cTokeni korišteni kao zalog ostaju u novčaniku dužnika, ali nisu prenosivi

> Administrator bi mogao dopustiti prijenos kolaterala cTokens … u osnovi omogućujući da se složeni dug podkolateralizira https://t.co/jHzlwZgvQe

– Eva Beylin (@evabeylin) 27. kolovoza 2019

Kao odgovor, suosnivač Compounda Robert Leshner kasnije je primijetio da se platforma namjeravala razvijati prema totalnoj decentralizaciji.

“Apsolutno; FAQ […] i tehnička knjiga […] vrlo su transparentni o tome kako djeluju administratorske privilegije i naš je cilj da se decentraliziramo od toga da uopće imamo administratora “, rekao je Leshner 27. kolovoza. 

Volite ih ili ih mrzite, Compound otvara svoje ugovore svima da ih razdvoje, samo dugoročno djeluje u njihovu korist.

Nova imovina za koju se glasa

Kao i druge platforme za kriptovalute, i Compound podržava odabrani broj kriptovaluta. Ali taj će se broj uskoro povećati.

To je zato što je Compound otvorio razdoblje glasanja za svoje korisnike da odluče koju digitalnu imovinu žele sljedeće vidjeti na platformi. Projekti koji su trenutno na razmatranju uključuju Maker, Tether, Decentraland, Huobi Token, Loom Network, Numeraire, OmiseGo, Paxos i TrueUSD.

Glasanje je počelo za odabir sljedeća dva elementa složenog protokola!

&# 128499; ️ Odaberite svoj odabir: https://t.co/En6tOQffeo

&# 128218; Saznajte više: https://t.co/9uAeCVgcAD

⏱️ Glasanje je otvoreno dva tjedna!

– spoj (@compoundfinance) 28. kolovoza 2019

“Glasanje će trajati 14 dana, nakon čega će se 2 pobjednička tokena dodati u protokol nakon stvaranja cToken integracijskih ugovora, uspješnih sigurnosnih revizija i utvrđivanja prikladnosti”, rekao je spomenuti Leshner.

Berlinska kvrga i dalje

Berlin Blockchain Week bio je početkom ovog mjeseca, a na jednom od njegovih događaja – ETHBerlin Zwei – nije nedostajalo projekata Hackathona izgrađenih na vrhu Compounda. To je platformi dalo opipljivu brzinu u korištenju.

Prema internetskoj stranici za praćenje DeFi Pulse, Compound odnedavno neprestano dobiva na Makerovoj dominaciji DeFi. Naravno, Maker još uvijek dominira više od 50 posto ekosustava DeFi, ali Makerov dio kriške polako opada jer je Compound stekao više pozornosti.

2 / Ukupna ponuda DAI-a na tržištu smanjila se za oko 14 milijuna američkih dolara u posljednjih 90-ih, dijelom zahvaljujući CDP-ovima koji prelaze u Compound i alatima poput @InstaDAppmost. Dakle, naknada za stabilnost kao rezultat toga počinje se smanjivati. [TVL karte uključene za referencu. Zabilježite razliku u ljestvici] pic.twitter.com/sckUjnPvL3

– DeFi puls &# 127815; (@defipulse) 30. kolovoza 2019

Nije da je jedno impresivnije od drugog, već da su obojica trenutno na vrhu DeFi-a, a Compound se značajno zahuktava. Uz to, Maker i Compound su daleko od neprijatelja kako je objasnio tim DeFi Pulse:

„Čini se da zasad imaju simbiotski odnos. Maker ispisuje DAI, Compound stvara veću potražnju za DAI na tržištu. “

Dharma se okreće prema spoju

29. kolovoza, Dharma – trenutno 10 najboljih DeFi projekata – najavio je da ponovno pokreće svoje usluge kriptovaluta nakon što je postupno ukinuo svoju početnu ponudu.

Zaokret? Dharmine nove usluge oslanjat će se na baze sredstava likvidnosti tvrtke Compound. U odmaku od kriptozajmljivanja, prva ponuda projekta nakon ponovnog pokretanja bit će proizvod uštede.

“Rad s Compoundom omogućuje Dharmi da se usredotoči na dijelove posla koji im najbolje ide, a koji po mom mišljenju uključuju dizajn, proizvode i korisničko iskustvo, a umjesto toga prenose dio paketa”, rekla je osnivačica Autonomnih partnera i investitorica u Dharmu Arianna Simpson na vijestima.