Pregled NordVPN: najboljša razpoložljiva storitev VPN?

Pregled NordVPN

NordVPN je eden vodilnih v svetu storitev VPN, se ponaša s svojo ponudbo, katere cilj je zagotoviti popolno zasebnost, internetno svobodo in napredne varnostne funkcije.

NordVPN VPN opisuje kot šifriran predor, zasnovan za spletni promet, ki je zaščiten pred vdorom in zagotavlja dodatno plast varnosti in zasebnosti za svoje uporabnike. Z NordVPN imajo stranke mir, saj je njihova zgodovina brskanja zasebna. NordVPN podrobno opisuje tudi, kako njegove storitve pomagajo pri skrivanju identitete strank in zagotavljajo spletno zasebnost.

Pregled NordVPN

Skrivanje vašega naslova IP lahko odstrani nadzor in cenzuro ter zaščiti dejavnost v spletu. Omogoča vam lahko tudi nemoteno pretakanje brez omejevanja pasovne širine in pretakanja. Omogoča tudi varen prenos in skupno rabo datotek v omrežju P2P ali na daljavo iz službe. NordVPN poudarja, da bodo pooblaščenci, čeprav bodo spremenili vaš naslov IP, ne skrivajo spletnega prometa. To vodi do potencialne izpostavljenosti osebnih podatkov.

Obiščite NordVPN

Preberite, kako si poglobljeno ogledamo NordVPN in ugotovimo, ali so resnično ena izmed najboljših možnosti VPN, ki so danes na voljo.

Zgodovina NordVPN

NordVPN se je začel leta 2012 s skupino štirih prijateljev iz otroštva. Preživeli so čas po vsem svetu in videli cenzuro in vladni nadzor. Zaskrbljeni so bili zaradi naraščanja teh vdorov. Skupina je začela raziskovati rešitve za premagovanje teh vdorov in omejitev. Postavili so svoj prvi strežnik VPN in prototip delili s prijatelji. Po pozitivnih povratnih informacijah so se razširili.

Ime NordVPN je dobilo navdih v nordijskih vrednotah zaupanja, inovativnosti in zaupanja. Ti ideali se pretvorijo v vrednost, ki jo NordVPN daje svobodi strank. Danes NordVPN oskrbuje več kot 12 milijonov strank po vsem svetu. Priznali so ga številni vplivni strokovnjaki s področja informacijske varnosti. Uživa velik ugled med najbolj zanesljivimi ponudniki storitev varovanja in zasebnosti.

Število strežnikov & Lokacije

Kakovost storitve VPN je močno povezana s številom in distribucijo strežnikov. Več strežnikov po vsem svetu pomeni boljšo zanesljivost in hitrost. Prevede se tudi v več možnosti za vaš naslov IP VPN. NordVPN se tega zaveda in ima resnično impresivno število strežnikov, več kot 5200. Razširjeni so v 60 držav, zato obstaja velika verjetnost, da je v bližini strežnik. Velika količina strežnikov zmanjša obremenitev vsakega od njih, kar pomeni boljšo hitrost.

Lokacije strežnikov

Celoten seznam strežnikov NordVPN si lahko ogledate na strani Lokacija strežnika. Strežniki so razdeljeni po regijah in nato državah. Za vsako si lahko ogledate, katere funkcije so na voljo. Ti so prikazani s kljukicami in vključujejo stvari, kot so Double VPN, namenski IP, P2P, obfuscated in Onion Over VPN.

Ko uporabljate NordVPN, bo pametni algoritem storitve samodejno izbral idealni strežnik. To je odvisno od vaše lokacije, posebnih zahtev in obremenitve. Opazili boste tudi, da obstajajo nekatere posebne vrste strežnikov, funkcije, ki jih navajajo določeni strežniki.

Namenski strežniki IP omogočajo uporabo namenskega naslova IP, ki ga ne boste delili z drugimi uporabniki. Strežniki Double VPN ponujajo funkcijo Double VPN NordVPN. Podobno strežniki Onion Over VPN ponujajo funkcijo Onion Over VPN. Zamračeni strežniki so idealni za države v državah, ki imajo močne omejitve za dostop do interneta. P2P strežniki so optimizirani za skupno rabo P2P narave. Standardni strežniki so vedno izjemno hitri in zagotavljajo zasebnost.

Kdaj so uporabni namenski IP-ji iz NordVPN?

Običajni odjemalec NordVPN ne potrebuje namenskega naslova IP, vendar je to ključna lastnost v določenih situacijah. Tisti, ki dostopajo do poslovnih strežnikov, lahko to možnost uporabijo za večjo varnost. To bi naredili tako, da na beli seznam dodate svoj namenski IP in veste, da ga nihče drug ne more uporabiti.

Dobro je tudi za spletno bančništvo, ki preprečuje, da bi banka pri vsaki prijavi verjela, da ste na različnih lokacijah. Nenehne spremembe lokacije bi lahko bile sumljive, kar bi povzročilo blokiranje računa.

Uporaba namenskih IP-jev vam lahko pomaga tudi pri preprečevanju črnega seznama. To je potencialna posledica skupnih IP-jev, saj se lahko drugi, ki uporabljajo naslov, vedejo, da povzročijo uvrstitev na črni seznam. Morda boste tudi opazili, da morate, če uporabljate priljubljeni IP v skupni rabi, opraviti z več CAPTCHA-ji. Če to postane moteče, je morda smiseln namenski naslov IP.

Seveda skupni IP-ji ponujajo več spletne zasebnosti, saj se vaša zgodovina pomeša z drugimi. Za osebni statični naslov IP NordVPN je treba plačati tudi dodatno.

Posebni strežniki

Ali NordVPN vodi dnevnike?

Za razliko od nekaterih ponudnikov VPN, NordVPN nikoli ne vodi dnevnikov. To pa zato, ker želi podjetje zagotoviti, da nihče ne vidi spletnih dejavnosti svojih strank. Ker na NordVPN ni dnevnikov, jih družba ne more prisiliti v skupno rabo. Ne morete deliti tistega, kar ne obstaja.

NordVPN zagotavlja nadaljnja zagotovila glede varnosti vaših osebnih podatkov in spletne zgodovine. Na strani O nas je razdelek Warrant Canary. To je izjava, da ima NordVPN popoln nadzor nad svojo infrastrukturo. Ta oddelek nadalje navaja, da ni nikoli doživel kršitve ali ogrožanja podatkov. Podatkov ali zasebnih ključev uporabnikov ni razkril. Poleg tega ni bil prisiljen izvajati sprememb, ki bi vodile do uhajanja podatkov ali dostopa tretjih oseb.

Brez pravilnika o dnevnikih

Pod to izjavo NordVPN podaja tri pomembne izjave, ki podpirajo zasebnost. Vse veljajo od dneva, navedenega na spletnem mestu, to je do datuma, ko si ga ogledate. Izjave kažejo, da NordVPN od vladnih organizacij NI prejel zapovedi, pisem nacionalne varnosti ali nalog. Na koncu je potrdil zavezanost NordVPN k politiki ničnih dnevnikov.

Zasebnost NordVPN

Kot smo že omenili, ima NordVPN strogo politiko ne-dnevnika. Storitev ne bo nikoli sledila in zbirala ali delila zasebnih podatkov. NordVPN se ponaša samo z zbiranjem najmanjšega števila informacij, potrebnih za zagotavljanje vaše storitve. To je zelo pomembno, ker medtem ko vaš VPN skriva podatke od vašega ponudnika internetnih storitev, lahko te podatke zbira sam.

Da bi bolje razumeli politiko ne-dnevnika pri NordVPN, razmislite o nekaterih vrstah dnevnikov, ki jih podjetje nikoli ne sledi ali zbira. Kar zadeva dnevnike povezav, NordVPN ne sledi strežnikom VPN, ki jih uporabljate, niti prenesenim količinam podatkov. Prav tako ne sledi niti trajanju povezave niti času niti dohodnim ali odhodnim naslovom IP. Kar zadeva dnevnike uporabe, NordVPN nikoli ne spremlja spletnih mest, ki jih obiščete, datotek, ki jih prenesete, ali programske opreme, ki jo uporabljate.

Zasebnost

Medtem ko drugi ponudniki VPN trdijo, da nimajo pravilnika o dnevniku, tega ne počnejo vedno v enaki meri. Mnogi bodo še vedno zbirali dnevnike povezav. To je problematično, saj bi lahko tretja oseba uporabila podatke v teh dnevnikih povezav, da bi vas identificirala.

NordVPN ne samo, da ima politiko, da ne beleži dnevnikov, ampak vam ni treba verjeti na besedo podjetja. Eno od revizijskih podjetij Big 4 je zaključilo revizijo svojih zahtevkov, ki niso prijavljeni. To je najprej panoga in sklenili so, da je NordVPN pravično in natančno opisal svojo politiko.

Prav tako je pomembno omeniti, da je NordVPN izbral svojo osnovno lokacijo, da bi čim bolj povečal zasebnost. Ker NordVPN nima sedeža v jurisdikcijah ZDA ali EU, ni zakonskih zahtev za zbiranje osebnih podatkov.

Vse, kar NordVPN ve o vas, so vaš e-poštni naslov, podatki o plačilu in časovni žig na vašem zadnjem stanju seje. Podjetje ima tudi osnovne informacije o storitvah za stranke in ve, kako uporabljate njegovo spletno stran. Razen teh informacij prevlada vaša zasebnost.

Ključne značilnosti NordVPN

Številne ključne značilnosti NordVPN se nanašajo na zagotavljanje varnosti v spletu. To vključuje funkcije, kot so dvojni VPN, CyberSec in vojaško šifriranje. Kombinacija funkcij ščiti vašo dejavnost pred zlonamerno programsko opremo in hekerji. Prav tako lahko blokira oglase in zagotavlja zaščito v javnem omrežju Wi-Fi.

Nadaljnji varnostni ukrepi za zaščito vaših podatkov vključujejo strogo politiko brez dnevnikov in zaščito IP. NordVPN ima poleg tega tudi uhajanje DNS, Onion Over VPN in samodejno stikalo za ubijanje. NordVPN deluje tudi na kateri koli napravi, zato ga lahko uporabljate doma, na poti ali kjer koli drugje.

Ko uporabljate NordVPN, lahko uživate v internetu ne glede na to, kje ste. To pomeni, da ne gre skrbeti za omejitve pasovne širine ali cenzuro zaradi številnih strežnikov, SmartPlay, podpore za P2P in hitrosti strele.

Blokiraj oglase & Zlonamerna programska oprema s funkcijo CyberSec

CyberSec podjetja NordVPN je napredna tehnologija, ki samodejno blokira vsa sumljiva spletna mesta. Rezultat tega je, da vam ni treba skrbeti za kibernetske grožnje, kot so zlonamerna programska oprema ali bleščeči oglasi. CyberSec redno pregleduje spletne naslove in jih primerja s seznami blokiranja, da vam prepreči kibernetsko grožnjo ali lažno predstavljanje. Funkcija samodejno blokira dostop do spletnih mest, znanih po zlonamerni programski opremi, vohunski programski opremi, sledilcih in podobni zlonamerni programski opremi.

Cybersec

CyberSec tudi preprečuje nadzor botneta. To pomeni, da tudi če ima vaša naprava že zlonamerno programsko opremo, ne bo sodelovala v napadu DDoS. Namesto tega funkcija zazna in nato prekine komunikacijo med strežnikom za vodenje in upravljanje botneta in vašo napravo. V smislu oglasov CyberSec skriva samodejno predvajanje video oglasov, pojavnih oken in drugih vrst oglaševanja. To lahko izboljša hitrost nalaganja in odstrani motnje.

Dvojni VPN NordVPN

Double VPN NordVPN v bistvu podvoji vašo varnost in zasebnost v spletu. Z običajnim VPN bo vaš spletni promet potekal prek strežnika VPN, ki ste ga izbrali. S tem šifrira podatke, ki jih pošiljate in prejemate, ter spreminja naslov IP. Double VPN skriva vse dejavnosti za drugim strežnikom.

Ko promet prispe na oddaljeni strežnik VPN, ostane šifriran. Nato gre skozi drug strežnik VPN za še en sloj šifriranja. Zahvaljujoč Double VPN dobijo vaši podatki dva sloja šifriranja namesto enega. To hekerjem še težje zlomi.

Double VPN tudi povečuje varnost, saj povezave mešajo protokole TCP in UDP. Poleg tega drugi strežnik nima nič informacij o vas, saj je prvi VPN spremenil vaš prvotni naslov IP. Ta metoda zagotavlja popolno zasebnost, saj nihče ne more videti vašega končnega spletnega cilja. Namesto tega bodo opazili, da uporabljate VPN.

Dvojni VPN

NordVPN opozarja na nekaj kategorij ljudi, ki jim bo dvojni VPN pomembna lastnost. Sem spadajo politični aktivisti, novinarji, tisti, ki se želijo izogniti nadzoru vlade, in vsi, ki ščitijo vire.

Dvojni VPN ni potreben za dnevno zasebno brskanje, v tem primeru je dovolj običajni VPN. Dvojni VPN-ji lahko upočasnijo tudi povezave, zaradi česar je nepraktično, ko potrebujete hitrost. Prav tako vam ga ni treba uporabljati pri brskanju po Toru, saj ima NordVPN za to ločeno funkcijo.

Double VPN je del katere koli naročnine NordVPN. Na voljo je za Windows, Android in macOS z OpenVPN. Po želji ga lahko omogočite in onemogočite.

Kaj je čebula nad VPN?

Onion Over VPN je ekskluzivna funkcija NordVPN. Okrepi Tor (The Onion Router) z dodatno varnostjo tunela VPN. Ta funkcija je zelo preprosta, saj vas z enim klikom preusmerijo prek omrežja Onion. Lahko pa ga uporabite tudi tako, da se povežete z NordVPN, kot običajno, ko uporabljate brskalnik Tor.

Uporaba Onion Over VPN vam bo zagotovila zasebnost organov in vašega ponudnika internetnih storitev. Ponudnik internetnih storitev vam običajno lahko pove, da uporabljate Čebulo, vendar ne vidi, kaj z njo počnete. Z NordVPN ponudnik internetnih storitev tega ne more storiti. Na voljo je tudi dodana šifriranje iz šifriranega tunela VPN NordVPN.

VPN čebule

Uporaba Onion Over VPN zagotavlja več plasti anonimnosti. Najprej se povežete z omrežjem Onion prek naključne vstopne točke. Od tam potujete skozi različne strežnike in ob tem šifrirate svoje podatke. Kasneje se šifrirne plasti odstranijo posamezno. Ko izstopite, se podatki dešifrirajo, preden izstopite prek naključnega vozlišča in končate v spletu.

Če bi čebulo uporabljali brez NordVPN, vam lahko ponudnik internetnih storitev pove, da uporabljate čebulo. To je tvegano za nekatere ljudi, zlasti tiste v državah z močno cenzuro. Obstaja tudi tveganje, povezano s tem, da prostovoljci vodijo strežnike Čebula. To pomeni, da bi lahko nekdo z nenamernimi namestitvami ogrozil strežnike in vas izsledil. Z NordVPN’s Onion Over VPN je to tveganje odpravljeno.

NordVPN predlaga Onion Over VPN kot posebno koristno funkcijo za novinarje in politične aktiviste. Dobro je tudi za tiste, ki so v avtokratskih režimih, kjer vlada spremlja in beleži spletni promet. Uporabna je lahko tudi za vse, ki delajo z občutljivimi podatki ali dostopajo do njih.

Vojaško šifriranje NordVPN

Ena od močnih točk v prid NordVPN je šifriranje vojaškega razreda. To šifriranje zagotavlja zaščito pred radovednimi očmi, kot so hekerji, ponudniki internetnih storitev in vlada. Brez šifriranja in VPN-ja ves promet potuje prek ponudnika internetnih storitev (ISP). To omogoča ponudniku internetnih storitev enostavno branje podatkov. Nato lahko ponudnik internetnih storitev shrani te podatke in jih deli ali uporablja, kot želi. To lahko vključuje dajanje organom ali prodajo oglaševalcem. Vlada lahko od nje zahteva celo izmenjavo podatkov.

Uporaba VPN s šifriranjem vojaškega razreda preprečuje dostop ponudnika internetnih storitev do vašega internetnega prometa. Ves promet bo šel skozi predor VPN. To je šifrirani tunel, ki povezuje vašo napravo s spletnim ciljem. To ne zagotavlja samo šifriranja, temveč tudi skrije lokacijo in naslov IP.

Šifriranje vojaškega razreda

NordVPN zagotavlja šifriranje z izdelavo šifriranega tunela. Vsi podatki, poslani prek spleta, so razdeljeni na pakete. Kot taka NordVPN razdeli zasebne podatke, jih zajame in nato prenese skozi ta tunel VPN. Podatki dosežejo strežnike VPN, kjer se odstrani zunanji paket. Nato do podatkov pride prek dešifriranja. Rezultat tega je, da tudi če je nekomu uspelo prestreči vaše podatke, jih ni mogel prebrati.

NordVPN se odloči za šifriranje vojaškega razreda, ki je AES z 256-bitnimi ključi. To NASA priporoča za tajne podatke, tudi za podatke TOP SECRET. 256-bitna tipka označuje velikost ključa, saj imajo 256-bitne tipke 1,1 × 1077 potencialnih kombinacij. Za prekinitev te ravni šifriranja so potrebni superračunalniki, ki jih še ni mogoče zgraditi.

Kako NordVPN ščiti pred uhajanjem DNS?

NordVPN uporablja tehnologijo zaščite pred uhajanjem DNS za zaščito spletne zasebnosti in tehnologije. Ta tehnologija se začne uporabljati, če strežniki DNS pošiljajo poizvedbe, ki niso šifrirane in niso znotraj varnega tunela VPN. Če želite razumeti to zaščito, ne pozabite, da DNS pomeni sistem domenskih imen. DNS prevede imena domen ali URL-je v naslov IP, s katerim se povežete.

Do puščanja DNS pride, ko zahteve DNS ne potujejo pravilno skozi tunel VPN, kar pomeni, da niso šifrirane. Do puščanja DNS lahko pride, če VPN nastavite ročno ali uporabite storitev VPN brez zadostne zaščite. Z zaščito pred puščanjem DNS NordVPN vašemu ponudniku internetnih storitev preprečuje iskanje uhajajočih informacij, povezanih z vašim spletnim prometom.

Kaj je stikalo za samodejno ubijanje NordVPN?

Samodejno stikalo Kill je še ena varnostna značilnost storitev NordVPN. To je vrsta napredne varnosti, ki preprečuje uhajanje podatkov v splet. Stikalo za ubijanje neprestano nadzira, da se prepričate, da ste povezani s strežnikom VPN. Če ta povezava na kateri koli točki pade, bo stikalo za ubijanje začasno blokiralo dostop vaše naprave do spleta.

Kill Switch v bistvu služi kot zadnja obrambna črta, če se kaj zgodi in vaša povezava z NordVPN pade. Brez njega lahko padec povezave z NordVPN povzroči vidnost vašega naslova IP in zasebnih podatkov. Stikalo za ubijanje se bo samodejno deaktiviralo in vrnilo vaš internet nazaj, ko bo obnovljen tunel VPN. Lahko pa tudi vedno onemogočite to funkcijo Kill Switch.

Kill Switch

Obstajata dve različici Kill Switch z NordVPN, odvisno od vaše naprave. V operacijskem sistemu Windows in macOS lahko v primeru padca strežnika v celoti onemogočite internetno povezavo. Lahko pa nastavite Kill Switch, da samo blokira določene programe. Blokiranje vsega je varnejše, vendar je blokiranje aplikacij, ki jih izberete, idealno za naprednejše uporabnike.

V aplikacijah NordVPN za iOS bo Kill Switch zagotovil sistemsko zaklepanje omrežja, ko VPN povezava pade. Za Android 7 in novejše različice lahko omogočite Kill Switch. To lahko najdete v izvornih nastavitvah v razdelku brezžično omrežje in omrežja ter VPN.

Ali morate uporabiti stikalo za ubijanje z NordVPN?

Medtem ko ima NordVPN številne zanesljive strežnike, lahko drugi dejavniki povzročijo težavo s povezavo. Pogosteje je, da je do prekinitve povezave prišlo zaradi nestabilnih internetnih povezav. To je še posebej pogosto, če se vaše omrežje redno prekine ali izteče.

Možno je tudi, da bo vaš protivirusni program ali požarni zid blokiral NordVPN, tako da ne bo mogel ustvariti tunela VPN. Dokler ne dodate NordVPN na seznam izjem, bo stikalo za ubijanje aktivno. Včasih lahko samodejne posodobitve privedejo tudi do ponovnega zagona brez zaščite VPN. Obstaja tudi verjetnost, četudi majhna, da bo na koncu NordVPN šlo kaj narobe. Nekoč je tretja oseba v gradbeni nesreči prerezala kabel, kar je povzročilo prekinitve povezave. To je doslej edini primer motenj, ki jih je povzročil NordVPN, toda Kill Switch je bil takrat koristen.

NordVPN toplo priporoča, da aktivirate stikalo za ubijanje, kadar je zasebnost ključnega pomena. To pomeni, da bi morali biti tisti, ki živijo v državah z avtoritarnimi vladami, vedno aktivni. Tako bi morali tudi tisti, ki so politični aktivisti ali novinarji. Tisti, ki delajo z zaupnimi ali občutljivimi podatki, morajo imeti med delom vedno vklopljeno stikalo Kill. Vsakdo mora vsaj vklopiti stikalo za ubijanje, preden vnese kakršne koli podatke, ki bi lahko ogrozili zasebnost, na primer gesla.

Kateri protokol VPN uporablja NordVPN?

NordVPN izkorišča dva protokola VPN za določanje tvorbe tunela VPN. IKEv2 (Internet Key Exchange) deluje z najnovejšo različico skupaj z IPsec (varnost internetnega protokola). Ta kombinacija povečuje hitrost, stabilnost in varnost. Uporablja močne kriptografske ključe in algoritme, ki jih superračunalniki ne morejo razbiti. NordVPN se s tem IKEv2 / IPsec odloči za šifriranje naslednje generacije (NGE). NGE je znan po svoji visoki prilagodljivosti, zato lahko napreduje, ko pride do kriptografskih prebojev.

Drugi protokol VPN je OpenVPN. To je vsestranski varnostni protokol, ki deluje na vratih UPD in TCP. To ima za posledico možnost uporabe s pretakanjem v živo, igranjem iger in varnim brskanjem. Za zaščito občutljivih podatkov se NordVPN zanaša na algoritem šifriranja AES-256-GCM skupaj s ključem, ki je 2048-bitni DH. OpenVPN ima odprtokodno kodo, tako da jo lahko vsakdo pregleda in zagotovi njeno kakovost.

IKEv2 / IPsec je privzeti protokol pri uporabi NordVPN v aplikacijah macOS in iOS. OpenVPN je privzeto za aplikacije za Android, macOS in Windows.

NordVPN hitrost

NordVPN zagotavlja hitrost in varnost. VPN-ji lahko upočasnijo vaše brskanje po spletu, saj mora vaš spletni promet narediti še en korak. NordVPN pa uporablja izjemno hitre strežnike, zato to ni zaskrbljujoče. Razlike v hitrosti pri uporabi VPN običajno niso opazne. Izjeme se pojavijo pri pretakanju ali skupni rabi datotek. V teh primerih postanejo izjemno hitri strežniki NordVPN pomembni.

NordVPN lahko zagotovi tudi hitro internetno izkušnjo, tako da zaobide omejitev ISP. Nobenih pomislekov ni, da ponudniki internetnih storitev upočasnijo povezavo med pretakanjem. Pretakanje postane ne samo hitro, ampak tudi varno. Hitra storitev NordVPN prihaja skupaj z varnostjo, tudi če je na javnem Wi-Fi.

Hitrost

Na hitrost povezave VPN vplivajo številni dejavniki, vključno s kakovostjo šifriranja in hitrostjo interneta. Odvisno je tudi od oddaljenosti do strežnika VPN in obremenitve strežnika. Nadalje je odvisno od vašega protivirusnega programa ali požarnih zidov in vašega varnostnega protokola.

Če želite povečati hitrost z omrežjem VPN, lahko strežnike skrbno izberete. Odločite se za ponudnika, kot je NordVPN, s tisoči strežnikov. To vam daje možnosti in zmanjšuje prenatrpanost. Izberete lahko tudi strežnik, ki vam je bližje. Za večino tega poskrbi NordVPN z gumbom za hitro povezavo. Ta gumb samodejno izbere najboljši strežnik, ki je trenutno na voljo.

Ali je NordVPN primeren za pretakanje? Kaj je SmartPlay?

NordVPN je zelo dober za pretakanje vsebin. Zaradi možnosti izbire strežnika VPN lahko gledate vsebino, ki je na voljo samo na drugih geografskih lokacijah. To tudi pomeni, da lahko med potovanjem dostopate do svoje domače vsebine.

Med gledanjem s programom NordVPN tudi ni medpomnilnika ali pa je minimalno. Videoposnetki se ne nalagajo večno, saj ponudnik internetnih storitev ne bo omejil pasovne širine. Vaš ponudnik internetnih storitev sploh ne bo vedel, da pretakate. Za piko na i boste lahko uživali v vojaškem šifriranju, medtem ko boste uživali v svoji vsebini.

Pretakanje

Ena največjih prednosti uporabe NordVPN za pretakanje je izogibanje omejevanju pasovne širine. Običajno internetni ponudniki v velikih prometnih konicah uravnavajo pasovno širino. To se lahko zgodi tudi zaradi določanja prednosti vsebine ali če uporabljate preveč podatkov na P2P ali spletnih mestih za pretakanje. Obstajajo lahko tudi omejitve pasovne širine, ki jih vaš ponudnik internetnih storitev uporabi za nadgradnjo.

Da bi bilo pretakanje z NordVPN še boljše, storitev ponuja SmartPlay. SmartPlay vam omogoča varen dostop do katere koli vsebine, ki je sicer ne bi mogli. To počne brez kakršnega koli truda ali ukrepanja z vaše strani. Funkcija SmartPlay združuje VPN s tehnologijo Smart DNS. Funkcije VPN zagotavljajo zasebnost in varnost. Tehnologija Smart DNS vam omogoča pretakanje več vsebine.

S funkcijo SmartPlay pri pretakanju ni dodatnih korakov. Do vsebine lahko dostopate tudi ne glede na to, kje ste, in to varno. SmartPlay je še posebej uporaben za pretakanje v javnih omrežjih Wi-Fi, z omejevanjem pasovne širine in v tujini.

Ali je NordVPN primeren za skupno rabo P2P?

NordVPN se ponaša s tem, da je najboljši VPN za tiste, ki želijo sodelovati v skupni rabi P2P. Medsebojno povezovanje je priročen in hiter način skupne rabe datotek med večjimi skupinami. Vsak človek je tako uporabnik, ki ga je naložil kot prenos, vendar ponudniki internetnih storitev to odvračajo. To je posledica negativnega ugleda skupne rabe datotek v mnogih primerih. Kljub temu je izmenjava datotek zelo zakonita in koristna. Dobro je za interno izmenjavo velikih količin poslovnih podatkov in potiskanje posodobitev programske opreme. Uporaben je tudi za javno distribucijo podatkov s prostim dostopom.

P2P

Varnost pa skrbi pri skupni rabi P2P. To je deloma zato, ker lahko vsi vidijo naslove IP drug drugega. Čeprav pomaga pri učinkovitosti, škoduje zasebnosti. Poleg tega vam bodo mnogi ponudniki internetnih storitev zavrnili dostop do spletnih mest P2P ali postavili omejitev pasovne širine, ki vas bo upočasnila..

Ko NordVPN uporabljate za skupno rabo P2P, je vaš naslov IP zaščiten in zagotavlja zasebnost. Prav tako vašemu ponudniku internetnih storitev prepreči, da bi delil datoteke. To pa preprečuje zmanjšanje pasovne širine. Za nameček bodo VPN-ji, kot je NordVPN, šifrirali vse podatke in datoteke, ki jih pošljete. To ščiti vaše zasebne podatke.

Podpora za naprave NordVPN & Aplikacije

NordVPN je na voljo za skoraj vsako napravo, ki jo redno uporabljate. Ne glede na to, ali imate računalnik Linux, Windows ali Mac, bo to delovalo. Obstajajo tudi posebne aplikacije za Android, iOS in Android TV. NordVPN ponuja tudi šifrirane razširitve proxy za Firefox in Chrome.

Pri uporabi NordVPN v mobilnih napravah dobite enostavno in intuitivno aplikacijo za iOS ali Android. Razpoložljivost mobilnih storitev VPN je ključnega pomena, saj je v teh napravah bolj pogost dostop do javnega omrežja Wi-Fi. Mobilna različica NordVPN ima enako visoko raven varnosti in zasebnosti.

Hkrati je njegova zasnova posebej namenjena mobilnim težavam. Na primer, samodejno prilagodi, ko se premaknete iz pokritosti ali med povezavami Wi-Fi. Mobilne aplikacije NordVPN so optimizirane za brezžična omrežja z majhno pasovno širino. Imajo tudi optimizirano hitrost in manjše pomnilniške posnetke.

NordVPN Apps

Proxy razširitve, ki jih NordVPN ponuja za Firefox in Chrome, so lahke. Te razširitve vam omogočajo, da spremenite naslov IP tako kot VPN. Omogočajo vam tudi varen dostop do spletnih mest, ne glede na to, ali imajo zaščito HTTPS ali ne. Ta razširitev deluje v brskalnikih v sistemu Android ali računalnikih. Razširitev omogoča tudi onemogočanje protokola WebRTC, ki lahko nenamerno razkrije vaš pravi naslov IP.

Ko se prijavite za račun NordVPN, ga lahko hkrati uporabljate v šestih napravah. Upoštevajte, da ko NordVPN povežete z usmerjevalnikom, to šteje le kot ena od šestih naprav. Hkrati pa bo zaščitil vsako posamezno napravo, ki uporablja omrežje usmerjevalnika. Pokritost šestih naprav pomaga NordVPN izstopati od konkurentov. To je tudi pomembna lastnost, da ste vedno zaščiteni, tudi če uporabljate več naprav.

Kako uporabljate NordVPN?

NordVPN je bil posebej zasnovan za zelo enostavno uporabo. Vse aplikacije imajo konfiguracijske možnosti, tako da lahko začnete takoj. Lahko samo odprete program in izberete Quick Connect. Pri tej možnosti sistem NordVPN samodejno izbere najboljši strežnik za vas. Lahko pa izberete državo, iz katere se želite povezati s strežnikom, nato pa pustite, da sistem izbere. Napredni uporabniki si lahko ogledajo določene strežnike na zavihku Strežniki. Tu lahko izberete strežnik glede na razdaljo in čas nalaganja.

V meniju z nastavitvami so tudi dodatne intuitivne možnosti. To vključuje prehod z UDP na vrata TCP s protokolom OpenVPN ali obratno. Lahko pa omogočite zamegljene strežnike ali nastavite samodejni zagon in samodejno povezavo. Tu boste našli tudi enostavne konfiguracije za CyberSec, stikalo Kill in strežnike DNS po meri.

Kakšne načrte ponuja NordVPN?

Kot pri mnogih drugih ponudnikih VPN tudi NordVPN ponuja več načrtov s podobnimi funkcijami. Glavna razlika je v tem, da imajo načrti z daljšimi roki več prihrankov. Če se odločite plačevati iz meseca v mesec, stane enomesečni načrt 11,95 USD. Ta znesek se obračuna mesečno. Če se odločite za enoletni načrt, to pomeni 6,99 USD na mesec in prihranite 41 odstotkov. Vsako leto se zaračuna 83,88 USD.

Dvoletni načrt vodi do prihrankov 66 odstotkov na mesec, 3,99 USD. To se zaračuna 95,75 USD vsaki dve leti. Najboljša ponudba je ekskluzivni triletni načrt, ki je na voljo za omejen čas. Ima 75-odstotni prihranek, zato mesečno plačujete 2,99 USD. To se zaračuna vsaka tri leta v skupni vrednosti 107,55 USD.

Cenitev

Ne glede na načrt, ki ga izberete pri NordVPN, dobite enake odlične funkcije. Sem spadajo dostop do 5100 strežnikov po vsem svetu in možnost povezave šestih naprav hkrati. Vedno obstaja 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja in politika ne-dnevnika. Upoštevajte, da je kasneje med obračunskimi cikli mogoče nadgraditi na daljši načrt.

Če želite osebni statični naslov IP, znan kot namenski naslov IP, je to potrebno z doplačilom. To lahko dodate v svoj načrt NordVPN v razdelku Moje storitve. Stane 70 USD na leto, naslov IP pa je lahko v Združenem kraljestvu, ZDA, na Nizozemskem ali v Nemčiji.

Ali obstaja brezplačna preizkusna različica NordVPN?

NordVPN ne ponuja brezplačnega preskusnega obdobja. Lahko pa se prijavite za načrt in v 30 dneh dobite celotno vračilo kupnine. To izhaja iz 30-dnevnega jamstva za vračilo denarja.

Možnosti plačila NordVPN

Obstaja več načinov plačevanja NordVPN. Sem spadajo kreditne kartice, kriptovalute, PaymentWall, AliPay in WeChat. Uporabite lahko tudi Google Play ali iTunes. Tisti, ki živijo zunaj ZDA, bodo morda lahko plačevali tudi z gotovino. To lahko storite v določenih trgovinah, vključno z Micro Center in Fry’s Electronics. Ko boste izvedli plačilo, boste videli celoten seznam možnosti plačila.

Možnosti plačila

Partnerski program NordVPN

S pridruženim programom NordVPN prejmete provizijo za uspešne napotitve na NordVPN. Program ima posebnega upravitelja računa za individualno podporo. Obstajajo pretvorbe za vse vrste prometa in geografske lokacije. Provizije so tudi radodarne, vključno z deleži dohodkovne življenjske dobe in med najboljšimi provizijami v omrežjih VPN.

Konkretne stopnje provizij so odvisne od načrta, ki ga izberete za napotitev, in od tega, ali gre za novo prijavo ali podaljšanje. Za enomesečne načrte prejmete 100-odstotno provizijo za nove prijave in 30-odstotno za podaljšanje. Za šestmesečne, enoletne ali dvoletne ponudbe znašajo provizije 40 odstotkov za nove prijave. Za obnovitve so 30 odstotkov.

Podpora strankam NordVPN

Podpora za stranke NordVPN zagotavlja večkrat nagrajene storitve za stranke. Natančneje, si je na podelitvi nagrad BestVPN.com prislužil naziv najboljše storitve za stranke 2018. Klepetate lahko s plavajočim gumbom v spodnjem desnem kotu strani. Lahko pa se obrnete nanje prek centra za pomoč. Glavni načini iskanja odgovorov na NordVPN so klepet v živo, e-poštna podpora in center za pomoč.

Ko pošljete e-poštno sporočilo, se ekipa NordVPN javi v 24 urah. Klepet v živo nudi pomoč v živo. Preden vas bo povezal, vas bo vprašal za nekaj osnovnih informacij, na primer temo. Nato boste preusmerjeni na agenta z ustreznim znanjem.

Na strani za stike z nami na NordVPN so tudi informacije o stikih s podjetjem v drugih primerih. Obstajajo določeni e-poštni naslovi za razvoj podjetja, VPN za podjetja, tisk in pridružena partnerstva.

Center za pomoč NordVPN je zbirka člankov, povezanih z VPN-ji in storitvami podjetja. Odsek je zelo organiziran in vključuje tudi vadnice. Brskate lahko po kategorijah ali uporabite iskalno polje. Na vrhu boste za udobje videli tudi najbolj priljubljena vprašanja.

Drugi ponudniki VPN

Nekateri drugi ponudniki, ki smo jih že pokrivali na Blockonomi, so naslednji:

  • CyberGhost
  • Avast Secureline

Zaključek

NordVPN je med vodilnimi v svetu storitev VPN. Podjetje ima več kot 5200 strežnikov v 60 državah. To omogoča več geografskih možnosti in izboljšane hitrosti, ker ni prenatrpanosti.

Z eno samo naročnino NordVPN lahko povežete šest naprav, od katerih je ena lahko usmerjevalnik z neomejenimi povezanimi napravami. NordVPN je močan v smislu varnosti in zasebnosti, zahvaljujoč šifriranju in politiki ne-dnevnika. To politiko ne-dnevnika je celo revidirala tretja oseba.

Tudi garancija vračila denarja pri NordVPN je odlična, saj potencialnim strankam v bistvu omogoča, da storitev preizkusijo 30 dni. Nekoliko jih pusti pomanjkanje brezplačnega preskusnega obdobja, ki ga zdaj ponuja veliko drugih ponudnikov.

Na splošno menimo, da je NordVPN eden najboljših ponudnikov na trgu, zato, če iščete zelo trdno ponudbo, ki jo podpira podjetje z odličnim ugledom, jih potrudite.

Obiščite NordVPN

NordVPN

src = “~ images \ nordvpn-review-the-best-vpn-service-available.gif”

alt = “Nord VPN Review”

class = “photo photo-wrapup wppr-product-image” /> 9.4

Enostavnost uporabe

9,0 / 10

Ugled

10,0 / 10

Cena

9,0 / 10

Varnost

10,0 / 10

Hitrost

9,0 / 10

Prednosti

  • Velika varnost & Zasebnost
  • Kill Switch za preprečitev povezav, ki jih sestavljajo
  • Veliko strežnikov & Lokacije
  • Dobra cena
  • Odličen ugled

Slabosti

  • Brez telefonske podpore
  • Brez brezplačnega preizkusa

Obiščite {"@context":"http: \ / \ / schema.org \ /","@type":"Izdelka","ime":"NordVPN","slike":"https: \ / \ / blockonomi-9fcd.kxcdn.com \ / wp-content \ / uploads \ / 2019 \ / 06 \ /nordvpn-review.gif","opis":"NordVPN je eden vodilnih v svetu storitev VPN, ki se ponaša s svojo ponudbo, katere cilj je zagotoviti popolno zasebnost, internetno svobodo in napredne varnostne funkcije. NordVPN VPN opisuje kot šifriran predor, zasnovan za spletni promet, ki je zaščiten pred vdorom in zagotavlja dodaten nivo varnosti in zasebnosti….","ponudbe": {"@type":"Ponudba","cena":"0,00","priceCurrency":"$","prodajalec": {"@type":"Oseba","ime":"Oliver Dale"}},"pregled": {"@type":"Pregled","reviewRating": {"@type":"Ocena","bestRating":"10.","najslabša ocena":"0","ratingValue":"9.40"},"ime":"NordVPN","reviewBody":"NordVPN je eden vodilnih v svetu storitev VPN, ki se ponaša s svojo ponudbo, katere cilj je zagotoviti popolno zasebnost, internetno svobodo in napredne varnostne funkcije. \ R \ n \ r \ n NordVPN VPN opisuje kot šifriran predor zasnovan za spletni promet, ki je zaščiten pred vdorom in zagotavlja dodaten nivo varnosti in zasebnosti za svoje uporabnike. Z NordVPN imajo stranke mir, saj je njihova zgodovina brskanja zasebna. NordVPN podrobno opisuje tudi, kako njegove storitve pomagajo skriti identiteto strank in zagotavljajo spletno zasebnost. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nSkrivanje vašega naslova IP lahko odstrani nadzor in cenzuro ter zaščiti dejavnost v spletu. Omogoča vam tudi nemoteno pretakanje brez omejevanja pasovne širine in pretakanja. Omogoča tudi varen prenos in skupno rabo datotek v omrežju P2P ali na daljavo iz službe. NordVPN poudarja, da bodo pooblaščenci, čeprav bodo spremenili vaš naslov IP, ne skrivajo spletnega prometa. To vodi do potencialne izpostavljenosti osebnih podatkov. \ R \ nObiščite NordVPN \ r \ nPreberite, kako poglobljeno pogledamo NordVPN in ugotovimo, ali so to res ene najboljših možnosti VPN, ki so danes na voljo. \ R \ nZgodovina NordVPN \ r \ nNordVPN se je začel leta 2012 s skupino štirih prijateljev iz otroštva. Preživeli so čas po vsem svetu in videli cenzuro in vladni nadzor. Zaskrbljeni so bili zaradi naraščanja teh vdorov. Skupina je začela raziskovati rešitve za premagovanje teh vdorov in omejitev. Postavili so svoj prvi strežnik VPN in prototip delili s prijatelji. Po pozitivnih povratnih informacijah so se razširili. \ R \ n \ r \ nIme NordVPN se je navdihnilo v nordijskih vrednotah zaupanja, inovativnosti in zaupanja. Ti ideali se pretvorijo v vrednost, ki jo NordVPN daje svobodi strank. Danes NordVPN oskrbuje več kot 12 milijonov strank po vsem svetu. Priznali so ga številni vplivni strokovnjaki s področja informacijske varnosti. Uživa velik ugled med najbolj zanesljivimi ponudniki storitev varovanja in zasebnosti. \ R \ nŠtevilo strežnikov & Lokacije \ r \ nKvaliteta storitve VPN je močno povezana s številom in distribucijo strežnikov. Več strežnikov po vsem svetu pomeni boljšo zanesljivost in hitrost. Prevede se tudi v več možnosti za vaš naslov IP VPN. NordVPN se tega zaveda in ima resnično impresivno število strežnikov, več kot 5200. Razširjeni so v 60 držav, zato obstaja velika verjetnost, da je v bližini strežnik. Velika količina strežnikov zmanjša obremenitev vsakega od njih, kar pomeni večjo hitrost. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n Celoten seznam strežnikov iz NordVPN si lahko ogledate na strani lokacije strežnika. Strežniki so razdeljeni po regijah in nato državah. Za vsako si lahko ogledate, katere funkcije so na voljo. Ti so prikazani s kljukicami in vključujejo stvari, kot so Double VPN, namenski IP, P2P, obfuscated in Onion Over VPN. \ R \ n \ r \ nKo uporabljate NordVPN, pametni algoritem storitve samodejno izbere idealen strežnik. To je odvisno od vaše lokacije, posebnih zahtev in obremenitve. Opazili boste tudi, da obstajajo nekatere posebne vrste strežnikov, funkcije, ki jih navajajo določeni strežniki. \ R \ n \ r \ n Namenski strežniki IP omogočajo uporabo namenskega naslova IP, ki ga ne boste delili z drugimi uporabniki. Strežniki Double VPN ponujajo funkcijo Double VPN NordVPN. Podobno strežniki Onion Over VPN ponujajo funkcijo Onion Over VPN. Zamračeni strežniki so idealni za države v državah, ki imajo močne omejitve za dostop do interneta. P2P strežniki so optimizirani za skupno rabo P2P narave. Standardni strežniki so vedno izjemno hitri in zagotavljajo zasebnost. \ R \ nKdaj so namenski IP-ji iz NordVPN uporabni? \ R \ nZa povprečnega odjemalca NordVPN ne potrebuje namenskega naslova IP, vendar je to v nekaterih situacijah ključna lastnost. Tisti, ki dostopajo do poslovnih strežnikov, lahko to možnost uporabijo za večjo varnost. To lahko storite tako, da na beli seznam dodate svoj namenski IP in veste, da ga nihče drug ne more uporabiti. \ R \ n \ r \ nDobro je tudi za spletno bančništvo, saj vaši banki preprečuje, da bi ob vsaki prijavi verjela, da ste na različnih lokacijah. Stalne spremembe lokacije bi lahko bile sumljive, kar bi povzročilo blokiranje računa. \ R \ n \ r \ n Z uporabo namenskih IP-jev lahko tudi preprečite črni seznam. To je potencialna posledica skupnih IP-jev, saj se lahko drugi, ki uporabljajo naslov, vedejo, da povzročijo uvrstitev na črni seznam. Morda boste opazili tudi, da morate, če uporabljate priljubljeni IP v skupni rabi, opraviti z več CAPTCHA-ji. Če je to nadležno, je morda smiseln namenski naslov IP. \ R \ n \ r \ nSeveda pa skupni naslovi IP ponujajo več spletne zasebnosti, saj se vaša zgodovina pomeša z vsemi ostalimi. NordVPN za osebni statični naslov IP plača tudi dodatno. \ R \ n \ r \ n \ r \ nAli NordVPN vodi dnevnike? \ R \ n Za razliko od nekaterih ponudnikov VPN NordVPN nikoli ne vodi dnevnikov. To je zato, ker želi podjetje zagotoviti, da nihče ne vidi svojih strank \ u2019 spletnih dejavnosti. Ker na NordVPN ni dnevnikov, jih družba ne more prisiliti v skupno rabo. Ne morete deliti tistega, kar ne obstaja. \ R \ n \ r \ nNordVPN zagotavlja nadaljnje zagotovilo o varnosti vaših osebnih podatkov in spletne zgodovine. Na strani O nas je razdelek Warrant Canary. To je izjava, da ima NordVPN popoln nadzor nad svojo infrastrukturo. Ta oddelek nadalje navaja, da ni nikoli doživel kršitve ali ogrožanja podatkov. Podatkov ali zasebnih ključev uporabnikov ni razkril. Poleg tega ni bil prisiljen izvajati sprememb, ki bi vodile do uhajanja podatkov ali dostopa tretjih oseb. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nPod to izjavo NordVPN daje tri pomembne izjave, ki podpirajo zasebnost. Vse veljajo od dneva, navedenega na spletnem mestu, to je do datuma, ko si ga ogledate. Izjave kažejo, da NordVPN od vladnih organizacij NI prejel zapovedi, pisem nacionalne varnosti ali nalog. Sklenil je s potrditvijo zavezanosti NordVPN k politiki ničnih dnevnikov. \ R \ nNordVPN \ u2019s Zasebnost \ r \ nKot že omenjeno, NordVPN ima strogo politiko ne-dnevnika. Storitev ne bo nikoli sledila in zbirala ali delila zasebnih podatkov. NordVPN se ponaša samo z zbiranjem najmanjšega števila informacij, potrebnih za zagotavljanje vaše storitve. To je zelo pomembno, ker medtem ko vaš VPN skriva podatke od vašega ponudnika internetnih storitev, jih lahko zbere sam. \ R \ n \ r \ nČe želite bolje razumeti politiko ne-dnevnika pri NordVPN, upoštevajte nekatere vrste dnevnikov, ki jih podjetje nikoli ne sledi ali zbira . Kar zadeva dnevnike povezav, NordVPN ne sledi strežnikom VPN, ki jih uporabljate, niti prenesenim količinam podatkov. Prav tako ne sledi niti trajanju povezave niti času niti dohodnim ali odhodnim naslovom IP. Kar zadeva dnevnike uporabe, NordVPN nikoli ne sledi spletnim mestom, ki jih obiščete, datotekam, ki jih prenesete, ali programsko opremo, ki jo uporabljate. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nMedtem ko drugi ponudniki VPN trdijo, da nimajo pravilnikov o dnevniku, ne vedno v enaki meri. Mnogi bodo še vedno zbirali dnevnike povezav. To je problematično, saj bi lahko tretja oseba uporabila podatke v teh dnevnikih povezav, da bi vas identificirala. \ R \ n \ r \ nNe samo, da NordVPN uporablja pravilnik o ne-dnevnikih, vendar vam ni treba sprejeti besede podjetja za to. Eno od revizijskih podjetij Big 4 je zaključilo revizijo svojih zahtevkov, ki niso prijavljeni. To je prva panoga, ki je ugotovila, da je NordVPN pošteno in natančno opisal svojo politiko. \ R \ n \ r \ n Pomembno je tudi omeniti, da je NordVPN izbral svojo osnovno lokacijo, da bi čim bolj povečal zasebnost. Ker NordVPN nima sedeža v jurisdikcijah ZDA ali EU, ni zakonskih zahtev za zbiranje osebnih podatkov. \ R \ n \ r \ nVse, kar NordVPN ve o vas, so vaš e-poštni naslov, podatki o plačilu in časovni žig na vašem zadnjem stanju seje . Podjetje ima tudi osnovne informacije o storitvah za stranke in ve, kako uporabljate njegovo spletno stran. Razen teh informacij prevlada vaša zasebnost. \ R \ nKljučne značilnosti NordVPN \ r \ nMnoge ključne značilnosti NordVPN se nanašajo na zagotavljanje varnosti v spletu. To vključuje funkcije, kot so dvojni VPN, CyberSec in vojaško šifriranje. Kombinacija funkcij ščiti vašo dejavnost pred zlonamerno programsko opremo in hekerji. Prav tako lahko blokira oglase in zagotavlja zaščito javnega omrežja Wi-Fi. \ R \ n \ r \ nDodatni varnostni ukrepi za zaščito vaših podatkov vključujejo strogo politiko brez dnevnikov in zaščite IP. NordVPN ima še proizvodnjo puščanja DNS, Onion Over VPN in samodejno stikalo za ubijanje. NordVPN deluje tudi v kateri koli napravi, zato ga lahko uporabljate doma, na poti ali kjer koli drugje. \ R \ n \ r \ nKo uporabljate NordVPN, lahko uživate v internetu ne glede na to, kje ste. To pomeni, da vas ne skrbijo omejitve pasovne širine ali cenzura zaradi številnih strežnikov, SmartPlay, podpore za P2P in hitrosti strele. \ R \ nBlock Ads & Zlonamerna programska oprema s funkcijo CyberSec \ r \ nCyberSec podjetja NordVPN je napredna tehnologija, ki samodejno blokira vsa sumljiva spletna mesta. Rezultat tega je, da vam ni treba skrbeti za kibernetske grožnje, kot so zlonamerna programska oprema ali bleščeči oglasi. CyberSec redno pregleduje spletne naslove in jih primerja s seznami blokiranja, da vam prepreči kibernetsko grožnjo ali lažno predstavljanje. Funkcija samodejno blokira dostop do spletnih mest, znanih po zlonamerni programski opremi, vohunski programski opremi, sledilcih in podobni zlonamerni programski opremi. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nCyberSec tudi preprečuje nadzor botneta. To pomeni, da tudi če ima vaša naprava že zlonamerno programsko opremo, ne bo sodelovala v napadu DDoS. Namesto tega funkcija zazna in nato prekine komunikacijo med strežnikom za upravljanje in upravljanje botneta in vašo napravo. V smislu oglasov CyberSec skriva samodejno predvajanje video oglasov, pojavnih oken in drugih vrst oglaševanja. To lahko izboljša hitrost nalaganja in odstrani sitnosti. \ R \ nNordVPN \ u2019s Double VPN \ r \ nDvojni VPN iz NordVPN v bistvu podvoji vašo varnost in zasebnost v spletu. Z običajnim VPN bo vaš spletni promet potekal prek strežnika VPN, ki ste ga izbrali. S tem šifrira podatke, ki jih pošiljate in prejemate, ter spreminja naslov IP. Double VPN skrije vse dejavnosti za drugim strežnikom. \ R \ n \ r \ nKo promet pride na oddaljeni strežnik VPN, ostane šifriran. Nato gre skozi drug strežnik VPN za še en sloj šifriranja. Zahvaljujoč Double VPN dobijo vaši podatki dva sloja šifriranja namesto enega. To hekerjem še težje zlomi. \ R \ n \ r \ nDvojni VPN prav tako povečuje varnost, saj povezave mešajo protokole TCP in UDP. Poleg tega drugi strežnik nima nič informacij o vas, saj je prvi VPN spremenil vaš prvotni naslov IP. Ta metoda zagotavlja popolno zasebnost, saj nihče ne more videti vašega končnega spletnega cilja. Namesto tega bodo opazili, da uporabljate VPN. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nNordVPN opozarja na nekaj kategorij ljudi, ki jim bo dvojni VPN pomembna lastnost. Sem spadajo politični aktivisti, novinarji, tisti, ki se želijo izogniti nadzoru vlade, in vsi, ki ščitijo vire. \ R \ n \ r \ nDvojni VPN ni potreben za vsakodnevno zasebno brskanje, v tem primeru je dovolj običajni VPN. Dvojni VPN-ji lahko upočasnijo tudi povezave, zaradi česar je nepraktično, kadar potrebujete hitrost. Prav tako vam ga ni treba uporabljati pri brskanju po Toru, saj ima NordVPN za to ločeno funkcijo. \ R \ n \ r \ nDvojni VPN je del katere koli naročnine na NordVPN. Na voljo je za Windows, Android in macOS z OpenVPN. Po želji jo lahko omogočite in onemogočite. \ R \ nKaj je Onion Over VPN? \ R \ nOnion Over VPN je ekskluzivna lastnost NordVPN. Izboljša Tor (The Onion Router) z dodatno varnostjo tunela VPN. Ta funkcija je zelo preprosta, saj vas z enim klikom preusmerijo prek omrežja Onion. Lahko pa ga uporabite tudi tako, da se povežete z NordVPN, kot bi to običajno storili pri uporabi brskalnika Tor. \ R \ n \ r \ n Uporaba Onion Over VPN vam bo zagotovila zasebnost organov in vašega ponudnika internetnih storitev. Ponudnik internetnih storitev vam običajno lahko pove, da uporabljate Čebulo, vendar ne vidi, kaj z njo počnete. Z NordVPN ponudnik internetnih storitev tega ne more storiti. Dodano je tudi šifriranje iz šifriranega tunela VPN NordVPN. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n Uporaba Onion Over VPN zagotavlja več plasti anonimnosti. Najprej se povežete z omrežjem Onion prek naključne vstopne točke. Od tam potujete skozi različne strežnike in ob tem šifrirate svoje podatke. Kasneje se šifrirne plasti odstranijo posamezno. Ko izstopite, se podatki dešifrirajo, preden izstopite prek naključnega vozlišča in končate v spletu. \ R \ n \ r \ nČe bi uporabili Čebulo brez NordVPN, lahko ponudnik internetnih storitev pove, da uporabljate Čebulo. To je tvegano za nekatere ljudi, zlasti tiste v državah z močno cenzuro. Obstaja tudi tveganje, povezano s tem, da prostovoljci upravljajo strežnike Čebula. To pomeni, da bi lahko nekdo z nenamernimi namestitvami ogrozil strežnike in vam sledil. Z NordVPN Onion Over VPN je to tveganje odpravljeno. \ R \ n \ r \ n NordVPN predlaga Onion Over VPN kot posebno uporabno funkcijo za novinarje in politične aktiviste. Dobro je tudi za tiste, ki so v avtokratskih režimih, kjer vlada spremlja in beleži spletni promet. Uporabna je lahko tudi za vse, ki delajo z občutljivimi podatki ali dostopajo do njih. \ R \ nVord-Grade Encryption \ r \ nEno od močnih točk v prid NordVPN je njegovo šifriranje vojaškega razreda. To šifriranje zagotavlja zaščito pred radovednimi očmi, kot so hekerji, ponudniki internetnih storitev in vlada. Brez šifriranja in VPN-ja ves promet potuje prek ponudnika internetnih storitev (ISP). To omogoča ponudniku internetnih storitev enostavno branje podatkov. Nato lahko ponudnik internetnih storitev shrani te podatke in jih deli ali uporablja, kot želi. To lahko vključuje dajanje organom ali prodajo oglaševalcem. Vlada lahko od nje zahteva celo skupno rabo podatkov. \ R \ n \ r \ nUporaba VPN s šifriranjem vojaškega razreda preprečuje dostop ponudnika internetnih storitev do vašega internetnega prometa. Ves promet bo šel skozi predor VPN. To je šifrirani tunel, ki povezuje vašo napravo s spletnim ciljem. To ne zagotavlja samo šifriranja, temveč tudi skriva lokacijo in naslov IP. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nNordVPN zagotavlja šifriranje z izdelavo šifriranega tunela. Vsi podatki, poslani prek spleta, so razdeljeni na pakete. Kot tak NordVPN razdeli zasebne podatke, jih zajame in nato prenese skozi ta tunel VPN. Podatki dosežejo strežnike VPN, kjer se odstrani zunanji paket. Nato do podatkov pride dostop z dešifriranjem. Rezultat tega je, da tudi če je nekomu uspelo prestreči vaše podatke, jih ni mogel prebrati. \ R \ n \ r \ nNordVPN se odloči za vojaško šifriranje, ki je AES z 256-bitnimi ključi. To NASA priporoča za tajne podatke, tudi za podatke TOP SECRET. 256-bitna tipka označuje velikost ključa, 256-bitne tipke pa vsebujejo potencialne kombinacije 1,1 x 1077. Za prekinitev te ravni šifriranja so potrebni superračunalniki, ki jih še ni mogoče izdelati. \ R \ nKako NordVPN ščiti pred uhajanjem DNS? \ R \ nNordVPN uporablja tehnologijo zaščite pred uhajanjem DNS za zaščito spletne zasebnosti in tehnologije. Ta tehnologija se začne uporabljati, če strežniki DNS pošiljajo poizvedbe, ki niso šifrirane in niso v varnem predoru VPN. Da bi razumeli to zaščito, ne pozabite, da DNS pomeni sistem domenskih imen. DNS prevede imena domen ali URL-je v naslov IP, s katerim se povežete. \ R \ n \ r \ n Do puščanja DNS pride, ko zahteve DNS ne potujejo pravilno skozi tunel VPN, kar pomeni, da niso šifrirane. Do puščanja DNS lahko pride, če VPN nastavite ročno ali uporabite storitev VPN brez zadostne zaščite. Z zaščito pred puščanjem DNS NordVPN vašemu ponudniku internetnih storitev preprečuje, da bi našel informacije, ki so povezane z vašim spletnim prometom. \ R \ nKaj je samodejno stikalo za ubijanje NordVPN? \ R \ nSamodejno stikalo za ubijanje je še ena varnostna značilnost storitev NordVPN. To je vrsta napredne varnosti, ki preprečuje uhajanje podatkov v splet. Stikalo za ubijanje neprestano nadzira, da se prepričate, da ste povezani s strežnikom VPN. Če ta povezava na kateri koli točki pade, stikalo za ubijanje začasno prepreči dostop do vaše naprave v spletu. \ R \ n \ r \ n V bistvu je stikalo za ubijanje zadnja obrambna linija, če se kaj zgodi in vaša povezava z NordVPN pade. Brez njega lahko padec povezave z NordVPN povzroči, da bodo vidni vaš naslov IP in zasebni podatki. Stikalo za ubijanje se bo samodejno deaktiviralo in vrnilo vaš internet nazaj, ko bo obnovljen tunel VPN. Lahko pa tudi vedno onemogočite to funkcijo Kill Switch. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n Obstajata dve različici Kill Switch z NordVPN, odvisno od vaše naprave. V operacijskem sistemu Windows in macOS imate možnost, da v primeru padca strežnika popolnoma onemogočite internetno povezavo. Lahko pa nastavite stikalo za ubijanje tako, da samo blokira določene programe. Blokiranje vsega je varnejše, blokiranje izbranih aplikacij pa je idealno za naprednejše uporabnike. \ R \ n \ r \ nV aplikacijah NordVPN za iOS bo stikalo za ubijanje sistemsko zaklenilo omrežje, ko VPN povezava pade. Za Android 7 in novejše različice lahko omogočite Kill Switch. To lahko najdete v izvornih nastavitvah v razdelku brezžično omrežje in omrežja ter VPN. \ R \ nAli morate uporabiti stikalo za ubijanje z NordVPN? \ R \ nMedtem ko ima NordVPN številne zanesljive strežnike, lahko drugi dejavniki povzročijo težavo s povezavo. Pogosteje je, da je do prekinitve povezave prišlo zaradi nestabilnih internetnih povezav. To je še posebej pogosto, če se vaše omrežje redno prekine ali izteče. \ R \ n \ r \ n Možno je tudi, da bo vaš protivirusni program ali požarni zid blokiral NordVPN, da ne bo mogel ustvariti tunela VPN. Dokler ne dodate NordVPN na seznam izjem, bo stikalo za ubijanje aktivno. Včasih lahko samodejne posodobitve privedejo tudi do ponovnega zagona brez zaščite VPN. Obstaja tudi verjetnost, četudi majhna, da bo na koncu NordVPN šlo kaj narobe. Nekoč je v gradbeni nesreči tretja oseba prerezala kabel, kar je povzročilo prekinitve povezave. To je doslej edini primer motenj, ki jih je povzročil NordVPN, toda Kill Switch je bil takrat koristen. \ R \ n \ r \ nNordVPN toplo priporoča, da Kill Switch ostane aktiven, kadar je zasebnost ključnega pomena. To pomeni, da bi morali biti tisti, ki živijo v državah z avtoritarnimi vladami, vedno aktivni. Tako bi morali tudi tisti, ki so politični aktivisti ali novinarji. Tisti, ki delajo z zaupnimi ali občutljivimi podatki, morajo imeti med delom vedno vklopljeno stikalo Kill. Vsakdo bi moral vsaj vklopiti stikalo za ubijanje, preden vnese kakršne koli podatke, ki bi lahko ogrozili zasebnost, na primer gesla. \ R \ nKakšen protokol VPN uporablja NordVPN? \ R \ nNordVPN izkorišča dva protokola VPN za določitev tvorbe tunela VPN . IKEv2 (Internet Key Exchange) deluje z najnovejšo različico skupaj z IPsec (varnost internetnega protokola). Ta kombinacija povečuje hitrost, stabilnost in varnost. Uporablja močne kriptografske ključe in algoritme, ki jih superračunalniki ne morejo razbiti. NordVPN se s tem IKEv2 \ / IPsec odloči za šifriranje naslednje generacije (NGE). NGE je znan po visoki prilagodljivosti, zato lahko napreduje, ko pride do kriptografskih prebojev. \ R \ n \ r \ n Drugi protokol VPN je OpenVPN. To je vsestranski varnostni protokol, ki deluje na vratih UPD in TCP. To ima za posledico možnost uporabe s pretakanjem v živo, igranjem iger in varnim brskanjem. Za zaščito občutljivih podatkov se NordVPN zanaša na algoritem šifriranja AES-256-GCM skupaj s ključem, ki je 2048-bitni DH. OpenVPN ima odprtokodno kodo, tako da jo lahko vsakdo pregleda in zagotovi njeno kakovost. \ R \ n \ r \ nIKEv2 \ / IPsec je privzeti protokol pri uporabi NordVPN v aplikacijah za macOS in iOS. OpenVPN je privzeto za aplikacije za Android, macOS in Windows. \ R \ nNordVPN Speed ​​\ r \ nNordVPN zagotavlja hitrost in varnost. VPN-ji lahko upočasnijo brskanje po spletu, saj mora vaš spletni promet narediti še en korak. NordVPN pa uporablja izjemno hitre strežnike, zato to ni zaskrbljujoče. Razlike v hitrosti pri uporabi VPN običajno niso opazne. Izjeme se pojavijo pri pretakanju ali skupni rabi datotek. V teh primerih postanejo izjemno hitri strežniki NordVPN pomembni. \ R \ n \ r \ n NordVPN lahko z izogibanjem dušenja ponudnikov internetnih storitev omogoči tudi hitro internetno izkušnjo. Nobenih pomislekov ni, da ponudniki internetnih storitev upočasnijo povezavo med pretakanjem. Pretakanje postane ne samo hitro, ampak tudi varno. Hitra storitev NordVPN prihaja skupaj z varnostjo, tudi če je v javni Wi-Fi. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n Številni dejavniki vplivajo na hitrost povezave VPN, vključno s kakovostjo šifriranja in hitrostjo interneta. Odvisno je tudi od oddaljenosti do strežnika VPN in obremenitve strežnika. Nadalje je odvisno od vašega protivirusnega programa ali požarnega zidu in vašega varnostnega protokola. \ R \ n \ r \ nČe želite povečati hitrost z VPN-jem, lahko skrbno izberete strežnike. Odločite se za ponudnika, kot je NordVPN, s tisoči strežnikov. To vam daje možnosti in zmanjšuje prenatrpanost. Izberete lahko tudi strežnik, ki vam je bližje. NordVPN za večino tega poskrbi za vas s pomočjo gumba za hitro povezavo. Ta gumb samodejno izbere najboljši strežnik, ki je trenutno na voljo. \ R \ nAli je NordVPN primeren za pretakanje? Kaj je SmartPlay? \ R \ nNordVPN je zelo dober za pretakanje vsebin. Zaradi možnosti izbire strežnika VPN lahko gledate vsebino, ki je na voljo samo na drugih geografskih lokacijah. To tudi pomeni, da lahko med potovanjem dostopate do svoje domače vsebine. \ R \ n \ r \ nPri gledanju z NordVPN prav tako ni nobenega ali minimalnega medpomnjenja. Videoposnetki se ne nalagajo večno, saj ponudnik internetnih storitev ne bo omejil pasovne širine. Vaš ponudnik internetnih storitev sploh ne bo vedel, da pretakate. Za nameček boste lahko uživali v šifriranju vojaškega razreda, medtem ko boste uživali v svoji vsebini. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n Ena največjih prednosti uporabe NordVPN za pretakanje je izogibanje pasovni širini dušenje. Običajno internetni ponudniki v velikih prometnih konicah uravnavajo pasovno širino. To se lahko zgodi tudi zaradi določanja prednosti vsebine ali če uporabljate preveč podatkov na P2P ali spletnih mestih za pretakanje. Obstajajo lahko tudi omejitve pasovne širine, ki jih vaš ponudnik internetnih storitev uporabi za nadgradnjo. \ R \ n \ r \ nČe želite pretakanje z NordVPN še izboljšati, storitev ponuja SmartPlay. SmartPlay vam omogoča varen dostop do vseh vsebin, ki jih sicer ne bi mogli. To počne brez kakršnega koli truda ali ukrepanja z vaše strani. Funkcija SmartPlay združuje VPN s tehnologijo Smart DNS. Funkcije VPN zagotavljajo zasebnost in varnost. Tehnologija Smart DNS vam omogoča pretakanje več vsebine. \ R \ n \ r \ nS SmartPlay pri pretakanju ni dodatnih korakov. Do vsebine lahko dostopate tudi ne glede na to, kje ste, in to varno. SmartPlay je še posebej uporaben za pretakanje v javnih omrežjih Wi-Fi, z omejevanjem pasovne širine in v tujini. \ R \ nAli je NordVPN primeren za skupno rabo P2P? \ R \ nNordVPN se ponaša z najboljšim VPN za tiste, ki se želijo deliti s P2P. . Medsebojno povezovanje je priročen in hiter način skupne rabe datotek med večjimi skupinami. Vsak človek je tako uporabnik, ki ga je naložil kot prenos, vendar ponudniki internetnih storitev to odvračajo. To je posledica negativnega ugleda skupne rabe datotek v mnogih primerih. Kljub temu je izmenjava datotek zelo zakonita in koristna. Dobro je za interno izmenjavo velikih količin poslovnih podatkov in potiskanje posodobitev programske opreme. Uporaben je tudi za javno distribucijo podatkov s prostim dostopom. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n Varnost pa skrbi pri skupni rabi P2P. To je deloma zato, ker si lahko vsi ogledajo naslove IP drug drugega. Čeprav pomaga pri učinkovitosti, škodi zasebnosti. Poleg tega vam bodo mnogi ponudniki internetnih storitev zavrnili dostop do spletnih mest P2P ali postavili omejitev pasovne širine, da vas bodo upočasnili. \ R \ n \ r \ nKo uporabljate NordVPN za skupno rabo P2P, je vaš naslov IP zaščiten in zagotavlja zasebnost. Prav tako vašemu ponudniku internetnih storitev prepreči, da bi delil datoteke. To pa preprečuje zmanjšanje pasovne širine. Za nameček bodo VPN-ji, kot je NordVPN, šifrirali vse podatke in datoteke, ki jih pošljete. To ščiti vaše zasebne podatke. \ R \ nPodpora za naprave NordVPN & Aplikacije \ r \ nNordVPN je na voljo za skoraj vsako napravo, ki jo redno uporabljate. Ne glede na to, ali imate računalnik Linux, Windows ali Mac, bo to delovalo. Obstajajo tudi posebne aplikacije za Android, iOS in Android TV. NordVPN ponuja tudi šifrirane razširitve proxy za Firefox in Chrome. \ R \ n \ r \ nKo uporabljate NordVPN v mobilnih napravah, dobite enostavno in intuitivno aplikacijo za iOS ali Android. Razpoložljivost mobilnih storitev VPN je ključnega pomena, saj je v teh napravah bolj pogost dostop do javnega omrežja Wi-Fi. Mobilna različica NordVPN ima enako visoko raven varnosti in zasebnosti. \ R \ n \ r \ n Hkrati je njena zasnova posebej namenjena mobilnim težavam. Na primer, samodejno prilagodi, ko se premaknete iz pokritosti ali med povezavami Wi-Fi. Mobilne aplikacije NordVPN so optimizirane za brezžična omrežja z majhno pasovno širino. Imajo tudi optimizirano hitrost in manjše pomnilniške posnetke. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nProširitve proxy, ki jih NordVPN ponuja za Firefox in Chrome, so lahke. Te razširitve vam omogočajo, da spremenite naslov IP tako kot VPN. Omogočajo vam tudi varen dostop do spletnih mest, ne glede na to, ali imajo zaščito HTTPS ali ne. Ta razširitev deluje v brskalnikih v sistemu Android ali računalnikih. Razširitev omogoča tudi onemogočanje protokola WebRTC, ki lahko nenamerno razkrije vaš pravi naslov IP. \ R \ n \ r \ nKo se prijavite za račun NordVPN, ga lahko uporabljate hkrati v šestih napravah. Upoštevajte, da ko NordVPN povežete z usmerjevalnikom, to šteje le kot ena od šestih naprav. Hkrati pa bo zaščitil vsako posamezno napravo, ki uporablja omrežje usmerjevalnika. Pokritost šestih naprav pomaga NordVPN izstopati od konkurentov. To je tudi pomembna lastnost, da ste vedno zaščiteni, tudi če uporabljate več naprav. \ R \ nKako uporabljate NordVPN? \ R \ nNordVPN je bil posebej zasnovan za zelo enostavno uporabo. Vse aplikacije imajo konfiguracijske možnosti, tako da lahko začnete takoj. Lahko samo odprete program in izberete Quick Connect. Ta možnost sistem NordVPN samodejno izbere najboljši strežnik za vas. Lahko pa izberete državo, iz katere se želite povezati s strežnikom, nato pa pustite, da sistem izbere. Napredni uporabniki si lahko ogledajo določene strežnike na zavihku Strežniki. Tu lahko izberete strežnik glede na razdaljo in čas nalaganja. \ R \ n \ r \ nV meniju z nastavitvami so tudi dodatne intuitivne možnosti. To vključuje prehod z UDP na vrata TCP s protokolom OpenVPN ali obratno. Lahko pa omogočite zamegljene strežnike ali nastavite samodejni zagon in samodejno povezavo. Tu boste našli tudi enostavne konfiguracije za CyberSec, stikalo za ubijanje in strežnike DNS po meri. \ R \ nKakšne načrte ponuja NordVPN? \ R \ nKot pri mnogih drugih ponudnikih VPN tudi NordVPN ponuja več načrtov s podobnimi funkcijami. Glavna razlika je v tem, da imajo načrti z daljšimi roki več prihrankov. Če se odločite plačevati iz meseca v mesec, stane enomesečni načrt 11,95 USD. Ta znesek se obračuna mesečno. Če se odločite za enoletni načrt, to pomeni 6,99 USD na mesec in prihranite 41 odstotkov. Vsako leto se zaračuna 83,88 USD. \ R \ n \ r \ n Dvoletni načrt vodi do 66-odstotnega prihranka na mesec, 3,99 USD. To se zaračuna 95,75 USD vsaki dve leti. Najboljša ponudba je ekskluzivni triletni načrt, ki je na voljo za omejen čas. Ima 75-odstotni prihranek, zato mesečno plačujete 2,99 USD. To se zaračuna vsaka tri leta v skupni vrednosti 107,55 USD. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nNe glede na načrt, ki ga izberete iz NordVPN, boste dobili enake odlične funkcije. Sem spadajo dostop do 5100 strežnikov po vsem svetu in možnost povezave šestih naprav hkrati. Vedno obstaja 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja in politika ne-dnevnika. Upoštevajte, da je kasneje med obračunskimi cikli mogoče nadgraditi na daljši načrt. \ R \ n \ r \ nČe želite osebni statični naslov IP, znan kot namenski naslov IP, je to potrebno z doplačilom. To lahko dodate v svoj načrt NordVPN v razdelku Moje storitve. Stane 70 USD na leto, naslov IP pa je lahko v Združenem kraljestvu, ZDA, na Nizozemskem ali v Nemčiji. \ R \ nAli obstaja brezplačna preizkusna različica NordVPN? \ R \ nNordVPN ne ponuja brezplačnega preskusa. Lahko pa se prijavite za načrt in v 30 dneh dobite celotno vračilo kupnine. To izhaja iz 30-dnevnega jamstva za vračilo denarja. \ R \ nNačini plačila NordVPN \ r \ nZa NordVPN obstaja več načinov plačila. Sem spadajo kreditne kartice, kriptovalute, PaymentWall, AliPay in WeChat. Uporabite lahko tudi Google Play ali iTunes. Tisti, ki živijo zunaj ZDA, bodo morda lahko plačevali tudi z gotovino. To lahko storite v določenih trgovinah, vključno z Micro Center in Fry’s Electronics. Ko greste na plačilo, boste videli celoten seznam možnosti plačila. \ R \ n \ r \ n \ r \ nPodružniški program NordVPN \ r \ nS pridruženim programom NordVPN prejmete provizijo za uspešne napotitve na NordVPN. Program ima posebnega upravitelja računa za individualno podporo. Obstajajo pretvorbe za vse vrste prometa in geografske lokacije. Provizije so tudi radodarne, vključno z deleži dohodkovne življenjske dobe in med najboljšimi provizijami v VPN-jih. \ R \ n \ r \ nPosebne stopnje provizij so odvisne od načrta, ki ga izberete za napotitev, in od tega, ali gre za novo prijavo ali podaljšanje. Za enomesečne načrte prejmete 100-odstotno provizijo za nove prijave in 30-odstotno za podaljšanje. Za šestmesečne, enoletne ali dvoletne ponudbe znašajo provizije 40 odstotkov za nove prijave. Za obnovitve znašajo 30 odstotkov. \ R \ nPodpora strankam NordVPN \ r \ nPodpora strankam NordVPN zagotavlja nagrajene storitve za stranke 24 \ / 7. Natančneje, si je na podelitvi nagrad BestVPN.com prislužil naziv najboljše storitve za stranke 2018. Klepetate lahko s plavajočim gumbom v spodnjem desnem kotu strani. Lahko pa se obrnete nanje prek centra za pomoč. Glavni načini iskanja odgovorov na NordVPN so klepet v živo, e-poštna podpora in center za pomoč. \ R \ n \ r \ nKo pošljete e-poštno sporočilo, se ekipa NordVPN javi v 24 urah. Klepet v živo nudi pomoč v živo. Preden vas bo povezal, vas bo vprašal za nekaj osnovnih informacij, na primer temo. Nato boste preusmerjeni na zastopnika z ustreznim znanjem. \ R \ n \ r \ nStran za stike na NordVPN vsebuje tudi informacije za stik s podjetjem v drugih primerih. Obstajajo določeni e-poštni naslovi za razvoj podjetja, VPN za podjetja, tisk in pridružena partnerstva. \ R \ n \ r \ nCentre za pomoč NordVPN je zbirka člankov, povezanih z VPN-ji in storitvami podjetja. Odsek je zelo organiziran in vključuje tudi vadnice. Brskate lahko po kategorijah ali uporabite iskalno polje. Na vrhu boste zaradi udobja videli tudi najbolj priljubljena vprašanja. \ R \ nDrugi ponudniki VPN \ r \ nNekateri drugi ponudniki, ki smo jih že pokrivali na Blockonomi, so naslednji: \ r \ n \ r \ n \ tCyberGhost \ r \ n \ tAvast Secureline \ r \ n \ r \ nZaključek \ r \ nNordVPN je med vodilnimi v svetu storitev VPN. Podjetje ima več kot 5200 strežnikov v 60 državah. To omogoča več geografskih možnosti in izboljšane hitrosti, ker ni prenatrpanosti. \ R \ n \ r \ nEna naročnina NordVPN vam omogoča povezavo šestih naprav, od katerih je ena lahko usmerjevalnik z neomejeno priključenimi napravami. NordVPN je močan v smislu varnosti in zasebnosti zahvaljujoč šifriranju in politiki ne-dnevnika. To politiko ne-dnevnika je celo revidirala tretja oseba. \ R \ n \ r \ nGarancija vračila denarja pri NordVPN je prav tako odlična, saj potencialnim strankam v bistvu omogoča, da storitev preizkusijo 30 dni. Nekoliko jih pusti pomanjkanje brezplačnega preskusnega obdobja, ki ga zdaj ponuja veliko drugih ponudnikov. \ R \ n \ r \ nNa splošno se nam zdi, da je NordVPN eden najboljših ponudnikov na trgu, zato, če iščete zelo trdna ponudba, ki jo podpira podjetje z odličnim ugledom, potem jim dajte priložnost. \ r \ nObiščite NordVPN","avtor": {"@type":"Oseba","ime":"Oliver Dale"},"datumObjavljeno":"2020-01-02"},"AdditionalType":"nedoločeno","alternateName":"nedoločeno","nagrada":"nedoločeno","nagrade":"nedoločeno","blagovno znamko":"nedoločeno","kategoriji":"nedoločeno","barva":"nedoločeno","globino":"nedoločeno","dvoumni opis":"nedoločeno","gtin":"nedoločeno","gtin12":"nedoločeno","gtin13":"nedoločeno","gtin14":"nedoločeno","gtin8":"nedoločeno","višina":"nedoločeno","identifikator":"nedoločeno","logotip":"nedoločeno","mainEntityOfPage":"nedoločeno","material":"nedoločeno","model":"nedoločeno","mpn":"nedoločeno","nsn":"nedoločeno","productID":"nedoločeno","datum proizvodnje":"nedoločeno","Datum nakupa":"nedoločeno","Datum izdaje":"nedoločeno","enako kot":"nedoločeno","sku":"nedoločeno","slogan":"nedoločeno","url":"nedoločeno","utež":"nedoločeno","premer":"nedoločeno"}