Kava & Cosmos: Razširitev možnosti za DeFi z Bitcoinom

Bitcoin tehnologija

Piggybacking na ideji, da lahko diskretne dnevniške pogodbe razširijo Bitcoinov ekosistem DeFi na izdelke z izvedenimi finančnimi instrumenti, ki so zmanjšani za zaupanje, je vredno oceniti Kava, in njegov odnos do Cosmosa – oboje lahko dejansko pripomore k dopolnitvi likvidnosti Bitcoin-a in splošnega stanja DeFi-ja.

Glavna vprašanja pri obravnavanju DeFi-ja z Bitcoinom so še vedno osredotočena na to, kako ustrezno razširiti oblikovalski prostor Bitcoina (tj. Pametne pogodbe z RSK) brez prepovedanih kompromisov v zagotovila privošči Bitcoinov varnostni model.

Trenutno so prizadevanja, kot sta Blockstream’s Liquid in RSK, začetki tega, kar bi lahko postalo donosen trg za razširitev zmogljivosti Bitcoina, toda za zdaj tehnologija (npr. Zvezni klinasti stranski verigi) ne daje enakih zagotovil, zmanjšanih na zaupanje, kot veriga Bitcoin.

Bitcoin tehnologija

Sčasoma lahko projekti, kot je Liquid, na koncu postanejo manj odvisni od zaupanja v federacijo, vendar to ni edina razširitev funkcionalnosti Bitcoina, ki si jo je vredno ogledati.

Tu nastopijo nekateri zanimivi projekti, ki si prizadevajo za zmanjšanje stroškov kompromisa med varnostjo in funkcionalnostjo s prisluškovanjem omrežjem zunaj Bitcoina.

Cosmos je vznemirjenje vzbudil kot potencialno eksperimentalno podlago za razširitev sistema DeFi na Bitcoin. In eden od projektov, ki se prebija, Kava, je privlačna rešitev.

Kratek pregled kozmosa in njegove skladnosti z bitcoini

Cosmos je interoperabilni okvir za verige blokov z „vozlišči“ in „conami“, kjer je dovoljene ali javne verige blokov z uporabo mehanizmov konsenza s hitro dokončnostjo (tj. PoS) mogoče zaviti ali integrirati v svoj ekosistem..

Ti blockchains lahko med seboj brez težav prenašajo vrednost in sporočila z uporabo Cosmovega IBC protokola, ki ga dopolnjuje blockchain-agnostični SDK za gradnjo aplikacij.

Cosmos je zasnovan tako, da je interoperabilen, razširljiv in uporabniku prijazen, kar je že ustvarilo raznoliko mešanico aplikacij v svojem ekosistemu. Cosmos ima od Binance Chain DEX do Kave nekaj fascinantnih možnosti za širši ekosistem kriptovalut..

Vendar ima nekatere omejitve v kontekstu Bitcoina. Na primer, ekosistemska omrežja Cosmos (tj. Verige blokov) morajo imeti konsenz s hitro dokončnostjo, kar pomeni, da verige dokazov o delu (PoW), kot je Bitcoin, niso skladne z modelom vozlišča in območja..

Posledično je treba zgraditi mostove med Bitcoin in drugimi verigami PoW, kot trenutno potekajo Cosmos in Ethereum – Peggy.

Vendar je v tem premisleku o oblikovanju prostora.

Kako je mogoče Bitcoin vključiti v ekosistem Cosmos, je zelo odvisno od delovne iteracije Cosmosov protokol IBC. Toda na platformo lahko že predvidimo nekaj zgodnjih ponovitev Bitcoin usmerjenega DeFi-ja.

Na primer, Cosmos omogoča “Peg Cone”, ki so posebna vrsta proxy verige. Po Cosmosu:

“Peg-Zone je veriga blokov, ki sledi stanju druge verige blokov. Zona Peg-Zone ima hitro dokončnost in je zato združljiva z IBC. Njegova naloga je vzpostaviti dokončnost verige blokov, ki jo premosti. “

Območje kljukic deluje kot most med verigo blokov PoW (npr. Ethereum) in zvezdiščem Cosmos. Vendar most med Cosmosom in Bitcoinom predstavlja nekaj edinstveni tehnični izzivi, čeprav je to mogoče in v trenutnem raziskovanju.

A Bitcoin peg cona bi teoretično omogočil plačilo provizij za transakcije v vezani valuti, Bitcoin, ne pa v izvornem žetonu ATOM ali drugih podprtih žetonih Cosmosa, ki Bitcoinu omogoča, da izkoristi hitrejšo dokončnost Cosmosa, ne da bi se zanašal na svoj žeton.

Na visoki ravni se to izogne ​​potrebi po zavijanju in razpakiranju sredstev v običajnem modelu klinov – zmanjšuje implicitni kompromis zaupanja.

Kako je to povezano s Kavo??

Razvijalci so Cosmos zgradili z mislijo na Bitcoin, nekateri pa tudi že citirano kot da je blizu Bitcoin maksimalistom. Kava je projekt, ki se osredotoča na čezmejno poravnavo premoženja in si prizadeva za podporo različnim premoženjem, vključno z BTC, v sistemu Cosmovega večstranskega zavarovanja CDP.

Kava in Bitcoin

Kavin prvi projekt razširja Cosmos DeFi na XRP, vendar je že opravil nekaj dela pri ocenjevanju, kako podpirati Bitcoin z uporaboPreklopi”Swap protokol, ki temelji na Interledgerju.

Koncept Kave je podoben MakerDAO in njegovemu Dai stablecoinu z uporabo modela Collateralized Debt Position (CDP) za večstranski vzvod, stabilnost in upravljanje. Kava je PoS blockchain, zgrajen na Cosmosu, z lastnim žetonom KAVA, ki je uporabljen v njegovem modelu upravljanja, skupaj s stabilno valuto USDX, podprto z več zavarovanji.

“Danes je glavni cilj Kave pripeljati DeFi do sredstev, ki sicer ne bi imela dostopa,” podrobno opisuje Kava objava v spletnem dnevniku na DeFi.

V kontekstu Bitcoina je cilj Kave razširiti Bitcoin-ovo zmogljivost DeFi s pomočjo decentraliziranega vzvoda (npr. Trgovanje z maržami) in varovanja pred tveganjem, pri čemer uporablja USDX stablecoin kot hranilnik vrednosti.

Medtem ko lahko projekti, kot sta TradeLayer in potencial diskretnih dnevniških pogodb, ponujajo podobne napovedi za Bitcoin, Kava je razširitev Bitcoina na večverižni okvir, kjer bo likvidnost drugih sredstev, ki jih podpira Cosmos, na voljo vzporedno z BTC.

Znotraj uporabniku prijaznega vmesnika lahko dostop do DeFi-ja za Bitcoin med drugimi sredstvi postane precej bolj nepomemben, čeprav lahko pri varnosti pride do nekaterih kompromisov.

Pomembno je razumeti, da je krovni model močno odvisen od IBC in od tega, kako se Kava odloči, da bo BTC uvrstil na svojo platformo. V zvezi z uspehom Cosmove razširitve Bitcoin-a DeFi je Mohamed Fouda izrazil v srednji kos v publikaciji Token Daily:

“Uspeh v zvezi s tem je, da lahko privabimo zadostno likvidnost na območje klinov in ohranimo primerno raven decentralizacije s privabljanjem dovolj velikega števila potrjevalcev.”

Kava Labs ima zgrajeno ogrodje za sredstva z več zavarovanji in USDX okolje, vendar zdaj dela na vključitvi validacijskih programov v njihovo omrežje PoS..

Za trdne zagovornike PoW zanašanje na zagonsko omrežje, potrjeno s PoS, za varnostne predpostavke verjetno ni zagon, vendar je nemogoče predvideti, kako minimalen bi lahko bil kompromis, če bi Cosmos pridobil široko likvidnost in uspešno izvedbo dvo- način brez dovoljenja Bitcoin peg cono.

Zaključek

Še vedno smo v zelo zgodnjih fazah interoperabilnosti med verigami verig, še bolj pa glede njihove skladnosti z aplikacijami DeFi.

Na koncu bi morala biti prilagodljivost Cosmosa za gradnjo aplikacij s svojim SDK dragocen instrument za povečanje vrednosti ekosistema omrežja.

In če bi Cosmos postal visoko likviden medij za DeFi, pričakujte, da bodo nekateri zagovorniki Bitcoinov sprejeli kompromis varnostnih zagotovil omrežja PoS za dostopne Bitcoin DeFi.

Izraz DeFi zajema širok spekter tem in vrednot, od katerih se mnogi osredotočajo na finančne instrumente za kovance, za katere ljudje ne skrbijo in so nevzdržni.

Končni cilj je razširitev DeFi na Bitcoin, vendar zagotovila o implicitnih kompromisih zaupanja ostajajo dolgotrajno vprašanje, s katerim se sooča njegov ogromen potencial.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me