Što stoji iza Bitcoin-ovog skupa na 8.600 dolara? Kamo je dalje usmjeren?

Bitcoin

Nakon naglog pada cijena Bitcoina na 7.800 dolara – razine za koju su analitičari rekli da će pokrenuti ili prekinuti vođenje kriptovaluta – za vikend su ulagači bili uplašeni. Bilo je mnogo istaknutih trgovaca koji su tražili 6.500 američkih dolara.

No, u 11. satu, kada se činilo da su svi izgubljeni, uskočili su bikovi. Od ponedjeljka se vodeća kriptovaluta oporavila za nekih 10% na 8.600 dolara. Evo što analitičari kažu da stoji iza ovog poteza, i što je vjerojatno još važnije, što bi moglo doći sljedeće za Bitcoin.

Bitcoin

Što je potaknulo Bitcoin?

Prema Joshu Limu, voditelju strategije trgovanja u tvrtki Galaxy Digital, ovaj se nedavni oporavak djelomično može pripisati najavama na Devconu, istaknutoj industrijskoj konferenciji koja se fokusira na razvoj Ethereuma.

U komentar za Bloomberg, Lim je primijetio da su ažuriranja u vezi s Ethereumovom iteracijom Serenity – nova verzija Ethereuma trebala promovirati masovno usvajanje zbog rješenja za skaliranje – a otkrivanje novih aplikacija na blockchainu vjerojatno je bikovima dalo razloge za kupnju.

Lim je također tvrdio da je u osnovi potražnja za Bitcoinom “[počela] rasti na tržištu”. Tvrdio je da je sve veća zainteresiranost za kriptovalutu “koja izlazi iz tržišnih ekonomija u nastajanju” posljedica “nemira u drugim dijelovima svijeta”.

Joe DiPasquale, izvršni direktor tvrtke za hedge fondove za kriptovalute BitBull Capital, imao je malo drugačiji stav. Razgovarajući s industrijskom publikacijom CoinDesk u a Youtube intervju, sugerirao je da su nadam se komentari iz Bitwise Asset Managementa u vezi s njegovom Bitcoin ETF aplikacijom oduševljeni bikovima.

Kao što je ranije izvijestio Blockonomi, šef istraživanja Bitwisea, Matt Hougan, rekao je da je njegova tvrtka “bliža nego ikad” u osiguranju da Bitcoin ETF prođe kroz rukavicu američkog SEC-a.

Podržavajući svoje stajalište, Hougan se osvrnuo na snažna kretanja u skrbništvu nad kriptovalutama, likvidnosti tržišta i regulaciji klase imovine. (Bitwiseovu ETF-ovu aplikaciju od tada je uskratio SEC, koji tvrdi da je tržište bitcoina još uvijek podložno manipulaciji.)

U pokušaju daljnje racionalizacije skoka cijena Bitcoina, DiPasquale se osvrnuo na nedavnu odluku Federalne rezerve koja je utjecala na Bitcoin. U utorak je Fedov predsjednik Jerome Powell otkrio da će organizacija nastaviti rast svoje bilance.

Iako je Powell napomenuo da ovo nije kvantitativno ublažavanje – monetarna politika za koju su neki rekli da je ključni razlog zašto je Bitcoin važan – mnogi u Bitcoin zajednici kažu da ova najnovija odluka samo naglašava dezinflacijsku, nesuverenu i decentraliziranu prirodu kriptovalute.

Tržište je i dalje jako

Iako su bikovi Bitcoina dali oduška, ostavljajući BTC 8.500 dolara, postoji niz analiza koje kažu da bi kriptovaluta uskoro mogla nastaviti svoj križarski rat više.

Prošli tjedan Bloomberg je izvijestio da je ključni tehnički pokazatelj nedavno izdao “kupnju” za Bitcoin. GTI Global Strength Indicator, “mjera prema gore i dolje kretanja uzastopnih cijena zatvaranja”, zapravo je prvi put zasvijetlio bikovskim signalom otkako je Bitcoin dosegao dno na 3.150 dolara sredinom prosinca.

Uzimajući u obzir povijesnu važnost ovog pokazatelja, nedavno poštivanje kupnje može biti znak da je višemjesečna korekcija Bitcoina s 14 000 USD konačno dosegla dno.

Bitcoin indikator treperi prvi put nakon dna 3.150 USD

Odvojeno, Santiment je zabilježio pokazatelj društvenog volumena tvrtke Santiment koji je “nastavio [svoj] tihi pad nakon što je postigao nedavni dvogodišnji minimum”. Zapravo, BitInfo je nedavno primijetio da je upotreba hashtaga “Bitcoin” pala na trogodišnji minimum nakon što je dosegla vrhunac početkom ove godine tijekom pseudo-bika u svibnju / lipnju.

Iako mnogi to vide kao znak da će Bitcoin pasti samo dalje, čak i više od 40% s godišnjih 14.000 dolara, Santiment tvrdi da se to može protumačiti kao bikovski. Tvrtka je napisala da je u prošlosti “nizak društveni opseg prethodio velikim porastima cijena i begovima, a veliki društveni opseg bio je [prilično] pouzdan glavni pokazatelj.”

# Bitcoin $ BTCsocijalni obujam nastavlja svoj tihi pad nakon što je dosegao najnoviji dvogodišnji minimum. Povijesno gledano, nizak društveni opseg prethodio je velikim porastima cijena i begovima, a veliki društveni opseg prilično je pouzdan kao glavni pokazatelj. https://t.co/4kl8hsb9Pk pic.twitter.com/z84qpJpk79

– Santiment (@santimentfeed) 8. listopada 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me