Raziskovanje zanimivih žetonov Ethereum (ERC-20s) okoli gospodarstva NFT

Ethereum

Nezamenljivi žetoni (NFT) so bili letos med največjimi zvezdami ekosistema Ethereum.

Kljub temu se ti NFT-ji popolnoma razlikujejo od zamenljivih žetonov ERC-20 (kot so Dai, LINK itd.), Vendar ima kriptoekonomija zdaj več kot nekaj žetonov ERC-20, ki so povezani z obetavnimi naraščajočimi podjetji NFT. V današnji objavi si bomo ogledali nekaj največjih od teh žetonov in raziskali, kako se udejstvujejo v njihovih NFT projektih.

Opomba: To ni naložbeni nasvet, temveč raziskava zanimive naraščajoče žetonske scene. Ti žetoni so lahko zelo nestanovitni, na primer bitcoin (BTC) in eter (ETH), zato so v večini primerov bolj podobni kriptorodnim instrumentom za udeležbo, ki imajo lahko navzgor ali IOU za digitalne zbirateljske predmete, kot pa običajna sredstva. 

MANA

MANA je domača valuta projekta virtualnega sveta Ethereum Decentraland in tržnico Decentraland, kjer je mogoče prosto trgovati z digitalno zemljo, nosljivo opremo in drugimi deli projekta. Poleg tega imajo imetniki MANA glasovalno pravico v Decentraland DAO, decentralizirani organizaciji, prek katere skupnost Decentraland skupno upravlja projekt navideznega sveta.

Predvsem ameriški velikan kripto izmenjave Coinbase navedena MANA za trgovanje na svoji maloprodajni Coinbase.com ta teden.

OSI

Axie Infinity Shards (AXS) je na novo predstavljen upravljalni žeton igre Ethereum digital pets Axie Infinity, kar je po številu trenutno najbolj priljubljeno obdobje Ethereum-a dApps.

Javno predstavljen prek platforme Binance Launchpad, žeton prejmejo uporabniki, ki sodelujejo (ali so že sodelovali v preteklosti) v ekosistemu igre za zaslužek. V ta namen bodo igralci Axie Infinity sami pooblaščeni za usmerjanje prihodnosti igre prek AXS. Žeton je eden prvih odmevnih eksperimentov upravljanja v areni NFT, zato ga ljudje okoli kriptoekonomije spremljajo z velikim zanimanjem..

PESEK

PESEK je uporabnostni žeton Peskovnik, virtualni svet in igralna platforma, zgrajena na vrhu Ethereuma. Kot tak lahko SAND predstavljamo kot sredstvo izmenjave v peskovniku, ki igralcem omogoča, da kupujejo storitve in sredstva v svetu ter monetizirajo lastno vsebino v naravi. Skupna dobava žetona je 3 milijarde, od tega jih trenutno kroži 23,5% ali 705 milijonov. Tako kot Axie Infinity z AXS so tudi letos ustvarjalci peskovnika organizirali javno prodajo peska prek Binance Launchpad.

WG0

WG0 pomeni “Zaviti CryptoKitties generacije 0.”Seveda ste do zdaj verjetno že slišali za CryptoKitties: to je bil prvi projekt NFT, ki je dosegel bliskovit uspeh že leta 2017. Kljub temu pa je trgovanje z CryptoKitties NFT lahko nelikvidna zadeva, zato je izšel WG0, ki ovije zaželeno generacijo 0 CryptoKitties kot žetone ERC-20, tako da je z njimi lažje trgovati. Žetone WG0 je mogoče kadar koli “odviti”, tj. Unovčiti za CryptoKitties v osnovnem področju Gen 0s projekta.

Opomba: Tega žetona ne smemo zamenjati s WCK, prej zavitim projektom žetonov, ki temelji na CryptoKitties.

WOA

WOA pomeni “Zavite osi izvora,«In žeton deluje podobno kot zaviti CryptoKitties, o katerih smo pravkar razpravljali. Projekt omogoča uporabnikom, da iz igre Axie Infinity zavijejo zelo iskane domače ljubljenčke Origin Axie, tako da lahko z njimi zlahka trgujejo na decentraliziranih borzah, kot je Uniswap. V skladu s tem se WOA lahko tudi odvije, da unovči osnovno os ali osi, kadar imetniki to želijo. Po lansiranju pred nekaj tedni žeton trenutno trguje po 418 ameriških dolarjev in ima tržno omejitev okoli 100.000 ameriških dolarjev. Projekta ni ustvarila ekipa Axie Infinity, vendar kaže, da igralna skupnost vse bolj daje zanimive prispevke k vesolju Axie.

DRAGULJ

DRAGULJ ali je uporabniški žeton nove kovalne platforme NFT, Tovor. Ti žetoni so v središču enega od prvih sistemov zajemanja na osnovi NFT kriptoekonomije. Ne samo, da lahko z GEM-ji glasujete o prihodnji usmeritvi Cargo, lahko jih vstavite tudi v NFT-je, da zaslužite več nagrad GEM. Ta kampanja, ki naj bi zagnala aktivnosti okoli nove platforme in nagradila njene najzgodnejše zainteresirane strani, trenutno prinaša približno 200% APY v GEM-jih. Najboljši del? Uporabnikom ni treba zakleniti svojih NFT-jev za ta postopek vstavljanja in lahko svoje NFT-je prosto premikajo, medtem ko so v njih vloženi GEM-ji.

GHST

GHST je uporabni žeton Aavejevega igralnega kompleta DeFi-NFT, Aavegotchi. Igralci morajo uporabiti GHST za nakup ključnih sredstev igre, kot so prenosni računalniki in nosljivi materiali. Portali so edini način, kako kovati Aavegotchis in vsak Portal daje igralcem možnost, da izdelujejo enega Aavegotchija iz možnega izbora 10. Poleg tega se del vseh transakcij z GHST pošlje v blagajno AavegotchiDAO, ki jo bo skupnost igre skupaj upravljala v prihodnosti glede načrta projekta. Ko bo Aavegotchi vedno bolj priljubljen, se bodo tudi njegove razvojne možnosti širile zaradi vedno večje vojaške vojske.

KOVANEC

KOVANEC žetoni so frakcionalizirani drobci žetonov ERC-20 Marguerite de Courcelle, znane tudi kot coin_artist in izvršne direktorice Blockchade Games, ki se je v začetku tega leta označila za NFT. COIN je torej postal domača valuta Coin’s E-Den projekt, prvi sindikat v NFT-osredotočeni Neon District franšizi Blockade Games. Žeton lahko dodeli ravni in družbene vloge v eksperimentalnem sindikatu, lahko pa ga tudi vložite, da si prislužite frakcionalizirane NFT nagrade Coin’s E-Den NFT Farms. V ta namen bo sindikat redno kupoval nove NFT-je, ki bodo razdeljeni v nagrade za igralce COIN.

KIT

KIT je družbeni žeton, ki je bil letos v središču pozornosti gospodarstva NFT zaradi sredstva, ki ga je WhaleShark, pomemben in vpliven zbiralec NFT, lansiral v sodelovanju z naraščajočo platformo za družbene žetone Roll. V zadnjih letih je WhaleShark zbral donosen “Vault” odmevnih NFT-jev, zaradi česar je letos začel WHALE kot žeton, ki predstavlja njegova imetja, blagovno znamko in skupnost NFT. S skupno ponudbo 10 milijonov dolarjev in tržno omejitvijo 20,5 milijona dolarjev se žeton trenutno trguje po slabih 5 dolarjev, potem ko je septembra septembra dosegel rekordnih 14,41 dolarja..

OSINA

Izšel tudi prek Rola, OSINA je osebni žeton projekt priznanega nigerijskega kriptoumetnika, Osinachi. Podpisani deli Osinachija so letos postali absolutni zadetki v gospodarstvu NFT, zato si ustvarjalec zdaj želi s svojimi novimi obojestranskimi žetoni pritegniti in komunicirati s svojimi oboževalci na nove vzajemno koristne načine. Ta mesec je umetnik celo predstavil Kampanja rudarjenja likvidnosti OSINA, v katerem se bo likvidnost žetona zagnala tako, da bo “ljudem, ki so vsaj 30 dni zagotavljali likvidnost $ OSINA / ETH [na Uniswap], podelila do 50.000 USD OSINA.” Tako kot WHALE bo tudi kdaj obstajalo le 10 milijonov OSINA (po Rolovi notranji politiki).

Zaključek

Cvetoči ekosistem NFT Ethereuma se v zadnjem času vžge in ljudje so se začeli truditi, da bi našli načine za sodelovanje v najbolj obetavnih projektih arene. Prav zato so zgornji projekti zanimivi: sami niso NFT-ji, vendar vam pomagajo, da sodelujete v nekaterih najbolj obstoječih oblekah prostora NFT. V prihodnosti pričakujte veliko več žetonov upravljanja, kot sta MANA in AXS, pa tudi več sistemov zajemanja, kot je Cargo zaposloval z GEM-ji. Poleg tega bodo zaviti NFT-ji, kot sta WG0 in WOA, tudi naraščali, saj bo več ljudi začelo zahtevati digitalne zbirateljske predmete..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me