Láncszem-frissítések: Meta Oracle & LINK, amelyet a Swipe App ölel fel a biztonságos áradatokért

Láncszem ellop

A Chainlinknek 2020-ban eddig forró keze van. A decentralizált orákulum projekt legújabb fejleményeinek legfrissebb változata február 12-én érkezett, amikor a Swipe, egy digitális valuta alkalmazás, kiderült integrálta a Chainlink technológiáját fizetési hálózatába.

A kapcsolódó magyarázó bejegyzésben Nicole Del Rosario, a Swipe marketingfőnöke azt mondta, hogy a Swipe, amely megkönnyíti a kripto-fiat átalakításokat és fordítva, kifejezetten a Chainlink nemrégiben bemutatott decentralizált árfolyam-hírcsatornáit használja fel; ráadásul a Chainlink csapata egy testreszabott SPX-USD árfolyamot is létrehozna a Swipe SXP alkalmazás tokenjének követésére.

Üdvözöljük @ swipewallet a Chainlink ökoszisztémához! A Swipe kriptofizetési platformja a Chainlink orákuláit használja az értékesítési helyek tranzakcióinak biztonságos árkonverziójához. Kihasználják az ETH / USD árreferencia-szerződést & egy egyedi gyártású SXP / USD hírcsatorna. https://t.co/6R1wP6CQAf

– Chainlink – Hivatalos csatorna (@chainlink) 2020. február 12

“A Chainlink orákulum-megoldása lehetővé teszi a Swipe számára, hogy stabil, de decentralizált hidat hozzon létre a megbízható, láncon kívüli árak és a Swipe láncon belüli tranzakciói között” – tette hozzá Del Rosario.

A decentralizációs összeolvadás arról szól, hogy a fizetési alkalmazás árai pontosak és biztonságosak legyenek, ahogy a Swipe vezérigazgatója, Joselito Lizarondo megjegyezte:

„Úgy gondolom, hogy ez a kapcsolat létfontosságú azoknak a Swipe felhasználóknak, akiknek hozzáférésre van szükségük a Chainlink megbízható oracle szolgáltatásaihoz. A Chainlinkkel való együttműködéssel a Swipe hatékonyan megoldja a láncon kívüli kapcsolatok biztonsági problémáit, amelyek jelenleg fennállnak a Swipe Network Wallet-Contacts felhasználói számára. “

Valaha a mozgásban

Az elmúlt évben a Chainlink projekt ügyesen bebizonyosodott, hogy a fejlécben marad, és visszatekint a fejlesztésekbe. Az elmúlt hónap nem bizonyult kivételnek.

A múlt héten elterjedt a hír, miszerint a Chainlink és az Ethereum ökoszisztéma legelismertebb biztosítási projektje, az Etherisc együttműködött a decentralizált repülésbiztosítási termék koncepciókon alapuló prototípusán. A Chainlink orákulumai tették lehetővé, az így létrejövő infrastruktúra az Ethereum nagy felhasználási esetéhez vezethet.

“A biztosítótársaságok pénzt takarítanak meg a háttérképen, ha csökkentik a meghallgatásukat, és javítják a márkanév elismerését, köszönhetően a politikai választottbírósági eljárásnak a semleges harmadik fél protokolljára történő áttérésén” – mondta a prototípusról Etherisc..

Ezenkívül egy héttel az Etherisc hírek előtt a Chainlink kifejlesztette az árreferencia-adatok oracle hálózatait, azaz olyan kereskedési párok árfolyamát, mint az ETH / USD és a BTC / USD, amelyeket a decentralizált pénzügyi projektek most engedély nélkül kihasználhatnak..

“[Oracle hálózataink nagymértékben kibővítik az Ethereum Dapps számára elérhető biztonságos és megbízható adatok mennyiségét, jelentősen felgyorsítva az új DeFi termékek sikeres bevezetésének ütemét” – mondta a Chainlink vezetősége akkor.

Meta Oracle a láthatáron

Ahogy a Chainlink és a DeFi megfelelő képességei tovább nőnek, a hozzájuk kapcsolódó lehetőségek is virágoznak.

Az egyik újabb ránc a Chainlink köré a projektet, amely a közelmúltban felkeltette az érdeklődését az általa megvalósítható példátlan képességek miatt, ún. meta orákulum funkcionalitás.

Egyszerűen fogalmazva, ezek a meta-orákulumok kiterjesztik a „Chainlink képességeit az összes / összes on-line adat összesítésére és reagálására”, amint azt a projekt csapata megjegyezte az év elején egy blogban:

„Ez a meta-oracle funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az összes láncon lévő értéket összekapcsolják a Chainlink saját, kiváló minőségű, láncolaton kívüli adatforrásaival, miközben meghatározzák a legfontosabb feltételeket arra vonatkozóan, hogy egy intelligens szerződés hogyan fogadja, reagáljon rá és támaszkodjon-e erre a nagyobb kombinált adatkészletre. A Chainlink meta oracle képességeivel az a célunk, hogy az intelligens szerződéses fejlesztőknek nagyobb választási lehetőséget nyújtsunk annak eldöntésében, hogy mely adatforrásokat használják fel a DeFi intelligens szerződéseik felépítésére és fejlesztésére. “

A felhasználók így alkalmazhatják ezeket a meta-orákulum képességeket, hogy elkerüljék például az ár-hatékonyság hiányának rossz oldalára kerülését. Ha egy meta-orákulum nagy szakadékot talál a lánc és a láncon kívüli árak között, akkor a felhasználók pénzt takaríthatnak meg egy kereskedelemen, ha megvárják a piacok stabilizálódását..

Visszatérés a Minden idők csúcsához?

A bullish vásárlási nyomás látszólag ismét visszatért a rejtjel-gazdaságba, ez a valóság a LINK token árát 4 dollár fölé nyomta sajtóidő alatt, ami már csak félénk a projekt 4,36 dolláros csúcsától, amelyet tavaly nyáron értek el..

Ha egy kriptobikapiac valóban csak most kezdődik, a vásárlási nyomás a LINK árát előbb-utóbb új magasságokba taszíthatja. Egyelőre csak az idő fogja megmondani.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me