Vodnik po Oobitu: večnamenski prehod do storitev kriptovalut

Začinjeni navdušenci nad kripto lahko zlahka padejo tako globoko v zajčjo luknjo tehnologije, trgovanja in splošnega žargona, da pozabijo, da je industrija še vedno razmeroma mlada. V svojem razvijajočem se stanju kripto sektorju še vedno primanjkuje nekaterih osnovnih funkcij, ki jih danes jemljemo kot samoumevne na drugih področjih.

Poleg tega je postalo precej razdrobljeno, saj morajo uporabniki krmariti po več izmenjavah in virih informacij, da se lahko odločajo o nakupu, prodaji ali porabi kriptovalut.

Oobit želi premagati to zapletenost z enim prehodom, ki uporabnikom kriptovalut na vseh ravneh omogoča dostop do vrste storitev, ki olajšajo življenje.

V tem priročniku bomo podali pregled Oobita, vključno z:

  • Težave, ki jih želi rešiti Oobit
  • Značilnosti platforme
  • Prihajajoči razvoj
  • Zgodovina in ekipa
  • Oobit žeton (kmalu)

Težave, ki jih želi rešiti Oobit

Če želite danes rezervirati let, boste verjetno uporabili agregator primerjave, kot sta Skyscanner ali Google Flights. Ista vrsta storitev je na voljo za številne druge izdelke, kot so zavarovanje, nepremičnine ali hoteli. Če pa želite kripto varno kupiti z vedenjem, da boste dobili najboljšo ceno, boste morali to preveriti sami, tako da si ogledate različne spletne strani za izmenjavo.

Kar je seveda divje neučinkovito in na koncu verjetno ne bo prineslo nobenega uspeha. Borze tekočin bodo imele knjigo naročil, ki se vedno premika, kar pomeni, da se bo do takrat, ko boste našli svojo “najboljšo ceno”, vseeno spremenila. Poleg tega cena, ki jo vidite, ni nujno cena, ki jo dobite, ko se upoštevajo provizije.

To še zdaleč ni edina neučinkovitost kripto ekosistema. Če želite trgovati z več borzami, boste morali opraviti številne preglede in postopke preverjanja KYC na vsaki platformi, ki jo želite uporabiti. Postopek preverjanja lahko v nekaterih primerih traja nekaj dni, kar pomeni, da lahko med čakanjem zamudite donosne priložnosti za trgovanje.

Značilnosti platforme Oobit

Oobit ponuja več funkcij, namenjenih reševanju teh težav. Ponuja tudi druge storitve, katerih namen je vsem olajšati navigacijo po kripto svetu.

Oobit Hunter

Oobit Hunter uporablja algoritem umetne inteligence za uvedbo funkcije Skyscanner v kripto prostor. Gre za funkcijo iskanja, ki uporabniku omogoča brskanje po cenah na borzah kriptovalut, hkrati pa tudi iskanje cen za transakcije P2P, podobno kot LocalBitcoins. Uporabniki lahko iščejo po lokaciji, da najdejo prodajalce na svojem območju, lahko pa uporabijo tudi filtre za iskanje po merilih, kot so ocena prodajalca ali menjalni stroški. Algoritem lahko preuči različne uporabniške nastavitve in priporoči najboljšo priložnost za trgovanje glede na uporabnikove okoliščine.

Oobit lovec

Tako kot LocalBitcoins bo tudi Oobit zadrževal sredstva, dokler prodajalci ne zaključijo svoje transakcije.

Funkcija Hunter je uporabna za kripto trgovce vseh stopenj. Prišleki jim lahko pomagajo pri informirani odločitvi, katero izmenjavo bodo uporabili. Vendar pa lahko tudi bolj izkušeni trgovci uporabljajo orodje, če želijo izkoristiti arbitražo cen med različnimi borzami.

Prelaz Oobit

Oobit Pass ponuja enkratno preverjanje, tako da uporabnikom ni treba dokončati preverjanj KYC vsakič, ko želijo uporabiti novo izmenjavo. Ideja je, da boste opravili popolno preverjanje z uporabo Oobit Pass, nato pa, ko ustvarite račun s sodelujočo izmenjavo, preprosto navedete svoje poverilnice Oobit. Nato vas bo borza samodejno preverila na podlagi tega, kar ste že poslali Oobitu, kar vam omogoča, da takoj začnete trgovati.

Ta funkcija ne samo, da olajša življenje kripto uporabnikom, ampak tudi pomeni, da izmenjavam ni treba nositi stroškov in vidikov varovanja podatkov, če sami izvajajo preglede KYC. Nazadnje bi lahko izmenjavo naredil privlačnejšo za nove uporabnike, če vedo, da lahko začnejo trgovati brez čakalnih ur ali dni, da se preverijo.

Oobit za zaščito podatkov o identiteti uporabnika uporablja šifriranje vojaškega razreda. Uporablja tudi napredno prepoznavanje obrazov in optičnih znakov, da je postopek preverjanja čim hitrejši.

Oobit Direct

Oobit Direct je preprost in poceni način nakupa Bitcoinov s kreditno ali debetno kartico. Transakcije se običajno poravnajo hitro, s približno 10-30 minutami čakanja. Možnosti plačila vključujejo Visa, Mastercard ali Moonpay.

OobitxMap

Funkcija OobitxMap uporabnikom omogoča vizualizacijo fizičnega ekosistema kriptovalut okoli njihove lokacije. Uporabniki lahko na zemljevidu iščejo bankomate za kriptovalute, trgovce, ki sprejemajo kripto, ali kupce ali prodajalce P2P.

Oobit denarnica

Oobit je razvil lastno denarnico za kriptovalute, za katero je sodeloval s Coinbase, da bi kupcem zagotovil varnost z vodilnim skrbniškim računom Coinbase. Trenutno denarnica podpira BTC, v prihodnosti pa bo dodanih več kriptovalut.

Prihajajoči razvoj

Ob dodajanju podpore za več kriptovalut obstoječemu paketu storitev ima Oobit tudi nove funkcije, ki bodo kmalu na voljo.

Oobit Pay

Eden od izzivov, ki še naprej pesti kripto prostor, je, da uporabniki svojih digitalnih sredstev ne morejo zlahka likvidirati v gotovino, ne da bi šli prek borze. Oobit Pay bo uporabnikom zagotovil predplačniško debetno kartico, ki jo bodo lahko naložili s kripto in jo porabili kot gotovino. Ponujal bo nizke provizije in hitro dostavo fizične kartice po vsem svetu.

Oobit C2C

Funkcija C2C bo uporabnikom omogočila neposredno pretvorbo 150 različnih digitalnih sredstev z neposrednim nakazilom v denarnico. Oobit bo iskal najboljši možni menjalni tečaj na trgu, kar pomeni, da so uporabniki prepričani, da vedno dobijo najboljšo ponudbo.

Zgodovina in ekipa

Oobit je začel delovati leta 2017, da bi postal uporabniku prijazno trgovsko okolje P2P, ki ga vodi skupnost. Vendar se je vizija razvila v prepoznavanje virov likvidnosti na mestih trgovanja po vsem svetu, kar je povečalo preglednost in zaupanje v ekosistemu kriptovalut. Platforma Oobit s svojimi različnimi funkcijami trgovcem omogoča popolno svobodo in prilagodljivost pri nakupu in prodaji kriptovalut..

Predsednik Oobita je Moshe Schlisser, ki je v zadnjem desetletju dejaven na področju tveganega kapitala in zasebnega kapitala. Je soustanovitelj tveganega sklada Shefa Capital, pred tem pa je bil upravni partner Iberica Investments, VC & PE investicijsko holding. Trenutno je član upravnega odbora različnih javnih in zasebnih podjetij, povezanih s tehnologijo.

Amram Adar je izvršni direktor in soustanovitelj. Pred Oobitom je Adar vodil razvojne in oblikovalske skupine v Wacetech Investments Ltd, ima pa tudi pet let izkušenj s trženjem.

Generalni direktor in soustanovitelj Amram Adar. Vir: Forbes.comGeneralni direktor in soustanovitelj Amram Adar. Vir: Forbes.com

Aharon Miller je skupni direktor in soustanovitelj, ki prinaša sedem let izkušenj z digitalnim trženjem. Pred tem je Miller sestavljal in vodil ekipe, odgovorne za razvoj, poslovno analitiko, interne aplikacije in cevovode za podatke.

Oobit je partnerstvo s Coinbase, ki zagotavlja skrbniške storitve za vse račune in denarnice Oobit. Podjetje si prizadeva tudi za druga odmevna partnerstva, ki bodo objavljena pravočasno.

Oobit žeton (kmalu)

Oobit dela na lansiranju svojega žetona Oobit (OBT.) OBT žetoni so spodbude, ki jih upravičenci ekosistema Oobit dajejo uporabnikom, ki izvajajo dejanja, povezana s kripto. To lahko vključuje dejavnosti, kot je predložitev Oobit Pass na borze, spremljanje iskanja Oobit Hunter s trgovanjem ali sodelovanje v transakciji prek Oobit xMap.

OBT ima tudi pripomočke za vstavljanje in porabo, ki jih bodo trgovci, podjetja, borze in drugi uporabljali za dostop do različnih virov v ekosistemu Oobit.

OBT bo vnaprej kovan na fiksno oskrbo. Poleg tega se bo krožna ponudba sčasoma postopoma zmanjševala, ko bo žeton dodeljen uporabnikom, s čimer bo spodbujalo več ljudi k sodelovanju v ekosistemu.

Zaključek

Kljub jasnemu napredku pri zorenju prostora kriptovalut v preteklih letih je še vedno veliko ovir za vstop za novince in veliko trenja tudi za izkušene uporabnike. Interoperabilnost med platformami je pomembno področje, na katerem bodo osrednji razvijalci v letu 2020.

Oobit poskuša zapolniti podobno vrzel med borzami in ima tako veliko priložnost, da zapolni več nezadovoljenih potreb trgovcev s kriptovalutami. Na koncu bo uspeh platforme odvisen od tega, v kolikšni meri bo lahko vkrcala uporabnike, borze in trgovce. Če mu to uspe, ima vse možnosti, da postane izbirni prehod za vse, ki želijo kupovati in prodajati digitalna sredstva.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me