Ultimate Cold-Storage: Pogled znotraj Xapojevih podzemnih Bitcoin trezorjev

Trezorji Bitcoin Xapo

Skriven globoko v mreži jekla in betona obstaja ultimativni hladilnik Bitcoin. Če gre verjeti nekaterim številkam, je približno 10 milijard dolarjev bitcoinov – 7 odstotkov svetovne zaloge – zaprtih v večkontinentalni mreži za shranjevanje Xapo. Po mnenju podpornikov projekta je ta ogromna zaloga digitalne vrednosti ključ do široke institucionalne naložbe. Če je mogoče najti zanesljivo metodo za varno shranjevanje ogromnih zneskov Bitcoinov, bodo banke, vlade in druge institucije manj oklevale, da bi svoje kape vrgle v obroč skupaj z domačimi rudarji, hekerji, ki želijo biti, in majhnimi digitalnimi vlagatelji. Divji zahod, tako rekoč, bo nekoliko ukrotila prisotnost velike, izjemno varne Bitcoin bančne platforme, ločene od tradicionalnih bančnih interesov.

Trezorji Bitcoin Xapo

Kaj je Xapo?

Xapo je zagonsko podjetje, ki ga vodi argentinski podjetnik Wences Caseres. V zadnjih štirih letih je Caseres služil kot nekakšna zasebna Bitcoin banka za bogate stranke iz Silicijeve doline. Tri od teh strank so Bloombergu potrdile, da ima Xapo okoli 10 milijard dolarjev Bitcoinov, shranjenih v trezorjih na petih celinah. Švicarsko krilo Xapo nadzira Združenje za standarde finančnih storitev, ameriško krilo pa upravlja ameriško ministrstvo za finance.

Če ima Xapo toliko Bitcoinov, kot predlagajo te stranke, to pomeni, da ima podjetje skupaj več kot 98 odstotkov bank v ZDA..

Kdo je Wences Casares?

Poleg tega, da je izvršni direktor Xapa, je Casares tudi v upravnem odboru podjetja Titan PayPal za internetno plačevanje.

Forbes in drugi mediji so Casaresa opisali kot “nulo pacienta” za zanimanje za Bitcoin v Silicijevi dolini. Služi kot evangelizator in popularizator, poje hvalnice Bitcoinu, medtem ko si prizadeva, da bi bil Bitcoinov peer-to-peer protokol prijeten za institucionalno investicijsko publiko.

Casares

Wences Casares, Slika od Forbes

Bitcoin je po prepričanju Casaresa prihodnost tehnologije veriženja blokov. To je kritičen obrat običajne paradigme. Običajni tehnološki trend je bil spodbujanje alternativnih načinov uporabe verige blokov nad in nad Bitcoinom, od interneta stvari do novih aplikacij za izmenjavo med enakovrednimi uporabniki..

Vse se začne in konča z Bitcoinom, je Casares v intervjuju povedal izvršnemu direktorju PayPal Danu Schulmanu pokriva Forbes.

“To kaže na precej nevednosti o tem, kako sistem deluje, ker bi bilo to enakovredno reči:” Všeč mi je splet, a internet mi ni všeč, “je dejal Caseres. »No, splet brez interneta ne deluje. Blockchain brez Bitcoina ne obstaja. “

V podporo Casaresovi logiki je ogromno denarja, vezanega na Bitcoin – in v njegovih trezorjih Xapo.

“Blockchain štirih bank – to je baza podatkov štirih bank,” je dejal. »Ni nič novega. To v resnici ni blockchain. Blockchain je nekaj, pri čemer vam ni treba zaupati nobeni nasprotni stranki. “

Zaupanje, povezano z verigo Bitcoin, je tesno povezano z vrednostjo, ki je v njej shranjena, in finančno spodbudo rudarjem, da ustvarijo več Bitcoinov, je pojasnil. Sčasoma bi lahko Bitcoin zagotovil temelje za projekt, tako velik kot sedanji internet.

“Čeprav je imel nekaj inženirskega smisla, v resnici ni imel smisla kot celote,” je dejal Caseres in opisal zgodnji razvoj interneta, ko so za različne primere uporabe uporabljali različne protokole. »Bilo je ogromno spodbud. Danes je internet zmagal in TCP / IP prenaša vse. . . Tudi stvari, ki si jih niste predstavljali – v nekem trenutku [vse se je začelo] prevažati prek TCP / IP. “

Domnevno naj bi bil Casares Billu Gatesu podaril svoj prvi Bitcoin – kljub vsesplošni nenaklonjenosti kolega tehnološkega velikana do kriptovalute.

Kdo so podporniki Xapa?

Xapov seznam strank je nujno tajen. Med javnimi podporniki pa sta po navedbah Bloomberga soustanovitelj LinkedIna Reid Hoffman in bančna legenda z Wall Streeta Mike Novogratz. Svetovalni odbor družbe vključuje nekdanjega ministra za finance ZDA Larryja Summersa, nekdanjega izvršnega direktorja CitiGroup Johna Reeda in ustanovitelja Visa International Dee Hock.

Podjetje poleg zasebnih mega bogatih cilja tudi na institucionalni trg. Z zagotavljanjem možnosti hladilnika za milijarde dolarjev digitalne vrednosti družba upa, da bo Bitcoinu omogočila dolgoročno prihodnost na tradicionalnem finančnem trgu.

Čemu služi Xapo?

Xapo se zaračuna kot najboljša varnostna rešitev za shranjevanje Bitcoinov. Bitcoinovim puristom se to morda zdi nenavadno. Z upravljanjem zasebnega ključa lahko vsak lastnik Bitcoina deluje kot lastna banka. Dokler je zasebni ključ na varnem, so sredstva uporabnikov na splošno varna pred napadi. Glavna nevarnost je shranjevanje Bitcoina na borzi, ki je lahko tarča hekerjev, finančnih neuspehov ali naravnih nesreč ali pa postane žrtev poskusov lažnega predstavljanja..

Trezor Xapo

Hladno shranjevanje dodaja možnost zaščite zasebnemu ključu, tako da Bitcoin fizično odstrani iz internetne povezave. Ta zračna reža neverjetno otežuje krajo Bitcoinov brez fizičnega dostopa do zadevne naprave.

V primeru Xapo je ta fizična naprava sestavljena iz strežnikov brez povezave v podzemnih zavetiščih in trezorjih, tako varnih kot kateri koli trezor bank ali igralnic.

Kako izgleda Xapo Vault?

Nekaj ​​novinarjev je dobilo oglede trezorjev Xapo, privilegij, ki je ponavadi rezerviran za stranke, ki nameravajo milijone pospraviti s podjetjem.

Spletno mesto Xapo ponuja kratek predogled izkušnje.

“Zgradili smo trdnjavo,” razglaša Xapo. »Varno shranjevanje Bitcoinov je tisto, kar delamo najbolje. Razvili smo nov standard v Bitcoin varnosti, ki ščiti vaše premoženje z uporabo človeka, stroja in celo gore, da varuje vaš denar. “

Novinar Quartz Media, ki je obiskal švicarski trezor Xapo, je predstavil nekatere podrobnosti te tako imenovane trdnjave.

Švicarski trezor Xapo se dejansko nahaja znotraj razgrajenega švicarskega vojaškega bunkerja.

Vhod v obok se nahaja na koncu enopasovne ceste ob vznožju gore, blokiran z 10-metrsko jekleno ograjo. Betonska vrata bunkerja vodijo v preddverje, kjer bodočim obiskovalcem odvzamejo prste in jih fotografirajo, preden vstopijo v neprebojno stekleno vitrino, ki jo na drugi strani odpre varnostni strokovnjak.

Vhod

Vhod v bunker, slika od QZ

Pozneje preverite osebno izkaznico in obiskovalec mora nato skozi niz jeklenih vrtljivih vrat iti v gorsko dno. Na koncu 300-metrskega prehoda sta par jedrskih eksplozivnih vrat. Čaka druga steklena kletka, sledijo bela vrata, ki vodijo do hladilne enote, in druga vrata, do katerih ne smejo dostopati niti obiskovalci.

Podatkovno središče

Vhod v Datacentre, Slika od QZ

Mimo teh vrat je operacijska soba trezorja in hladilnica, kjer dejansko poteka shranjevanje zasebnih ključev stranke. Hladilnico obdaja kletka Faraday iz jeklene plošče, ki varuje pred elektromagnetnimi napadi.

Prehod

Prehod skozi goro, Slika od QZ

V hladilnico dejansko ni mogoče vstopiti; zatesnjen je s trakom, da prepreči nedovoljeno spreminjanje. Operaterji delujejo s strežniki brez povezave prek kablov, ki vodijo v hladilnico. Neodvisni operaterji teh operaterjev preverjajo na dveh drugih trezorjih Xapo, ki sta večinoma na dveh ločenih celinah.

Zasebna suita

Prazna zasebna suita, slika avtorja QZ

Če povzamemo, traja približno dva dni, da strankin Bitcoin dvignemo iz shrambe.

Reference

  1. https://qz.com/1103310/photos-the-secret-swiss-mountain-bunker-where-millionaires-stash-their-bitcoins/
  2. http://makaluinc.com/ideas/the-design-of-xapo.html
  3. https://xapo.com/institutions/
  4. https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-05-09/bunkers-for-the-wealthy-are-said-to-hoard-10-billion-of-bitcoin
  5. https://www.forbes.com/sites/ktorpey/2018/01/15/paypals-wences-casares-i-can-imagine-a-world-in-which-bitcoin-becomes-a-global-standard- vrednosti /

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me