Začetniški vodnik po Ubiqu

Ubiq vodnik

Ubiq je podjetje za digitalna sredstva in verige blokov, ki uporablja decentralizirano platformo za ustvarjanje in izvajanje pametnih pogodb in aplikacij. Blockchain deluje kot velika globalno porazdeljena knjiga in superračunalnik ter razvijalcem omogoča izdelavo decentraliziranih in avtomatiziranih rešitev za tisoče nalog.

Ubiq je odprtokodna, javna, na blockchainu osnovana porazdeljena računalniška platforma s pametnimi pogodbenimi funkcijami in je zgrajena na izboljšani kodni bazi Ethereum, ki je razdeljena na Ethereum 1.5.8. Ubiq uporablja denarnice kot prehode do decentraliziranih aplikacij znotraj verige blokov.

Spletno mesto Ubiq

Omrežje Ubiq ponuja varno in stabilno verigo blokov za gostovanje navideznega računalnika Ethereum (EVM), ki vključuje tudi decentraliziran navidezni stroj, ki omogoča generiranje pogodb in žetonov.

Omrežje Ubiq zagotavlja stabilno verigo blokov za gostovanje navideznega računalnika Ethereum. Ker je v prihodnosti ETH načrtovanih še nekaj trdih vilic, bodo podjetja, ki želijo izvajati aplikacije na navideznem računalniku Ethereum, pogosta posodabljanja in tveganje nestabilnosti, povezane z verižnimi vilicami blockchain. Zavzetost in osredotočenost razvojne skupine Ubiq na zagotavljanje stabilne in zanesljive platforme strankam v financah in podjetjih omogoča, da danes gradijo, ne da bi skrbeli za negotov jutri.

Žeton vrednosti verige, Ubiq (UBQ), je nastal po tem, ko je razvojna skupina vrednost tri leta starega žetona Jumbucks (JBS) prenesla na verigo blokov s funkcionalnostjo Ethereum.

Z UBQ se lahko trguje na borzah kriptovalut, uporablja pa se tudi za plačilo provizij za transakcije in računskih storitev v omrežju Ubiq.

Ekipa za Ubiqom

Ubiq Technologies Inc. so ustanovili štirje člani, ki so bili že nekaj let vključeni v svet kriptovalut. Vsa razvojna skupina je delala kot izvajalci ali svetovalci pri številnih različnih verigah blokov, gradila storitve, podprte z verigami blokov, in ustvarjala integracije s finančnimi platformami.

Julian Yap, sistemski inženir, je že delal na projektih z izmenjavo Bittrex, Blocktech in Decred, Luke Williams, razvijalec Iquidus Explorer, široko uporabljenega orodja za iskanje blokov, Kris Hansen, uveljavljeni razvijalec blokov in veriga Alex Sterk #blocktalk in vzgojitelj tehnologij veriženja blokov.

Ubiq ekipa

Iz teh izkušenj in izpostavljenosti tehnologiji veriženja blokov izhaja motivacija in znanje za razvoj ene najbolj dobro zaokroženih verig, ki so na voljo. Skupina Ubiq si prizadeva zagotoviti najbolj stabilno, prilagodljivo in brez napak platformo za razvoj poslovnih aplikacij, ki jo bo mogoče doseči z obsežnim opazovanjem, testiranjem in izboljšavami različnih tehnologij blockchain, ki so trenutno na voljo.

Ubiq nima ICO ali premine, kar naj bi po njihovem mnenju utiralo pot do svetle prihodnosti podjetja, ker ni bilo zgodovine pridobivanja sredstev z nekonvencionalnimi in nedokazanimi metodami.

Za financiranje samega sebe in razvoj funkcionalnosti Ubiq je bila postavljena družba Ubiq Technologies Inc., ki služi kot sredstvo za financiranje platforme. To že dosegajo z njihovimi svetovalnimi možnostmi, poslovnimi partnerstvi in ​​tehnologijami, ki so v razvoju.

Kako deluje?

V večini primerov bo račun nastavljen s pomočjo Fusion Wallet. Vendar pa Ubiq uporablja tudi biometrične indikacije, s katerimi se lahko pridružijo tudi njihovi uporabniki. Biometrični kazalniki so ustvarjeni iz trinajstih različnih točk uporabnikovega prstnega odtisa, ki je nato naključno razdeljen na druge podatke. Ker so računi sami razvrščeni kot digitalni podpisi, lahko transakcije in pogodbe podpisujete neposredno iz svoje naprave.

Z uporabo naprave je zagotovljen varen dostop, vsakič, ko dostopate do storitve, se ta zabeleži in ko je transakcija podpisana in posredovana v omrežje, je na blok verigi trajni zapis te dejavnosti. Možnost pametnih pogodb pomeni tudi, da je mogoče imeti več podpisov in ključev na računu ene stranke.

Vsa dela na verigi blokov so standardizirana, da se težave rešujejo s konstantno hitrostjo, uporabniki pa imajo nekaj možnosti, kako je mogoče shraniti podatke, ki so v neobdelanih številkah, šifrirani ali v žetonih.

Spodbujanje rudarjev s stričevimi bloki

Ubiq se je odločil za čas blokade 88 sekund, v nasprotju s 60 sekundami ali manj, ki so jih uporabili drugje, saj so ugotovili, da pogosto obstajajo blokade sirote, od koder rudarji ne prejmejo dela drug drugega, preden rešijo svoje, kadar je tako hitro blok čas. Z uporabo blokov strica lahko to delo še vedno vključimo, vendar Ubiqu ni treba zanašati na to delo za redno delovanje. Morebitno nagrado prejme rudar, ki dela iz glavne verige.

Za spodbudo rudarjev k rudarjenju glave verige in za zmanjšanje nepredvidljivega napihovanja blokov stric rudarji dvojnih blokovnih rešitev predstavljajo nagrado. Če rudar izkoplje blok strica globine 1, je nagrajen s 50% trenutne nagrade bloka. Znesek nagrade je določen in standardiziran, zato je rudar, ki vključuje blok strica, nagrajen z dodatnim zneskom (trenutna dodelitev bloka / 32) UBQ na blok.

Kako ustvariti UBIQ denarnico

Če želite uporabljati platformo Ubiq, boste morali ustvariti svojo denarnico – lahko se odločite za prenos Fusion Wallet ali pa uporabite Pyrus denarnico, ki temelji na brskalniku.

Denarnica združuje vse vaše račune, sredstva in programe v en varen vmesnik in vsebuje vsa orodja, ki jih uporabnik potrebuje za pisanje in uvajanje pametnih pogodb in žetonov.

Kot je opisano na spletnem mestu Ubiq, obstajata dva glavna načina uporabe Fusion Wallet:

Pyrus (brskalnik)

Pyrus je uporabniška denarnica Ubiq, ki temelji na brskalniku. Ustvarite denarnice popolnoma na strani odjemalca, enostavno pošljite Ubiq in kateri koli standardni žeton ERC-20 (npr. QWARK, APX), ustvarite in pošljite transakcije brez povezave, s čimer zagotovite, da se vaši zasebni ključi nikoli ne dotikajo internetno povezane naprave.

Pyrus

Fusion (namizje)

Fusion Wallet, ki združuje vse vaše račune, sredstva in vmesnike aplikacij, združuje vse funkcije verige blokov Ubiq v en varen in zmogljiv vmesnik. Z vsemi orodji za pisanje in uvajanje lastnih pametnih pogodb in žetonov.

Kako kupiti UBIQ

Nakup UBIQ z valuto “Fiat” trenutno ni mogoč, zato ga trenutno najlažje kupite tako, da kupite Bitcoin ali Ethereum in jih nato zamenjate za to na borzi. V tem poglavju vam bomo pokazali, kako lahko na spletni strani Coinbase kupite UBIQ s kreditno ali debetno kartico in ga nato zamenjate za UBQ na Bittrexu.

Registrirajte se na Coinbase

Za prve kupce kriptovalut priporočamo, da za prvi nakup uporabite Coinbase – enostaven za uporabo, ki ga v celoti ureja ameriška vlada, zato veste, da je to eno najvarnejših in najuglednejših krajev za nakup kriptovalut. Coinbase ponuja možnost nakupa Bitcoinov, Litecoinov in Ethereuma s kreditno ali debetno kartico ali s pošiljanjem bančnega nakazila. Provizije so višje za kartice, vendar boste valuto prejeli takoj.

Ob prijavi boste morali preveriti identiteto, saj morajo upoštevati stroge finančne smernice. Prepričajte se, da uporabljate naša povezava do prijave ob prvem nakupu 100 USD boste prejeli 10 USD brezplačnega bitcoina.

Spletno mesto Coinbase

Za začetek kliknite gumb »Prijavi se«, kjer boste preusmerjeni na obrazec za registracijo, kjer boste morali vnesti svoje ime, e-pošto in izbrati geslo.

Coinbase vam bo nato po e-pošti poslal povezavo za potrditev vašega e-poštnega računa, ko boste kliknili povezavo v e-poštnem sporočilu, boste preusmerjeni na stran za preverjanje. Nato morate dodati svojo telefonsko številko in naložiti fotografijo osebnega dokumenta – to je lahko potni list, vozniško dovoljenje itd. Dodati morate tudi podatke za plačilo, tako da lahko po potrebi dodate svoj bančni račun ali debetno ali kreditno kartico – po kratkem obdobju bo vaš račun nato preverjen in nato lahko opravite prvi nakup.

Preverjanje Coinbase

Nakup Ethereum ali Bitcoin

V tem priročniku bomo kupovali bitcoin, da bi zamenjali ciljno kripto valuto. Torej v Coinbase obiščite zavihek »Nakup / prodaja« na vrhu, izberite »Bitcoin«, izberite način plačila in vnesite znesek, ki ga želite kupiti – lahko vnesete znesek v ameriških dolarjih ali številko BTC.

Kupite Etherum

Nato boste morali potrditi svojo transakcijo, če boste morda morali plačati s kartico, preveriti pri svojem ponudniku kartice. Ko bo to končano, bodo vaši Bitcoin dodani na vaš račun

Registrirajte se na Bittrex

Zdaj boste morali ustvariti račun pri Bittrexu, ki je borza kriptovalut, kjer lahko kupite veliko različnih valut.

Bittrex Register

Zdaj se boste morali preveriti z Bittrexom tako, da vnesete svoje osebne podatke za osnovno preverjanje. Za umik s spletnega mesta boste morali opraviti tudi “izboljšano preverjanje”. To pomeni, da naložite osebni dokument s fotografijo, na primer potni list ali vozniško dovoljenje, in naredite svoj selfie ter naložite tudi ta.

Preverjanje Bittrexa

Pošljite svoj Bitcoin na Bittrex

V svojem računu Bittrex kliknite povezavo »Denarnice« na vrhu in zraven Bitcoin kliknite simbol »+« in pojavilo se bo pojavno okno – kliknite gumb »Nov naslov«, da dobite naslov denarnice.

Naslov denarnice Bittrex

Kopirajte ta naslov in se vrnite na spletno mesto Coinbase in kliknite povezavo »Računi« na vrhu, izberite Bitcoin in kliknite »Pošlji«

Pošlji Coinbase

V polje »Prejemnik« vnesite naslov denarnice Bittrex, izberite znesek za pošiljanje.

Pomembno: Dvakrat preverite, ali se naslov denarnice ujema z naslovom vaše denarnice bittrex bitcoin, saj lahko v primeru napake izgubite sredstva.

Kliknite »Nadaljuj« in potem boste morda morali potrditi transakcijo z e-pošto ali telefonom, če imate omogočeno dvostopenjsko preverjanje pristnosti.

Transakcija bo zdaj poslana prek Bitcoin omrežja in bo kmalu prispela – svoj račun Bittrex lahko preverite pod “Denarnice” > “Depoziti v teku” za prikaz transakcije. Ko bo Bitcoin potrjen, bo na vašem računu in ga boste lahko zamenjali za UBIQ.

Trgovina Bitcoin za UBIQ

V Bittrexu zgoraj levo kliknite povezavo trgi in prikazal se bo spustni meni, vnesite Ubiq in nato kliknite UBQ, da se odpre na trgovalni zaslon.

UBQ trgovina

Takole je videti zaslon za trgovanje, ki je sprva lahko malce presenetljiv, vendar je res zelo preprost. Na vrhu boste videli rdeče in zelene sveče, ki prikazujejo ceno, s katero je trgoval UBIQ, cena pa se meri v bitcoinih. Na desni strani na vrhu boste videli »zadnjo« ceno, »Ponudba« je tisto, za kar ljudje ponujajo, da jo kupijo, »Vprašaj« pa, za katero jo ljudje prodajajo. Prikazuje tudi 24-urno visoko in nizko ceno.

Pod tem boste videli trgovalna polja, kjer lahko kupujete ali prodajate, tu lahko vnesete znesek, ki ga želite kupiti, ceno na enoto v bitcoinu, ki ste jo pripravljeni plačati, in polje bo nato izračunalo skupno ceno za vas.

Tu lahko vidite, da sem skupno vnesel 100 UBQ in izbral najvišjo ponudbo 0,00023571 Bitcoin na UBQ. Ker jih prodajalec ponuja po tej ceni, mora naročilo iti – po želji lahko izberete nižjo ceno in naročilo ostane v knjigah, dokler ni izpolnjeno. To pa ni zajamčeno, saj se lahko cena dvigne.

Nakup

Ko je vaše naročilo izpolnjeno, lahko UBQ umaknete na naslov denarnice, ki ste ga ustvarili.

Monetarna politika

Ubiq je z njihovo kriptovaluto vzpostavil denarno politiko, da bi ohranil nadzor nad inflacijo žetonov. Prvo leto je stopnja inflacije določena na 7,3% na blok, vendar politika opisuje, kako se bo inflacija v naslednjih osmih letih postopoma zniževala na 0,7%.

Z izvajanjem te denarne politike je Ubiq zagotovil določen inflacijski načrt in preprečuje, da bi se v omrežju razvijal samo rudniški trg, ki bi ga plačeval.

Zaključek

Ubiq bi lahko postal kandidat v svetu kriptovalut, saj je tržna kapitalizacija UBQ junija 2017 znašala več kot 80 milijonov USD in je že postala 47. največja digitalna valuta. Do 30. avgusta 2017 je cena domorodnega žetona dosegla vrh nad 3 USD.

Od prve izdaje januarja 2017 je Ubiq uspel povzročiti precej razburjenja, kljub temu, da eno leto ni bil niti na trgu.

Za seboj imajo ekipo z ogromno znanja in izkušenj, ki so postavili standarde in politike, ki bodo koristili vsem skupnostim valut kriptovalut, poleg tega pa so že razvili nekaj novosti na vrhu razcepljene kode Ethereum, s katero so začeli.

Uporabne povezave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me