Začetniški priročnik za AElf: Decentralizirano omrežje blokchain za računalništvo v oblaku

AElf je operacijski sistem, ki je prilagodljiv in zgrajen za verige blokov, ki ustrezajo komercialnim verigam. AElf se osredotoča na edinstven sistem upravljanja in stranske verige za reševanje težav s trenutno na voljo tehnologijo blockchain.

Vodnik Aelf

Pri ustvarjanju AElf se je ekipa osredotočila na tri izzive obstoječih operacijskih sistemov in verige blokov. Želeli so si prizadevati za boj proti pomanjkljivosti razširljivosti trenutnih verig blokov, saj uspešnost enega vozlišča določa celotno zmogljivost sistema.

Ekipa je tudi poudarila, da trenutni blockchaini ne ločujejo virov med različnimi pametnimi pogodbami, kar vodi do motenj med izvršbami. Na koncu so želeli odpraviti pomanjkanje vnaprej določenega konsenznega protokola, ki določa postopek za sprejemanje posodobitev in prilagajanje novi tehnologiji..

Aelf funkcije

Katere so nekatere glavne značilnosti AElf?

Ena najpomembnejših lastnosti AElf je, da večplastne stranske in glavne verige delujejo na različne komercialne scenarije. Vsaka veriga je namenjena posameznemu primeru uporabe, zato so različne naloge razporejene po več verigah. To izboljša učinkovitost obdelave.

Poleg tega AElf komunicira prek sporočil z zunanjimi blockchain sistemi, vključno z Ethereumom in Bitcoinom. Ponuja vzporedno obdelavo storitev v oblaku in nekonkurenčnih transakcij. AElf ima tudi osnovne komponente z minimalno izvedljivo zbirko Genesis in Block Smart Contract Collection za vsako verigo, kar zmanjšuje zapletenost podatkov, hkrati pa povečuje prilagoditve.

Aelf Poudarki

Končno lahko z AElf zainteresirane strani odobrijo spremembe protokola. Te spremembe lahko vključujejo možnost ponovne opredelitve konsenznega protokola in dovoljenje za bočne verige, da dinamično izstopijo ali se pridružijo glavni verigi na podlagi tega protokola. S temi spremembami se spodbuja konkurenca za izboljšanje stranskih verig.

Katere glavne cilje doseže AElf?

AElf si je prizadeval doseči več glavnih ciljev, vključno z ustvarjanjem zelo prilagodljivega operacijskega sistema za uporabo v komercialnih nastavitvah. Ta knjiga pojasnjuje ta cilj, da je “sistem Linux” na verigi blokov. Ekipa je celo imenovala jedro AElf s svojimi temeljnimi funkcijami verig blokov po jedru Linuxa. Poleg tega delajo na lupini, ki bo osnovni interaktivni vmesnik jedra. Uporabniki lahko izbirajo med uporabo celotnega OS blockchain ali ustvarjanjem prilagojenega OS, ki temelji na jedru.

AElf deluje tudi za zagotavljanje medsebojnih interakcij, vključno z Ethereumom in Bitcoinom. Te medsebojne verižne interakcije lahko potekajo prek sporočanja. Poleg tega bo na voljo večstopenjska struktura medsebojne verige za izmenjavo uporabnikov, digitalnih sredstev in informacij.

Preboj Aelf

Naslednje pri svojih ciljih si AElf prizadeva za izboljšanje zmogljivosti s podporo za porazdeljeno vzporedno obdelavo. Ta platforma omogoča vzporedno obdelavo več transakcij, če imajo nekonkurenčne podatke. Omogoča tudi razdeljevanje ene same verige v ločene vzporedne verige, kadar je preveč zapletena za učinkovito obdelavo, da bi razbremenila promet. AElf tudi izboljša zmogljivost z zagotavljanjem prilagojene, učinkovite podatkovne strukture skupaj s pametno pogodbeno logiko in konsenznim protokolom, oblikovanim za določen cilj. Lahko celo sproži posnetek, nato pa obreže podrobne podatke o transakciji.

AElf je poudaril, da je v Genesis of Blockchain jasno opredelil mehanizme posodabljanja in glasovanja, da se izogne ​​sporom glede prihodnjih posodobitev. Nazadnje AElf ponuja zasebni verižni modul, ki je po svoji naravi podoben oblačni storitvi Amazon, kar uporabnikom omogoča hitro uporabo modula zasebne verige za ustvarjanje neodvisne verige in popolno lastništvo.

Kakšna je struktura AElf?

Za premagovanje izzivov ločevanja virov, vnaprej določenega soglasnega algoritma za posodobitve in razširljivosti, AElf uporablja arhitekturo, sestavljeno iz glavne verige in več stranskih verig. Ta glavna veriga je hrbtenica platforme in del sistema, ki lahko komunicira z zunanjimi verigami, kot je Bitcoin. Vsaka stranska veriga ima svojo posebno vrsto pametne pogodbe. Ti stranski verigi ne morejo medsebojno sodelovati, temveč morajo komunicirati prek glavne verige. Indeksni sistem sidechain poveže vsako stransko verigo z glavno verigo.

Razdeljeni so v dve skupini, pomembne zunanje verige (kot sta Ethereum in Bitcoin) in notranje stranske verige znotraj sistema AElf. Da je struktura še bolj zapletena, imajo lahko stranske verige svoje veje v podvezike. Na primer, stranska veriga, namenjena izmenjavi sredstev, bi lahko imela podvezo za vsako vrsto sredstva. Ker je ta struktura zelo podobna tisti, ki jo Ethereum uporablja kot tehniko ostrenja, bi morala resnično izboljšati omrežno učinkovitost.

Kaj je protokol soglasja AElf?

Tipični soglasni algoritem samo Proof-of-Stake ali Proof-of-Work ne bi deloval, saj morajo vozlišča AElf zapisovati informacije iz različnih stranskih verig na glavni verigi. Namesto tega se platforma odloči za sistem delegiranih dokazov o vlogi. Tisti, ki imajo žetone ELF, glasujejo o vozliščih, ki postanejo rudarska vozlišča. Nato izvoljena vozlišča odločijo, kako bodo razdelili rudniške bonuse med deležnike in druga vozlišča. Število rudarjev v omrežju je enako 2N plus 1, pri čemer se N začne pri 8 in vsako leto povečuje za 1. Kot pri drugih verigah blokov tudi rudarska vozlišča posredujejo in potrjujejo transakcije, prenašajo podatke in paketne bloke.

Kje žeton vstopi v igro?

Žeton v ekosistemu AElf postane pomemben, ker morajo stranske verige plačati transakcijske provizije glavni verigi za indeksiranje. Provizije za transakcije upadajo, saj stranske verige bolj prispevajo k ekosistemu. Bitcoin na primer nima provizije, saj je tako široko sprejet. Stranske verige lahko zaračunajo tudi pristojbine za svoje podveze.

Kako se distribuirajo žetoni ELF?

AElf je svojo prodajo žetonov organiziral decembra 2017 in skupno je 1 milijarda žetonov ELF. Med prodajo je bilo razdeljenih petindvajset odstotkov ali 250 milijonov. Še 25 odstotkov je šlo za fundacijo AElf s triletnim obdobjem podelitve. Šestnajst odstotkov ali 160 milijonov je pripadlo ekipi AElf z dveletnim obdobjem pridobitve. Dvanajst odstotkov ali 120 milijonov je bilo namenjenih vsakemu trženju in kapljicam zraka v triletnem obdobju in rudarstvu v 100-letnem obdobju. Zadnjih 10 odstotkov ali 10 milijonov je šlo za svetovalce in partnerstva z dvoletnim obdobjem pridobitve.

ELF žetoni

Kako kupiti Aelf ELF žetone

ELF-a ne morete kupiti z valuto “Fiat”, zato boste morali najprej kupiti drugo valuto – najlažje je kupiti Bitcoin ali Ethereum, kar lahko storite na Coinbase z nakupom z bančnim nakazilom ali debetno / kreditno kartico in nato trgujete s to za ELF na borzi, ki vsebuje žeton. Preberite, kako ga kupiti.

Registrirajte se na Coinbase

Za prve kupce kriptovalut priporočamo, da za prvi nakup uporabite Coinbase – enostaven za uporabo, ki ga v celoti ureja ameriška vlada, zato veste, da je to eno najvarnejših in najuglednejših krajev za nakup kriptovalut. Coinbase ponuja možnost nakupa Bitcoinov, Litecoinov in Ethereuma s kreditno ali debetno kartico ali s pošiljanjem bančnega nakazila. Provizije so višje za kartice, vendar boste valuto prejeli takoj.

Ob prijavi boste morali preveriti identiteto, saj morajo upoštevati stroge finančne smernice.

Prepričajte se, da uporabljate našo povezavo za prijavo. Ko boste prvič kupili 100 USD, boste prejeli 10 USD brezplačnega bitcoina.

Spletno mesto Coinbase

Za začetek kliknite gumb »Prijavi se«, kjer boste preusmerjeni na obrazec za registracijo, kjer boste morali vnesti svoje ime, e-pošto in izbrati geslo.

Nakup Ethereum

V Coinbase obiščite zavihek »Nakup / prodaja« na vrhu, izberite »Ethereum«, izberite način plačila in vnesite znesek, ki ga želite kupiti – lahko vnesete znesek v ameriških dolarjih ali številko etra.

Kupite Etherum

Nato boste morali potrditi svojo transakcijo, če boste morda morali plačati s kartico, preveriti pri svojem ponudniku kartice. Ko bo to končano, bo vaš Ethererum dodan v vaš račun.

Nakup ELF pri Binance

Zdaj lahko svoj Eter pošljete na Binance, da bo vaš ELF kupil. Oglejte si naš pregled Binancea tukaj in si oglejte, kako se prijaviti in kupiti na njihovi borzi..

Denarnice Binance

Aelf je na voljo tudi na naslednjih borzah

  • Kucoin
  • Huobi
  • OKEX
  • Ethfinex

Zaključek

Čeprav je AElf med najnovejšimi konkurenti na svetu blokchain operacijskih sistemov, ima velik potencial. Strategija ločevanja virov v kombinaciji z edinstvenim modelom upravljanja bi morala tej platformi pomagati razvijalcem. Dolg seznam partnerjev in vlagateljev dodatno nakazuje, da ima AElf močno prihodnost.

Uporabne povezave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me