Kako zaslužiti z posojanjem Bitcoinov in kriptovalut

Posojanje Bitcoinov

Ljudje si posojajo denar že tisoče let, saj predstavlja zanesljiv način, kako lahko vaš kapital deluje v zameno za dobiček v obliki obrestnih mer.

Menijo, da formalno posojanje sega v starodavni Rim, ko so bančne storitve opravljali bodisi zasebniki bodisi zastavni posredniki, ki bi si njihovo posojanje zagotovili z zavarovanjem predmetov. Sčasoma se je trg spremenil v videz bank, ki so kredite postale mainstream. Kmalu zatem so se pojavile rešitve za spletno posojanje. Danes smo na začetku nove dobe, saj spletno posojanje na osnovi kriptovalut postaja priljubljena izbira za ljubitelje kripto valut po vsem svetu.

Posojanje Bitcoinov

Uvod v posojanje kriptovalut

Posojanje kriptovalut predstavlja enostaven in pogosto samodejen način ustvarjanja dohodka, ki temelji na kriptovaluti, ki jo imate, vendar je trenutno ne uporabljate ali nameravate prodati v kratkoročni prihodnosti. To je lahko zelo donosno, zlasti glede na dejstvo, da lahko posojanje kapitala prek digitalnih valut uporabnikom zagotovi veliko višjo obrestno mero v primerjavi s tradicionalnimi bančnimi varčevalnimi računi. Na primer, med trdo fork Bitcoin Cash so bile obrestne mere za posojilodajalce na dan do 5%, s čimer so pokazali, da je ustvarjanje dobička enostavno prizadevanje na tem trgu.

Kako deluje

Posojanje kriptovalut se nekoliko razlikuje glede na spletno mesto, ki ga uporabljate, vendar je osnovna ideja na splošno enaka. Kot posojilodajalec boste morali dati svoja imetja kriptovalut na voljo za izposojo po določeni stopnji, bodisi na borzi bodisi na platformi za posojanje. Najpogosteje je mogoče posojanje na osnovi kriptografije izvajati za dva namena: primere za osebno uporabo in posojila s kritjem. Po slednjem bo posojilojemalec, ki verjame, da je predvideno povišanje cene za določen kovanec, zahteval, da nekaj vaših sredstev izposodi na borzi. Hitro naprej dva (ali več) dni, posojilojemalec bo vrnil kriptovaluto skupaj z obrestno mero.

Sol proti Ethlendu

Preberite naš primerjalni pregled SALT in ETHLend

Ker se kriptoposojanje pogosto uporablja za trgovanje z maržami, na trgu prevladuje strah glede obstoja tveganj. No, večina posojilnih platform ima vzpostavljenih več zaščitnih ukrepov, da ne bi izgubili denarja zaradi napačnih trgovalnih klicev. Na primer, posojilojemalec mora navadno hraniti in vzdrževati odstotek zavarovanja s premoženjem, ki ga lahko nato v primeru znižanja cen vrne posojilodajalcu. Poleg tega nekatere borze uporabnikom ponujajo možnost posojanja neposredno borzi in ne trgovcu. Tudi tu obstajajo številni zaščitni ukrepi, ki zagotavljajo, da skladi ostanejo varni kljub napačnim trgovalnim klicem.

LendingBlock je nova platforma za posojila v kriptovalutah

Zaradi tega je splošno soglasje, da je posojanje kriptovalut za namene maržnega trgovanja povsem varno. Seveda ni varno, vendar bo gotovo na varnem, dokler posojilodajalci ne vlagajo več, kot si lahko privoščijo, da bi izgubili. To je splošno načelo, ki ga je treba uporabiti za vse naložbene odločitve, ne glede na valuto ali metodo, ki se uporablja.

Prednosti & Slabosti posojanja

Preden se odločite za posojilojemalca ali posojilojemalca kriptovalut, si oglejmo prednosti in slabosti tega.

Prednosti

 • Nastavitev računa posojilodajalca na platformi za izmenjavo kriptoposojil je na splošno enostavna in bi trajala le nekaj minut, s čimer bi bila veliko hitrejša izkušnja, potem pa nastavitev bančnega računa ali iskanje drugih načinov.
 • Uporabnikom ni treba pozorno spremljati svojih sredstev in načina njihove izposoje. Bolje rečeno, kripto posojilodajalci v nasprotju z dnevnimi trgovci ne zahtevajo hitrih ukrepov.
 • Tveganje večinoma ostane pri posojilojemalcu. Torej, če jim cena zniža in se na koncu poveča, bo to prej njihova izguba kot vaša. Poleg tega je posojanje relativno varno, vendar je priporočljivo, da se dajejo v najem majhni zneski in ne zneski, ki spreminjajo življenje. Borze so že bile vdrte, zato je nujno poiskati ugledno platformo in nikoli ne posojati več, kot si lahko privoščite, da bi izgubili.
 • Avtomatizacija je kralj. Večina platform ima metode za zagotovitev, da se vam sredstva in obrestne mere samodejno povrnejo. Z drugimi besedami, to pomeni, da je res mogoče (vendar ni priporočljivo), da uporabniki ustvarijo posojilni račun in ga nato samodejno zaženejo za vedno.
 • Pri posojanju z maržo ne posojate določenemu posamezniku, temveč prispevate sredstva v posojilni sklad, do katerega imajo trgovci z maržami dostop. Zgodba je drugačna, če upoštevamo platforme za posojanje med enakovrednimi (P2P).

Slabosti

 • Tveganje je na splošno majhno, vendar stvari LAHKO gredo narobe. Poleg tega upoštevajte dejstvo, da imate opravka s trgom, ki nima regulativnega soglasja. Zato se bodo pravne zadeve, če je to primerno, obravnavale različno, odvisno od vaše lokacije in jurisdikcije, ki ji sledi posojilna platforma. Banke pa ureja jurisdikcija države, v kateri imajo sedež. To lahko povzroči nekoliko neprijetne pravne zadeve.
 • Nekatere platforme običajno zaračunavajo visoke provizije od obrestnih mer, ki jih plačujejo posojilojemalci. Poleg tega se obrestne mere določajo dnevno in ne v celotnem trajanju posojila. To pomeni, da vaš dnevni dobiček ni nikoli zajamčen.

Nasveti za zaslužek

Glede na vse, kar je bilo začrtano do zdaj, je dobiček zagotovo mogoč. Vendar je treba upoštevati nekaj vidikov, da bi še povečali stopnje dobička in hkrati zmanjšali tveganja.

Na primer, priporočljivo je, da ne posojate po najnižjih cenah in za daljši časovni okvir. S tem boste sredstva zadržali in če se bodo pojavile večje priložnosti, boste zamudili. Z drugimi besedami, večina posojilodajalcev želi svojo kripto posojati prek dolgoročne pogodbe za premijsko ceno in takšne priložnosti bodo na voljo s potrpljenjem. To je trenutni trend, saj je financiranje dolgoročnih pogodb za nizko ceno lahko slaba odločitev glede na dejstvo, da se stopnje pogosto povišajo, kar povzroči, da posojilodajalci manjkajo.

Kako zaslužiti z Bitcoinom

Za več idej preberite naš vodnik po zaslužku z Bitcoin objavo

Priporočljivo je tudi razporeditev posojil. Izposoja celotne kriptovalute po eni stopnji lahko deluje, vendar povečuje tveganja in zmanjšuje možnosti za večji dobiček. Z razdelitvijo posojil na bloke in njihovo izposojo po višjih cenah v različnih trenutkih lahko posojilodajalci še povečajo svoje stopnje dobička.

Nenazadnje bi bil eden najpomembnejših nasvetov skrbna skrb. To pomeni, da ste kot posojilodajalec odgovorni za natančno ocenjevanje trga, prebiranje pogojev, razumevanje tveganj, spremljanje pregledov in vpogledov drugih posojilodajalcev in še več. V zameno bo to povečalo vaše razumevanje, kako deluje trg kriptoposojanja, hkrati pa učinkovito povečalo vaš dobiček.

Platforme za posojanje

V tem trenutku so na trgu na voljo številne posojilne platforme, ki imajo vse svoje subtilne razlike. Ne glede na to, ali želite trgovati z maržo ali posojati P2P, lahko upoštevate naslednje platforme: SALT, Poloniex, EthLend, Bitbond, Othera in Everex. Za nekatere od teh platform smo napisali vodnike, kot sledi:

 • SOL
 • ETHLend
 • SOL vs ETHLend
 • Poloniex

BitBond

Zaključek

Glede na vse, kar je bilo začrtano do zdaj, je posojanje bitcoinov in drugih digitalnih valut lahko preprost način zaslužka nekaj pasivnega dohodka, če to ne zahteva preveč časa ali hitrih odločitev. Prav tako je priljubljena alternativa za ljudi, ki jih zanimajo kripto in trgovanje, vendar nimajo dovolj časa za vodenje donosne dnevne prakse trgovanja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me