Sljedeća generacija: Vladajući DeFi Champs Maker predstavio je nove „V2“ Blockchain Oracles

Stvaratelj Dai

Ovaj tjedan Maker, tim koji stoji iza popularnog Dai stablecoina, najavio je svoju sljedeću generaciju Proročanstva „V2“.

To je veliki razvoj za ekosustav Ethereum DeFi, budući da se na Makerov prvi val Oraclesa – koji je isprva pokrenut u ljeto 2017. – počeo oslanjati niz popularnih Ethereum dApps-a. To znači da će V2 postati toliko popularniji.

Stvaratelj Dai

Laički rečeno, Oracle je posebna podatkovna usluga koja omogućuje blockchain pametnim ugovorima interakciju s izvanlančanim podacima iz “stvarnog svijeta” poput feedova cijena. Makerovi izvorni Oracles poslužili su kao temelj za automatizirano posudbu dApp programa Maker CDP, koji je postao sve veći hit u kriptoekonomiji: preko 50 posto vrijednosti koja je trenutno zaključana u dApps zaključana je u Maker CDP-ima, po DeFi puls.

Naravno, jedna povezana briga? Manerovi inauguralni proroci potencijalna su jedina točka neuspjeha za CDP-ove i druge dApps-ove. Otkrivajući svoj Oracles V2, Maker je tako ukazao na put prema tome kako još više decentralizirati svoj ekosustav i optimizirati svoju tehnologiju “za skalabilnost, decentralizaciju, otpornost, latenciju i troškove”.

Decentralizacija oracle infrastrukture presudna je za smanjenje sistemskog rizika u DeFi stogu. 0x Core Team uzbuđen je što podržava @MakerDAO ekosustav pokretanjem vanjskog feeda! &# 128302; https://t.co/BGLHTBWmIV

– 0x (@ 0xProject) 3. rujna 2019

Evolucija od četiri dijela

U svom najavnom postu Maker je rekao da će četiri prijedloga za upravljanje zajednicom biti uključena u ostvarivanje Oraclesa V2.

Prijedlozi se bave potencijalnim dodavanjem novih DeFi partnerskih feedova i razvijanjem „Oracle Team Mandate“, „Oracle Governance Framework“ i „Oracles Incentive Restructuring“.

Pozdravi našu sljedeću generaciju Oraclesa &# 128526;

Uz pomoć nekih od najboljih projekata u ekosustavu, želimo napraviti Maker Oracles okosnicu decentraliziranih financija. https://t.co/V9iYESjmpC

– &# 128121; Mariano Conti | conti.eth (@nanexcool) 3. rujna 2019

Što se tiče partnera, Maker je rekao da će zatražiti od glasača MKR-a da odluče hoće li Ethereum projekti 0x, Gnosis, dydX i Set Protocol postati novi pružatelji feedova podataka u V2 sustavu. Prije se Maker za svoje feedove podataka oslanjao na 14 pseudonima. Ako se izglasaju, ova četiri projekta mogla bi dodatno ojačati i decentralizirati sustav Maker.

“Organizacije su mnogo otpornije na prisilu, imaju resurse za borbu protiv zlonamjernih aktera i njihova je reputacija u pitanju”, objasnili su tvorci Daija.

U prijedlogu Oracle Team Mandate glasači MKR-a biraju koje će odgovornosti imati „delegirana stranka“ u olakšavanju „administracije i tehničkog razvoja Proročanstava“. Isto tako, prijedlog Oracle Governance Framework pomoći će u ocrtavanju “prava i odgovornosti Makerovog upravljanja s obzirom na Oracles”.

I na kraju, prijedlog Oracles Incentive Restructuring nastoji izmijeniti način na koji Makerovi feed partneri dobivaju naknadu za njihov trud.

Važno je napomenuti da je Oracleova revizija jedan od nužnih koraka koje je Maker zacrtao za prijelaz svoje zajednice na Multi-Collateral Dai (MCD), što će korisnicima omogućiti kolateral CDP-a – ili kolateraliziranih dužničkih pozicija – s kriptovalutama izvan etera (ETH). Neki od uvodnih žetona u prvom krugu MCD-a uključivali su 0x (ZRX), Augur (REP) i Osnovni žeton pažnje (BAT).

Izlazak s lanca: Promjena ključa ispod haube

U novim komentarima na bilten The Defiant Camile Russo, maestro tvrtke Oracle Mariano Conti objasnio je kako će V2 sustav biti znatno učinkovitiji od V1 zahvaljujući tehnologiji izvan lanca:

“U trenutnoj verziji za svaku promjenu cijene, svaki feed mora poslati transakciju na blockchain, a [ona] je vrlo neučinkovita. U novoj verziji postoji mreža izvan lanca, gdje svi ti feedovi komuniciraju i postoje releji koji agregiraju te podatke i šalju jednu transakciju sa svima cijenama, pa je jeftiniji, otporniji i puno pouzdaniji, pogotovo kada je mreža zagušena. “

Na pitanje Russoa hoće li se ti releji poticati, Conti je rekao da će na vlasnicima MKR-a na kraju biti da odluče kako će im nadoknaditi štetu, iako je osmišljen sustav dopuštenih koji bi se mogao osloniti na plaćanje Oracle pretplate za plaćanje releja. Za sada Maker Foundation mjesečno plaća izvornih 14 davatelja podataka.

“Zaklada na kraju želi odstupiti”, primijetio je Conti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me