Začetniški vodnik po zvezdnih lumenih

Vodnik po zvezdnih lumenih

Zvezdnik je ena od platform, ki uporablja verigo blokov za hitro in zanesljivo premikanje denarja. Ta hibridna veriga blokov je decentralizirana in popolnoma odprtokodna, zato lahko od nje koristi vsak. Z infrastrukturo, ki stoji za Stellarjem, je enostavno prenašati sredstva med uporabniki ne glede na državo. Uporabniki se morajo za uporabo sistema samo integrirati v omrežje. Najboljše od vsega je, da imajo banke, plačilna omrežja in ljudje v nasprotju s tradicionalnimi sistemi za prenos denarja enako ekonomsko udeležbo in dostop.

Vodnik po zvezdnih lumenih

Katere vrste transakcij lahko zvezda sprejme?

Stellar ponuja skoraj vse vrste storitev, ki jih želite od bančne ustanove, vendar v decentraliziranem omrežju brez pohlepne banke, ki bi vaš denar vzela v obliki provizij. Nakazila so preprosta in vam omogočajo, da denar pošljete čez različne meje za delček tistega, kar bi zaračunala tradicionalna banka. Zaradi tega so multivalutne transakcije skoraj tako preproste kot transakcije v isti valuti.

Zvezdne uporabe

Stellar zagotavlja tudi posebne ugodnosti za mikroplačila z zniževanjem stroškov in povečanjem učinkovitosti. To podjetjem omogoča, da strankam ponudijo dodatne možnosti plačila brez kakršne koli negativne strani. Dejansko bo provizija v višini samo 0,01 USD obravnavala približno 600.000 transakcij. Agencijska bančna podjetja lahko tudi pridobijo mobilne poslovalnice za razširitev poslovanja s prebivalstvom, ne da bi se morali skrbeti za režijske stroške, kot sta najemnina in elektrika. Podružnice niso edina stvar, ki je pri Stellarju mobilna; stranke lahko pošiljajo in prejemajo mobilni denar drugim, ne glede na ponudnika. Vsak od teh primerov uporabe za družbo Stellar se bo pritožil na drugo finančno institucijo.

Katere druge ugodnosti ponuja zvezda?

Poleg glavnih primerov uporabe za Stellar omrežje ponuja tudi prednost poravnave transakcij v realnem času, ki traja le dve do pet sekund. Vse transakcije so kriptografsko varne. Odlikujejo ga tudi samodejna menjava valut, skladnost s predpisi, plačila, ki se gibljejo podobno kot e-pošta, in mednarodni doseg v samo eni integraciji.

Kako Stellar pomaga nebančnim?

Zaradi svoje uporabe verige blokov Stellar ponuja tudi edinstvene ugodnosti za tiste, ki trenutno niso v banki, in jim ponuja priložnost, da končno odprejo račun pri finančni instituciji. Z zniževanjem stroškov podjetje Stellar podjetjem omogoča doseganje novih strank. To pomaga tistim, ki običajno niso v banki, vključno s tistimi, ki potrebujejo poceni račune, mikro prihranke ali posojila.

Brez bank

Stellar.org je pravzaprav neprofitna organizacija, ki dodatno pomaga nebančnim in si prizadeva razširiti dostop do poceni finančnih storitev, potrebnih po vsem svetu. Ekipa, ki stoji za Stellarjem, razume, kako pomembne so te storitve, zlasti sposobnost varčevanja in pridobivanja posojil, za maksimiranje potenciala vsake osebe in boj proti revščini. Če želite, lahko za Stellar.org prispevate tudi davčno priznano donacijo.

Razumevanje Zvezdnega omrežja

Da bi podjetje Stellar pomagalo pritegniti vse po vsem svetu, ekipa ponuja zelo neposredno razlago omrežja in tega, kako omogoča uporabnikom, da pošiljajo denar v eni valuti, prijatelj pa v drugi valuti v drugi državi. To je mogoče prek omrežja Stellar, ki ima decentralizirane strežnike po vsem svetu, ki napajajo distribuirano knjigo. Ta knjiga beleži vsako posamezno transakcijo, tako kot to počne z drugimi sistemi v verigi blokov, da se zagotovi preglednost.

Strežniki v omrežju Stellar komunicirajo med seboj, da sinhronizirajo knjigo in preverijo transakcije. Vaš denar se prikaže v knjigi kot kredit, ki ga izdajo sidra, ki so mostovi, ki valuto povezujejo z omrežjem. (Sidro v realnem svetu bi bil plačilni obdelovalec ali banka.) Ko opravite polog, dobite dobroimetje na spletnem računu, v bistvu navidezni denarnici. Sidru zaupate, da ima denar in izplačuje dvige, kot bi fizični banki.

Kako deluje zvezda

To dobroimetje lahko pošljete ali prejmete prek omrežja. Zahvaljujoč porazdeljeni menjavi Stellar samodejno pretvarja med valutami po najnižjem možnem tečaju. Ko prejmete denar, ga lahko dvignete s sidrom v tej valuti.

Kaj so lumeni?

Lumen ali XLM je enota digitalne valute za Stellarjem. To so izvorna sredstva, kar pomeni, da so vgrajena neposredno v omrežje. Ob izstrelitvi leta 2014 je bilo 100 milijard zvezd, ki so bili prvotni lumni. Ko se je nadgrajeno omrežje začelo leta 2015, so zvezde postale lumen, da bi ločili valuto od imena omrežja in neprofitne organizacije..

Zvezdni lumeni XLM

Lumeni so potrebni iz več razlogov, vključno s preprečevanjem pošiljateljev neželene pošte, da preplavijo omrežje. To odvračanje je mogoče zaradi manjše pristojbine v višini 0,00001 lumna na transakcijo. Lumi tudi pomagajo zagotoviti verodostojnost računov, saj morajo imeti imetniki računov v omrežju Stellar vsaj 20 lumnov.

Poleg tega lumeni olajšajo izvajanje transakcij v več valutah. Če med njima ni dovolj velikega neposrednega trga, so lumeni lahko most. Seveda to zahteva likviden trg med danimi valutami in lumni. Lume lahko kupite na več borzah.

Denarnice Stellar Lumens

Lumens podpira več različnih denarnic, na voljo pa so namizne, mobilne in spletne denarnice prenesite z uradne spletne strani. Lumens je podprt tudi v denarnici Ledger Hardware, ki je najvarnejši način za dolgoročno shranjevanje vaših kriptovalut..

Denarnice Stellar Lumens

Kako kupiti Stellar Lumens XLM

XLM ne morete kupiti z valuto “Fiat”, zato boste morali najprej kupiti drugo valuto – najlažje je kupiti Bitcoin ali Ethereum, kar lahko storite na Coinbase z uporabo bančnega nakazila ali nakupa debetne / kreditne kartice in nato to zamenjate za XLM na borzi, kot je Binance.

Registrirajte se na Coinbase

Za prve kupce kriptovalut priporočamo, da za prvi nakup uporabite Coinbase – enostaven za uporabo, ki ga v celoti ureja ameriška vlada, zato veste, da je to eno najvarnejših in najuglednejših krajev za nakup kriptovalut. Coinbase ponuja možnost nakupa Bitcoinov, Litecoinov in Ethereuma s kreditno ali debetno kartico ali s pošiljanjem bančnega nakazila. Provizije so višje za kartice, vendar boste valuto prejeli takoj.

Ob prijavi boste morali preveriti identiteto, saj morajo upoštevati stroge finančne smernice. Prepričajte se, da uporabljate našo povezavo za prijavo. Ko boste prvič kupili 100 USD, boste prejeli 10 USD brezplačnega bitcoina.

Spletno mesto Coinbase

Za začetek kliknite gumb »Prijavi se«, kjer boste preusmerjeni na obrazec za registracijo, kjer boste morali vnesti svoje ime, e-pošto in izbrati geslo.

Nakup Ethereum

V tem priročniku bomo kupovali Ethereum, da bi zamenjali ciljno kriptovaluto. Razlog za to je, da ima za pošiljanje precej cenejše provizije kot bitcoin, transakcija pa se zgodi tudi veliko hitreje. Torej v Coinbase obiščite zavihek »Nakup / prodaja« na vrhu, izberite »Ethereum«, izberite način plačila in vnesite znesek, ki ga želite kupiti – lahko vnesete znesek v ameriških dolarjih ali številko etra.

Kupite Etherum

Nato boste morali potrditi svojo transakcijo, če boste morda morali plačati s kartico, preveriti pri svojem ponudniku kartice. Ko bo to končano, bo vaš Ethererum dodan v vaš račun.

Nakup XLM pri Binance

Zdaj lahko svoj eter pošljete v Binance, da opravite nakup XLM, oglejte si naš pregled Binancea tukaj in si oglejte, kako se prijavite in kupite na njihovi borzi.

Denarnice Binance

Ko kupite lumene, vam priporočamo, da jih shranite zunaj menjalnice, če jih nameravate zadržati nekaj časa.

Kako uporabljate Zvezdno omrežje?

Uporaba Zvezdnega omrežja je neverjetno preprosta. Samo ustvariti si morate račun. Nato lahko pošiljate ali prejemate denar. Na spletnem mestu so na voljo podrobna navodila za razjasnitev dvomov.

Koliko stane uporaba zvezde?

Omrežje Stellar je popolnoma brezplačno za uporabo. Licenca omogoča komercialne spremembe, uporabo in / ali distribucijo. Upoštevajte le, da boste za njegovo integracijo morali nameniti lastna tehnična sredstva. Povprečna integracija zahteva med 120 in 200 ur tehničnega razvoja, ki temelji na izkušnjah in velikosti.

Kako Stellar dobi dovolj denarja za tek?

Ker je Stellar.org neprofitna organizacija in je brezplačen za uporabo, mora nekako dobiti vire, da lahko še naprej deluje. Donacije (ki so davčno priznane) in začetna prodaja v lumnih pokrivajo operativne stroške. Pet odstotkov teh lumnov je namenjenih kritju operativnih stroškov. Začetek Stripe je zagotovil tudi začetna sredstva za pomoč Stellarju. Obstajajo tudi številni korporativni donatorji, vključno s FastForward, Google.com in BlackRock.

Zaključek

Stellar.org in mreža Stellar bi morali narediti čudeže za pomoč tistim, ki trenutno niso v banki, hkrati pa zagotoviti ugodnosti za tiste, ki že imajo bančne račune. Nizkocenovne transakcije, preglednost, enostavnost uporabe in odprtokodna narava Stellarja omogočajo domnevo, da bo to omrežje naredilo velike stvari.

Uporabne povezave