Začetniški vodnik po Bluzelle

Bluzelle Guide

Na trg je prišlo veliko decentraliziranih blokchain rešitev za shranjevanje datotek. Do danes se nobeno podjetje ni lotilo rešitve problema decentralizirane baze podatkov. Ker uporaba decentraliziranih aplikacij ali dApps narašča v ekosistemu Ethereum, je potreba po ustreznem decentraliziranem ponudniku baz podatkov že zdavnaj. Bluzelle se predstavlja kot trg za shranjevanje in upravljanje podatkov v ekonomiji delitve.

Spletno mesto Bluzelle

Kakšne so prednosti Bluzelle?

Ocenjuje se, da bo do leta 2020 več kot 20 milijard naprav za povezavo z internetom. Vsak od njih bo zahteval pošiljanje in prejemanje ogromnih količin podatkov. Bluzelle ponuja platformo za rešitve baz podatkov za podjetja po ceni, ki si jo lahko privoščijo običajni razvijalci dApp. Zagotavlja tudi zanesljivost, saj so omrežna vozlišča razširjena po vsem svetu in ne more biti nobene točke okvare. Struktura baze podatkov je enostavno razširljiva, tako da lahko dApps raste s količino zbranih informacij. Je varno, saj je tveganje za hekerske izkoriščanje minimalno, podatki pa se širijo na veliko različnih naprav.

Lastnosti

Kako deluje Bluzelle?

V svojem bistvu Bluzelle uporablja tehnologijo rojev. To pomeni, da omrežje sestavljajo skupine računalnikov, ki sodelujejo pri upravljanju in shranjevanju podatkov. Ta vozlišča so neodvisni predvajalniki in se lahko pridružijo omrežju ali ga zapustijo, kot želijo.

Decentralizirano

Bluzelle je pravzaprav meta-roj, kar pomeni, da ima več rojev ali omrežij v glavnem omrežju. V svojem jedru je tudi tehnika, imenovana ostrenje ali sistem za visoko razpoložljive replicirane podatke. Delček lahko vidimo kot en kos ali majhen podatek. To deluje kot nalaganje spletnega hudournika, pri katerem se vzporedno zahtevajo podatki iz najbližjega roja ali semena. Nato se majhni deli podatkov zberejo na učinkovit način, kar posledično pomeni visoko zmogljivost. Na ta način se mora Bluzelle s konsenzom ukvarjati drugače kot z drugimi verigami blokov.

Prednosti

Kako se Bluzelle spopada s soglasjem?

Za omrežje ni potreben dogovor, kot pri drugih tehnologijah veriženja blokov, kjer je treba sinhronizirati celotno verigo blokov. Konsenz je dosežen na ravni roja, kjer se naprave dogovorijo o lokaliziranih podatkih. Bluzelle je pripravil konsenz o dokazu shranjevanja, kjer morajo vozlišča dokazati, da imajo pravilne podatke.

Kako uporabljate Bluzelle?

Bluzelle lahko uporabljate kot potrošnika proizvajalca. Potrošniki so razvijalci, ki uporabljajo storitve zbirke podatkov za svoje aplikacije dApps in morajo kupovati in porabiti žetone. V verigo blokov je vgrajena zaščita v obliki pametnih pogodb Ethereum, pri kateri bo potrošnik dobil vračilo žetonov, če na primer ponudnik ni izpolnil dogovorjenih ravni storitev. Proizvajalec je vsak, ki odda svoje računalniške vire v omrežju Bluzelle in si prisluži žetone BLZ. Osnovna infrastruktura Bluzelle ima lastne žetone blockchain in BNT.

Kaj so žetoni BLZ in BNT?

BLZ je žeton Ethereum ERC-20, ki je podprt na borzah in je bil prodan v prodaji žetonov Bluzelle, ki se je končala januarja 2018, s čimer je družba zbrala 19 milijonov dolarjev sredstev s skupno ponudbo žetonov 500 milijonov. Ko imate žetone BLZ, jih lahko v omrežju Bluzelle zamenjate za žetone BNT.

Prodaja žetonov

BNT je notranji žeton, ki je potreben na verigi blokov Bluzelle. Na portalu Bluzelle Token Gateway se žetoni samodejno pretvorijo iz BLZ v BNT, da ustvarijo uporabnikom nemoteno izkušnjo. Blok veriga Ethereum je prepočasna in draga za uporabo v realnem času pri branju in pisanju baz podatkov, zato žeton BNT za ta postopek skrbi brez dodatnih stroškov. Ustvari vzporedno verigo blokov z glavnim omrežjem Ethereum, ki zagotavlja visoko zmogljivost.

BLZ žetoni

Kako lahko kupite Bluzelle BLZ?

BLZ ne morete kupiti z valuto “Fiat”, zato boste morali najprej kupiti drugo valuto – najlažje je kupiti Bitcoin ali Ethereum, kar lahko storite na Coinbase z nakupom z bančnim nakazilom ali debetno / kreditno kartico, nato pa to zamenjate. za BLZ na borzi, kot je Binance.

Registrirajte se na Coinbase

Za prve kupce kriptovalut priporočamo, da za prvi nakup uporabite Coinbase – enostaven za uporabo, ki ga v celoti ureja ameriška vlada, zato veste, da je to eno najvarnejših in najuglednejših krajev za nakup kriptovalut. Coinbase ponuja možnost nakupa Bitcoinov, Litecoinov in Ethereuma s kreditno ali debetno kartico ali s pošiljanjem bančnega nakazila. Provizije so višje za kartice, vendar boste valuto prejeli takoj.

Ob prijavi boste morali preveriti identiteto, saj morajo upoštevati stroge finančne smernice.

Prepričajte se, da uporabljate našo povezavo za prijavo. Ko boste prvič kupili 100 USD, boste prejeli 10 USD brezplačnega bitcoina.

Spletno mesto Coinbase

Za začetek kliknite gumb »Prijavi se«, kjer boste preusmerjeni na obrazec za registracijo, kjer boste morali vnesti svoje ime, e-pošto in izbrati geslo.

Nakup Ethereum

V tem priročniku bomo kupovali Ethereum, da bi zamenjali ciljno kriptovaluto. Razlog za to je, da ima za pošiljanje precej cenejše provizije kot bitcoin, transakcija pa se zgodi tudi veliko hitreje. Torej v Coinbase obiščite zavihek »Nakup / prodaja« na vrhu, izberite »Ethereum«, izberite način plačila in vnesite znesek, ki ga želite kupiti – lahko vnesete znesek v ameriških dolarjih ali številko etra.

Kupite Etherum

Nato boste morali potrditi svojo transakcijo, če boste morda morali plačati s kartico, preveriti pri svojem ponudniku kartice. Ko bo to končano, bo vaš Ethererum dodan v vaš račun.

Nakup BLZ pri Binance

Zdaj lahko svoj eter pošljete na Binance, da opravite nakup BLZ, oglejte si naš pregled Binancea tukaj in si oglejte, kako se prijavite in kupite na njihovi borzi.

Denarnice Binance

Katere so nekatere aplikacije za Bluzelle?

Napovedovanje trgov, ki zahtevajo hiter dostop do zanesljivih podatkov, da bi pritegnili nove stranke in zagotovili zaupanja vredno storitev. Za sprejemanje utemeljenih odločitev je potrebna velika količina podatkov. Zgodovinski podatki se lahko uporabljajo za lažje napovedovanje ljudi na podlagi dejstev in ne samo špekulacij. Nato decentralizirane menjalnice valut potrebujejo podatkovno bazo za posrednike. Releji so mehanizmi, ki skrbijo za shranjevanje in posodabljanje knjige naročil ter izračun provizij na podlagi poslov. Nazadnje, omrežja za pretakanje podatkov, povezana z napravami interneta stvari (IoT), kot so pametni avtomobili, potrebujejo tudi podatkovne baze. Te naprave zbirajo ogromno podatkov, ki jih je treba shraniti in upravljati. To omrežju zagotavljajo po ceni, od omrežja pa dobijo tudi informacije, za katere morajo plačati z žetoni BLZ.

Kako Bluzelle zasluži?

Za pretvorbo žetona BLZ v notranji žeton BNT obstaja majhna transakcijska provizija. To se samodejno odšteje od transakcije in pošlje v denarnico Ethereum v lasti Bluzelle.

Kako je sistem moderiran za zagotavljanje kakovosti?

Vsak proizvajalec v verigi blokov bo imel oceno po sistemu “Karma index”. To je rezultat, ki kaže, kako dobro so prispevali k omrežju. Ta ocena se bo povečala z dobrim vedenjem in odstranjenimi točkami za negativno vedenje. Ocena se nanaša na njihovo uspešnost kot celoto. Če je na primer katera od njihovih naprav zagotovila slabo storitev, sistem vpliva na njihovo celotno oceno.

Je ekipa verodostojna?

Ekipa Bluzelle ima 10 glavnih članov, ki so usposobljeni za poslovanje, trženje in tehnologijo. Soustanovitelji imajo ogromno digitalnih izkušenj. Generalni direktor Pavel Bains je za podjetje za videoigre ustanovil lasten tehnološki zagon, pa tudi Disney Studios, ki ga upravljajo stranke. Njegov poslovni partner Neeraj Murarka je izkušen inženir in arhitekt računalniških sistemov ter najbolj četrti zaposleni v blockchain zagonu Zeroblock.

Ekipa Bluzelle

Kaj je načrt?

Ekipa Bluzelle je postavila obsežen načrt, ki se bo začel izvajati v naslednjih dveh letih. Njihovi kratkoročni cilji vključujejo oblikovanje skupnosti razvijalcev Bluzelle, osredotočene na razvijalce. Razvijalce je enostavno doseči prek spleta in so idealen ciljni trg za nove rešitve. Cilj je izkoristiti njihovo strast do tehnologije in jih spodbuditi k izdelavi vznemirljivih izdelkov, ki delujejo na ekosistem Bluzelle. To bo tudi pomagalo pri povratnih informacijah ustvariti trden izdelek za bodoče potrošnike Bluzelle.

Načrt

Kako izgleda ekosistem Bluzelle?

Cilj je vključiti Bluzelle v izdelke v oblaku, ki jih uporabljajo razvijalci, da jih bodo lahko zlahka našli in implementirali. Ideja je, da lahko razvijalci svoje dApps uvedejo s storitvijo gostovanja v oblaku, tako da lahko brez težav izberejo decentralizirano bazo podatkov Bluzelle brez dodatnega znanja o tem, kako jo nastaviti. Tudi integracija Bluzelle z najbolj priljubljenimi IDE za programiranje bo ciljala na domače razvijalce aplikacij. Načrtovana so tudi vgrajena orodja za operacijske sisteme in priljubljene brskalnike, da bodo razvijalci lahko dostopali do podatkov tabel in jih shranili.

Ali ima Bluzelle regionalni poudarek?

Podjetje ima pisarno v Singapurju in Kanadi. Njihov cilj je utrditi se v dveh najbolj pričakovanih regijah za rast v gospodarstvu dApps, in sicer v ZDA / Kanadi in azijsko-pacifiški regiji.

Zaključek

Bluzelle ima zelo dober poslovni primer in zapolnjuje tržno nišo v storitvah računalništva z razdeljenimi bazami podatkov. Storitev naj bi se uporabljala skupaj z drugimi decentraliziranimi ponudbami v oblaku, kot je decentralizirano gostovanje datotek, za izdelavo zanesljivih in razširljivih aplikacij dApps, ki so cenovno dostopne in varne.

Uporabne povezave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me