Začetniški priročnik za Loom Network: platforma za spletne igre in družabne aplikacije

Loom Network Guide

Loom Network se imenuje platforma, ki temelji na blockchainu naslednje generacije in je zasnovana za obsežne socialne aplikacije in spletne igre. Ekipa jo opisuje kot svojo najljubšo igro ali omrežje družabnih medijev, vendar na blockchainu in temelji na Ethereumu.

Loom Network Guide

Loom Network omogoča ustvarjanje DAppChains in dapps, deluje pa tudi kot dejanska veriga blokov. Kot tak imate vse prednosti verige blokov pri uporabi Loom Network, vključno s sistemom, ki je prilagodljiv, verodostojen, prisiljen in zmogljiv.

DAppChains

DAppChains on the Loom so blokovne verige z vsemi funkcijami, ki so bile zgrajene tako, da delujejo vzporedno s pametnimi pogodbami Ethereum. DAppChains so v bistvu naprednejša različica stranskih verig Ethereum, ki so bile optimizirane za njihovo zmožnost skaliranja podatkov namesto finančnih transakcij. Vsak dapp ima svoj DAppChain, ki omogoča prisilne javne podatke, kot pri Bitcoinu in Ethereumu.

Loom Network DAppChains so bili posebej zasnovani za družabne aplikacije in igre. Primeri vključujejo kripto zbirateljske predmete na osnovi Ethereuma in karmo, ki temelji na žetonih, pri čemer vse temelji na sklopih pravil blockchain, ki so ljudje decentralizirani, prisilni in berljivi..

Loom SDK

Loom SDK razvijalcem omogoča, da ustvarijo svoj DAppChain. Izberete lahko vsak posamezen element stranske verige, vključno z mehanizmi soglasja in naborom pravil, ki ga sestavite sami. Nato lahko sprostite programsko opremo vozlišča, ki je popolnoma sprejemljiva in se bo izvajala na kateri koli večji platformi v oblaku. Loom SDK omogoča razvijalcem, da se osredotočijo na ustvarjanje svoje aplikacije, namesto da bi morali izvajati soglasno plast.

Funkcije za igre in družabne aplikacije

Z Loom Network je mogoče zgraditi vrsto iger, ki preprosto niso mogoče brez uporabe tehnologije veriženja blokov. To lahko vključuje vesolja, ki obsegajo več iger, večne svetove, zamenljive žetone in predmete, ki so dokaj redki. Kar zadeva socialne aplikacije, je velika novica, da Loom Network omogoča aplikacije, ki jih ne spodbuja oglaševanje. Namesto tega lahko družabne aplikacije zaslužijo zaradi žetonov karma in omogočajo zmanjšanje zaupanja ter možnost razširitve z aplikacijami za več odjemalcev.

Žeton LOOM

Žeton LOOM je žeton za članstvo, ki uporabnikom daje dovoljenje za popoln dostop za dap-je, ki se izvajajo v Loom Network. Žeton deluje na vseh DAppChains, ki se izvajajo v Loom Network in vam omogoča prenos digitalnih sredstev in podatkov med Ethereum in Loom DAppChains. Zamislite si žeton LOOM kot svojo življenjsko člansko izkaznico za vse v omrežju Loom.

Ta funkcija kot žeton za članstvo deluje, ker žeton deluje kot licenčni ključ programske opreme. Je žeton ERC20 in ga imate v denarnici Ethereum, saj je na Ethereumu. Kadar koli poskušate prenesti sredstvo iz enega od Loom DAppChains v Ethereum ali dokončati prenos med DAppChains, bo dapp najprej preveril stanje žetona LOOM. Dokler imate najmanj 1 žeton LOOM, se bo prenos sredstev nadaljeval. V nasprotnem primeru boste morali pred dokončanjem prenosa kupiti vsaj en žeton.

V času pisanja so bili žetoni naprodaj po 1,99 USD (0,003 ETH) v primerjavi s 4,99 USD. Kupite jih lahko na spletnem mestu Loom Network z vtičnikom MetaMask.

DelegateCall

DelegateCall je Q&Spletno mesto, ki v celoti temelji na verigi blokov in deluje z DAppChain. To je prvi DAppChain, ki je začel delovati, ki ga je zgradilo podjetje Loom Networks z uporabo resničnih žetonov, ki jih podpira Ethereum in delujejo v razširljivem in bliskovito hitrem omrežju. Z DelegateCall lahko uporabniki zaslužijo žetone preprosto z objavo in / ali odgovarjanjem na vprašanja.

Prenos klica

Če želite navesti primer funkcionalnosti žetona LOOM z DelegateCall, lahko z lastništvom žetona LOOM prenesete karma točke DelegateCall, ki jih zaslužite, v Ethereum. Od tam jih lahko prodate za ETH in svoj žetonski zaslužek spremenite v denar.

Drugi dApps na Loom

Čeprav je bil DelegateCall prvi DAppChain iz Loom Network, ni več edini. Dapps obsega vrsto tem in uporab, kar kaže na vsestranskost Loom Network.

CryptoZombies, na primer, vam omogoča kodovanje lastne igre kot način učenja kodiranja Ethereum dapps. Igralce uči pisati lastne pametne pogodbe z Solidity z ustvarjanjem lastne igre kripto-zbirateljskih predmetov. Zaenkrat je približno 130.000 študentov. Ta DAppChain vam bo kmalu omogočil prenos zombijev v glavno mrežo, nato pa jih uvozite v druge igre s sorodno temo, preprosto tako, da držite žeton LOOM. Nagrade, ki temeljijo na žetonih, bodo tudi za tiste, ki bodo končali pouk, z dokazili o izobraževanju.

Kriptozombiji

EthFiddle je najboljše spletno mesto za skupno rabo kode, zasnovano za skupno rabo delčkov kode. Ima več kot 10.000 uporabnikov in jim omogoča, da zberejo, preizkusijo in nato zaženejo različne delčke kode Solidity z vsega spleta. Razvijalcem se zdi uporabniku prijazen vmesnik takoj znan.

ETH Fiddle

SolidityX je programski jezik, ki je privzeto varen in prevaja Solidity. Ta superset Solidity je skladen, da bi zagotovil Solidity za njegovo uvajanje, hkrati pa se izognil znanim pastem. Loom Network to vidi kot pragmatičen korak k varnim in razširljivim aplikacijam.

Trdnost X

Loom Network razvija tudi tri različne igre, ki jih bomo lansirali v drugem četrtletju 2018. Mreža sodeluje tudi z različnimi skupinami, sprejetimi v zaprto beta različico Loom SDK, s skupinami, ki si prizadevajo za razvoj dodatnih aplikacij za Loom. Sčasoma bo Loom Network omogočil še več razvijalcem dostop in razširil dostopne točke za imetnike žetonov LOOM.

Zaključek

S pomočjo Loom Network lahko razvijalci izvajajo decentralizirane aplikacije v velikem obsegu. Ta platforma kot storitev je zasnovana na Ethereumu in razvijalcem omogoča ustvarjanje DApps, skupaj z varnostjo in zaupanjem ter računalniškimi viri, ki jih potrebujejo za izvajanje komercialnih storitev. Loom Network ima že zgrajenih več aplikacij, ki kažejo njegovo uporabnost in potencial, kar kaže na veliko možnost rasti v prihodnosti.

Uporabne povezave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me