Začetniški priročnik za etorse: dApp za igre na srečo s cenami kriptovalut

Vodnik Ethorse

Ethorse je dApp na osnovi pametnih pogodb Ethereum, ki uporabnikom omogoča, da stavijo glede na ceno kriptovalute, nato pa zaslužijo dobitke od vseh, ki stavijo proti njim. Uporabniki stavijo na žeton ali kovanec, ki bo v določenem obdobju najboljši od ostalih. DApp je znotraj navideznega računalnika Ethereum in izkorišča tehnologijo, ki je že dokazano zanesljiva.

Vodnik Ethorse

Kakšno platformo uporabljajo stavniki?

Uporabniki izkoristijo vtičnik MetaMask v svojem brskalniku Firefox ali Chrome, da lahko stavijo in zahtevajo svoje nagrade. Lahko pa uporabljajo brskalnik Mist, ki temelji na Ethereumu. Ker stave vedno potekajo prek verige blokov, ni skrbi, da bo ena oseba ali subjekt nadzoroval uporabniška sredstva ali dirko, potem ko bo pogodba razpisana in bo dirka napovedana.

Kako deluje Ethorse?

Vsaka stava na skupino kriptovalut se imenuje dirka. Vsaka dirka se začne z napovedjo, ki ji sledi razporeditev pogodbe in odprtje stav. Skozi ta postopek Ethorse prikazuje statistiko stav v živo. Ko je to stavno obdobje končano, se začne dirkaško obdobje. Takoj ko se dirka začne, se stave zaklenejo in cene se dosežejo. Po koncu dirke se znova dosežejo cene in objavijo rezultati. Takrat je pripravljena tudi nagrada. Nato sledi obdobje nagrajevanja, v katerem mora zmagovalec zahtevati nagrado. Na koncu se vsi neizplačani dobitki financirajo. Trenutno imajo uporabniki 30 dni časa, da zahtevajo nagrado, vendar se to lahko spremeni.

Ethorse dApp

Med stavo je cilj izbrati kriptovaluto, ki bo v določenem obdobju doživela največji dobiček, znan kot pari-mutuel stave. Ker se stave izvajajo na verigi blokov, lahko uporabniki zlahka vidijo, koliko stav je in koliko je bilo stavljenih za vsak kovanec, poleg tega pa tudi kvote za izplačilo na podlagi teh informacij. To pomeni, da če uporabniki sledijo množici, lahko izberejo zmagovalca. Omogoča tudi velike zmage, ko stavite na underdoga in zmagate.

Katere so nekatere pomembne lastnosti etorsa?

Ethorse je prvi DApp na svetu, ki uporabnikom omogoča stavo na cene kriptovalut. Skupina to primerja s stavami na konjske dirke, vendar s kriptovalutami in daje primer, da če mislite, da se bo ETH dvignil, lahko stavite na ETH in zaslužite več od tega.

Ethorse je nezaupljiv, saj je platforma popolnoma odprta koda; pravzaprav je koda navedena na glavni spletni strani. Za sodelovanje tudi niso potrebne prijave ali pologi, stave pa so povsem poštene. Platforma deluje, ne glede na to, ali gre za bikovski ali medvedji trg.

Kako deluje

Za natančne informacije o cenah, ki niso odprte za manipulacijo, podatki prihajajo neposredno z borz prek Oraclize. Vmesnik je tudi zelo uporabniku prijazen, skladi pa imajo varnost zaradi pametnih pogodb Ethereum.

Kaj so HORSE žetoni?

Tisti, ki imajo žetone HORSE, zaslužijo ETH v obliki četrtletnih izplačil. Pet odstotkov vseh stavnih skupin je razdeljenih med imetnike žetonov, kar vam daje več spodbud za vlaganje v HORSE. Porazdelitev četrtletnih izplačil temelji na deležu HORSE, ki ga imate, do trenutne ponudbe na trgu. Če se odločite za stavo z uporabo žetonov HORSE namesto z drugim žetonom, boste prejeli popust in odklenili dodatne funkcije. Imetniki žetona dobijo tudi glasovalne pravice, ki jim omogočajo, da glasujejo o pravilih igre, funkcijah in stopnji prevzema.

Konjski žetoni

Množična prodaja za HORSE se je že zgodila, prodaja prve faze na belem seznamu je bila 10. in 11. januarja 2018, javna prodaja prve faze pa 11. do 17. januarja. Skupno je 125 milijonov žetonov HORSE, 100 milijonov pa jih je razdeljenih med množično prodajo. V 1. fazi je bila stopnja (že vključno z bonusom) 25.000 HORSE za vsak ETH.

Ko je množična prodaja končana, lahko HORSE kupite na borzah, kot sta Etherdelta in IDEX.

Kakšna je stopnja izvoza?

Stopnja prevzema je majhen rez, ki ga Ethorse izvleče iz stave na dirki, in to pred izplačilom nagrade zmagovalcu. Trenutno je stopnja odvoza le 5-odstotna, z možnostjo, da imetniki HORSE glasujejo in jo spremenijo. Ta stopnja prevzema je zelo minimalna, saj je povprečna stopnja izvoza pri stavah na konje med 15 in 25 odstotki, kar je tri do petkrat več kot pri Ethorse.

Kako je videti načrt Ethorse?

Načrt za Ethorse se je začel že oktobra 2017, ko je bila v testnetu končana različica beta za razvijalce. Novembra je ekipa tekla in izvedla javno nagrado za napake, da bi zagotovila popolno stavno pametno pogodbo. V decembru so napovedali množično prodajo, pametno pogodbo za množično prodajo, javni testnet beta in revizijo kode.

Načrt

Zdaj bo v prvem četrtletju leta 2018 Ethorse dopolnil seznam borz. Ekipa bo prav tako lansirala mainnet s svojimi dnevnimi stavami, izpolnila pogodbo o dividendah in izboljšala uporabniški vmesnik. V drugem četrtletju Ethorse namerava odpreti glasovalni portal, omogočiti stavo na še več kriptovalut in ponuditi cene za več borz. V tretjem četrtletju bo predstavljena mobilna aplikacija, več vrst stav in integracija s Status.im. Dodatne vrste stav bodo Trifecta, Exacta, Show in Place. Nazadnje bo v četrtem četrtletju 2018 dodana podpora za druge jezike, vključno s kitajskim in korejskim, ter dodatno oglaševanje in trženje.

Zaključek

Ethorse je odličen primer dela dApp, zgrajenega na platformi Ethereum. Za tiste, ki jih zanima stava, Ethorse ponuja nov način za to. To je odličen način, da se ljudje vključijo v kriptovalute, oblikujejo izobražene napovedi in dajo nekaj denarja za svoj nagon, ne da bi morali dejansko kupiti kriptovaluto, ki si jo želijo. Prav tako je naravno podaljšanje stav s porastom verige blokov in kriptovalut. Ker se vse stave izvajajo na verigi blokov, je pravično in enostavno slediti.

Uporabne povezave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me