Ethereum ERC-1155 Token Idealen za spletne igre, mogoče tudi več

Ethereum ERC-1155 Token

Prihaja nov standard Ethereum žetona. Novi standard imenovan ERC-1155 je zasnovan za reševanje številnih potencialnih težav, s katerimi se bodo soočale prihodnje spletne igre, ki sodelujejo z verigo blokov, da bi olajšale trgovanje z izdelki. Nov standard žetonov spodbujajo ustvarjalci Enjin.com, ki je »platforma za družabne spletne strani za igralce«.

Ethereum ERC-1155 Token

Novi standard

Ko danes pomislite na žetone Ethereum, najverjetneje pomislite na žetone ERC-20. To je standard izbire za večino premoženja Ethereum danes, kot sta Augur in Gnosis, samo dve. Ta žetonski standard je enkapsulacija pametne pogodbe, ki označuje obliko digitalnega lastništva. Te žetone lahko razdelimo na manjše koščke in jih ponovno sestavimo. Izraz, ki to opisuje, je, da so zamenljivi.

V zadnjem času je postala priljubljena druga vrsta žetona Ethereum in to je ERC-721. Glavna razlika med to novo obliko in standardnim ERC-20 je ta, da niso zamenljivi. To je pomembno, ker lahko v številnih okoliščinah želimo imeti tokenizirano sredstvo ali dokazilo o lastništvu, ki ga ni mogoče ločiti.

Pomislite tako. Če želite kupiti avto, ga ne želite kupiti po kosih. Na primer, v prodajalcu A ne bi želeli kupiti polovice avtomobila, tretjino tega avtomobila pri prodajalcu in osmino istega prodajalca avtomobilov C itd. Namesto tega je veliko bolj smiselno preprosto omejiti trgovanje z vozili na celotne enote (brez skrajnih zobnikov).

Kaj pa relativno nov ERC-115?

ERC-20 žetoni

Preberite tudi: Vodnik za začetnike do žetonov ERC-20

Izdelano za igralce iger

Ko gre za uporabo blockchain sredstev v video igrah, to običajno pomeni nekakšno hibridno nastavitev. Blockchains niso posebej hitri in so zato primernejši za različne vrste komunikacije. Torej, če želite zagnati MMO, boste verjetno še vedno morali, da deluje v glavnem s tradicionalnimi sredstvi, kot so centralizirani strežniki, s katerimi se igralci lahko povežejo. Privlačnost uporabe verige blokov je na primer z njihovo uporabo za lažje trgovanje z izdelki.

Recimo na primer, da igrate spletno fantazijsko igro in imate lik, ki je lokostrelec. V igri najdete zelo dragocen meč. Meča si osebno ne želite, toda meč je res zelo dragocen. Če je ta meč sredstvo blockchain, katerega lastništvo je dokazano z žetonom, potem je mogoče v igralnem elementu nato zamenjati nekoga drugega v zameno za druga sredstva v igri ali celo drugo kriptovaluto, kot je bitcoin.

Preveč predmetov

Čeprav se to sliši zanimivo, problem postane takoj očiten tistim, ki razumejo žetonske standarde. Natančneje, vsi žetoni ERC-20 so dejansko enaki. To pomeni, da če bi jih uporabili za predstavitev sredstva v igri, bi za vsak posamezen element igre potrebovali povsem nov žeton ERC-20. To pomeni, da če imate igro z več tisoč predmeti, bi morali imeti na tisoče različnih žetonov ERC-20, od katerih vsak potrebuje svoj naslov, provizije za transakcije itd..

Tu nastopi novi standard žetona ERC-1155. Ta novi standard bo omogočil hitro transakcijo skupin digitalnih elementov, tako zamenljivih kot nezamenljivih hkrati..

Če bi imeli na primer modni meč, kup zlata in nekaj čarobnih napitkov, ki jih vsi želite prodati, bi lahko vse te posamezne posle ločili posamezne kupce z uporabo ene same transakcije ERC-1155. Poleg tega sama igra ne bi potrebovala ogromno različnih žetonov, da bi podpirala različne vrste predmetov, ki so na voljo v igralnem svetu..

Več kot le igre?

Medtem ko oblikovalci žetonskega standarda zdi se, da je lasersko osredotočen na uporabo novega žetonskega standarda za spletne igre, postavlja se vprašanje, ali bi lahko standard imel druge aplikacije ali ne.

Morda bi ga lahko uporabili v kakršnih koli okoliščinah, ko je treba redno izvajati zelo zapleteno in večplastno trgovino z množico zelo različnih digitalnih sredstev. Mogoče bi celo tradicionalni naložbeni svet lahko uporabil tovrstno premoženje. Na primer, ERC-1155 se lahko uporablja za združevanje različnih vrst tokeniziranih naložbenih deležev, kot so delnice, obveznice, nepremičnine, izvedeni finančni instrumenti, plemenite kovine itd..

Za zdaj pa bi bila njihova namestitev v zelo priljubljenem okolju z visokimi transakcijami, kot je spletna igra, popolna preizkusna točka, da bi videli, kaj lahko tovrstni žetoni storijo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me