Bitcoin se spet spusti pod 7.000 dolarjev, kar sproža strah pred nadaljevanjem

Red Crash Price Crypto

Zdi se, da božič ne prihaja zgodaj za trg Bitcoin, saj se je cena vodilne kriptovalute v ponedeljek spet zrušila, kar pomeni prvi opazen nalet cenovnih akcij po tednih neukrepanja.

V času pisanja tega zapisa se Bitcoin trguje za 6.900 ameriških dolarjev, kar je v zadnjih 24 urah upadlo za približno 3%, kar pomeni, da je dolga pozicija na borzi izvedenih finančnih instrumentov BitMEX likvidirala 40 milijonov dolarjev..

Tudi Altcoins trpijo, Ethereum, XRP, Litecoin in vrsta drugih najboljših kriptovalut so v zadnjem dnevu izgubile več kot 6%.

Red Crash Price Crypto

Kaj je prisililo Bitcoin, da je spodrsnilo nižje? In, kakšne so možnosti za ta trg?

Kaj je povzročilo padec cene Bitcoinov?

V zadnjih nekaj tednih se je Bitcoin konsolidiral nad raven podpore v višini 7000 USD, komaj dan za dnem, ko je počitniško zatišje navidezno padlo na ta trg. Ta konsolidacija je bila tako vsakdanja, da je nestanovitnost cen Bitcoinov, merjena tedensko, padla na triletno najnižjo raven.

Toda ta apatija na trgih se je spremenila v ponedeljek zjutraj (PST), ko se je Bitcoin nenadoma znižal za 300 dolarjev s 7.100 na 6.800 dolarjev. Zakaj?

Na žalost na to vprašanje nihče nima natančnih odgovorov, razen za kite in borze, ki stojijo za večino tržne dejavnosti. Obstaja nekaj vodilnih teorij. Med njimi je najbolj opazno, da je zaradi prodaje v Ethereumu Bitcoin padel.

Komentator kriptovalut Hsaka je v ponedeljek objavil spodnji grafikon, ki kaže, da je Ethereum začel padati približno dve minuti pred upadom Bitcoina, kar pomeni, da je BTC sledil stopinjam ETH, trenda, ki je bil v zadnjih mesecih opazen že prej.

$ ETH z dvominutnim headstartom.

Blagor vam vitalik. pic.twitter.com/sJ3Q9hVn4A

– Hsaka (@HsakaTrades) 16. decembra 2019

Glede tega, zakaj je Ethereum padel in s tem povzročil padec Bitcoina, obstajata dve teoriji vožnje, po mnenju navideznega trgovca s kriptovalutami “Light”:

  1.  Poročilo podjetja za analizo blockchain Chainalysis je razkrilo, da ima sistem PlusToken Ponzi še vedno 6.400.000 milijonov ETH – v vrednosti približno 850 milijonov dolarjev. Čeprav se morda ne zdi prevelika številka, še posebej glede na to, da naj bi operaterji PlusTokena zbrali vsoto Bitcoina v vrednosti več kot milijardo dolarjev, je Light pripomnil, da je verjetni znesek ETH, ki ga ima PlusToken, verjetno približno 15% od tega, menda se sklicuje na lastno analizo. Pravi, da je morebitno netočno poročilo Chainalysis vlagatelje prodalo svoj Ethereum in potencialno Bitcoin tudi zaradi strahu, da je PlusToken grozilo, da bo na prosto odprlo stotine milijonov kriptovalut..
  2. Druga teorija, ki jo je predlagal Light, je, da je na trgu kriptovalut nizka likvidnost, ker je sezona počitnic, zato je trg lažje premikati. To je podkrepljeno z dejstvom, da so možnosti, terminske pogodbe in obseg promptnega trga za Bitcoin padli s pečine, kar se odraža v pomanjkanju nestanovitnosti trga.

Dolg Ethereum od 132 dolarjev. ETH je vodil korak navzdol, pri nizkem padcu pa do 10%.

Verjetni gonilniki prevelike reakcije:

– dejansko netočen @chainalysis poročilo trdi, da ima Plustoken 6,4MM ETH (dejansko # verjetno 789K)

– nizka likvidnost počitnic za zajemanje tržne prodaje. pic.twitter.com/kP8SYJtF9K

– lahka (@LightCrypto) 16. decembra 2019

Analitiki se bojijo, da bi zaporedno zapiranje pod ravnijo 7.000 dolarjev lahko pomenilo, da bo trg kriptovalut zabeležil nove padce.

Analitiki ostajajo optimistični

Kljub medvedjem dnevu, ki so ga Bitcoin in podobni ljudje videli, analitiki ostajajo optimistični glede obeta cen trga kriptovalut za leto 2020.

Partner Adaptive Capital Willy Woo, eden najvidnejših analitikov na področju kriptovalut, je nedavno pripomnil, da se zagon v verigi po večmesečnem upadu začne “prehajati na bikovsko” ozemlje..

S tem v mislih je zatrdil, da je “dno najverjetneje v”, kar pomeni, da bo vsak premik, nižji od 6500 dolarjev, “le stenj v pogledu makra.” Dodal je, da kazalniki njegovega hedge sklada pomenijo tudi, da bodo vlagatelji v kriptovalute začeli voditi bližajočo se “prepolovitev”, zmanjšanje blokovnih nagrad, ki bo maja 2020.

Zagon na verigi prehaja v bikovski. Pripravite se na razpolovitev spredaj, ki teče tukaj, noter. Ne morem reči, kaj je ta indikator, saj je zaščiten @AdaptiveFund, vendar sledi zagonu vlagateljev. Dno je večinoma verjetno v, vse nižje bo le pogled v makro pogledu. pic.twitter.com/WqiPRpweUv

– Willy Woo (@woonomic) 7. decembra 2019

Tu je še Spencer Bogart, partner v vrhunskem podjetju Blockchain Capital za naložbe in tvegani kapital. Po predhodnih poročilih Blockonomija je dejal, da bi lahko Bitcoin še naprej uporabljal kot globalno plačilno sredstvo, industrija kriptovalut pa še naprej narašča v smislu inovacij in kapitala, ameriška javnost pa še vedno kaže nagnjenost k lastništvu Bitcoinov močno leto za ta trg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me