Blockchain és kriptovaluta tanfolyamok a világ egyetemein

A kriptopénzek és a blokklánc-technológia nagyobb hatással vannak a közösségekre az egész világon. A vállalkozások, kormányok és magánszemélyek virtuális pénznemeket és elosztott főkönyvi technológiát használnak szolgáltatásaik és termékeik fejlesztése érdekében.

Ahogy nő a kriptovaluták és a blokklánc-technológia iránti kereslet, ezeken a területeken az oktatás és a tanfolyamok iránti kereslet is új csúcsokat ért el. Az egyetemek és az iskolák csak most kezdik kínálni a különféle szakterületeket a blokklánc és / vagy a kriptopénzek terén.

Blockchain tanfolyamok Egyetemek

Az olyan országokban, mint Ausztrália, Argentína, Bulgária, Oroszország, Dél-Afrika és az Egyesült Államok különböző kriptográfiai tanfolyamokkal rendelkeznek, és új hallgatókat készítenek a piac igényeinek kielégítésére.

Ausztrália

Ausztrália egyike azoknak az országoknak, ahol az egyetemek felkészítik hallgatóikat a nagy keresletű munkákra. A Ausztrál Egyetem RMIT úgy döntött, hogy partnerséget köt néhány fontos blockchain-vállalattal, annak érdekében, hogy virtuális pénznemekre és elosztott főkönyvi technológiára összpontosítson egy tanfolyamot.

A Blockchain fejlesztése

A Blockchain stratégia kidolgozása, tanfolyam a RMIT

Accenture és Stone & Chalk segít az RMIT-nek abban, hogy létrehozza Ausztrália egyik legfejlettebb kriptovaluta tanfolyamát. Jelenleg a tanfolyam ára 1600 AUD (880 font) lesz, és nyolc hétig tart.

A program megadja a tanulóknak a szükséges eszközöket, amelyek lehetővé teszik számukra a blokklánc-technológia használatát és a való világban történő alkalmazását.

Az RMIT alkancellárja, Martin Bean a következőket kommentálta:

„A Blockchain mára a kortárs digitális írástudás központi részévé válik, és örömmel kínálunk egy iparág-központú programot, amelyet partnereinkkel együttműködve építettünk fel az Accenture és a Stone-nál. & Chalk, valamint az RMIT Blockchain Innovation Hub. ”

Az Accenture és a Stone képviselői & Chalk megjegyzést fűzött az RMIT-nel való egymás melletti munkához is. Azt mondták, hogy a tanfolyam kiküszöböli a „készségek és képzettség hiányosságait”, és képes lesz fejleszteni a fintech szolgáltatásokat a bankszektorban.

A Új-Dél-Wales-i Ausztrál Egyetem (UNSW) a LoyaltyX-szel is foglalkozott, amely egy fontos blokklánc-hűségkutatási projekt. Ezzel a partnerséggel a hallgatók minden alkalommal megkapnák az étert, amikor az Unify Rewards alkalmazást használják.

Argentína

Argentína arra is felkészíti hallgatóit, hogy részt vegyenek a blokklánc és a kriptovaluta piacon. Buenos Aires egyik legfontosabb technológiai egyeteme, a Instituto Tecnoloógico de Buenos Aires (ITBA), úgy döntött, hogy felajánlja egy új tanfolyam kriptovalutákkal kapcsolatos.

ITBA

Kriptoökonómiai végzettség, tanfolyam az ITBA-nál

A tanfolyamok neve: „Bachelor’s Degree in Cryptoeconomy: Blockchain, Smart Contracts and Cryptocurrencies”.

A tanfolyam leírása a következőképpen szól:

“A program minden egyes ember számára szól, aki el akarja kezdeni és megszerezni az alap- és középszintű ismereteket a kriptovaluták, tokenek, ICO-k, intelligens szerződések és a különféle elérhető blokkláncok világának megértése érdekében.”

A Blockonomi kapcsolatba léphet az egyetemmel, és elmagyarázták nekünk, hogy a tanfolyamokat online fogják tartani, hetente egyszer, szerdánként 20 és 21 óra között. Azok számára, akik érdeklődnek, a felirat legfeljebb 900 fontba kerül, ha a személy más személyekre utalja a tanfolyamot.

A karrier igazgatója, Nicolás Collebechi, kommentálta a helyi médiának:

“A tanfolyamot azért hoztuk létre, mert látjuk, hogy számos iparág dolgozik a blockchain technológiával – bankok, egészségügy, digitális reklám -, de hiányzik a tudatosság és az őrület a Bitcoin-ról.”

A tanfolyam március 23-án kezdődött és 3 hónapig tart. Az alapképzés lehetővé teszi a tanulók számára, hogy megértsék, mi a kriptovaluta, hogyan befolyásolják a gazdaságot és hogyan viselkednek a virtuális pénznemek.

Bulgária

Várnai Gazdálkodási Egyetem (VUM) a bolgár egyetem, amely felkészíti a bolgár és a külföldi hallgatókat, hogy alkalmazkodjanak az új blokklánc- és kriptovaluta-környezethez. A Bitcoin ösztöndíjak tíz mérnöki alapképzési kérelmező számára állnak rendelkezésre.

Várna

Bitcoin ösztöndíj Várna

Azoknak a hallgatóknak, akik meg akarják ismerni a Bitcoin-ot és a kriptovalutákat, 1000 eurót (875 fontot) kell fizetniük, ha bitcoinhoz kapcsolódó oklevelet szeretnének megszerezni.

A bolgár iskola elmagyarázza:

“A Várnai Vezetéstudományi Egyetem örömmel jelenti be, hogy a Szoftvertechnika alapképzés tíz jelentkezőjének mostantól lehetősége lesz Bitcoin ösztöndíjakat keresni, a 2018. őszi félévtől kezdve.”

Az egyetem szerint a kriptovaluták és a blokklánc-technológia megváltoztatja életmódunkat. A VUM támogatni és támogatni kívánja a bitcoin és a bomlasztó technológiákat. Az új programot kifejezetten egy jövőorientált kapacitás biztosítására tervezték.

“Meggyőződésünk, hogy a kriptovaluta elkerülhetetlen technikai fejlődés, amely jelentős innovációhoz vezet életünk minden területén” – tájékoztat az Egyetem. „A bitcoin jóváhagyása és integrálása racionális választás számunkra. Az informatikai és üzleti programjainkban mindig érdekeltek a zavaró technológiák, és a kriptopénz mindenképpen ezek közé tartozik. “

Bulgária a kriptovaluta-piacok aktív résztvevője. Számos ICO található Bulgáriában, és sok bolgár állampolgár alapított különféle ICO-kat.

Egyesült Államok

Az Egyesült Államok az egyik legfontosabb ország a földön. És úgy tűnik, hogy a kriptovaluta piacon nem marad el. Valójában a virtuális devizagazdaságban való részvétele az egyik legfontosabb a földön.

Az egyesült államokbeli magánszemélyek és vállalkozások nagyon integrálódtak a pénzügyi, a kriptopénz, a blokklánc és az ICO világába. Ez azt jelenti, hogy az ország egyetemeinek készen kell állniuk arra, hogy jelentős mennyiségű hallgatót vonzanak.

A Stern Üzleti Iskola a New York Egyetem (NYU) kriptovaluta tanfolyamot kínál egyetemi hallgatók számára. Jelenleg több mint 100 hallgató vesz részt a tanfolyamon, és a számuk a jövőben várhatóan folyamatosan növekszik.

„Ez egy gyorsan mozgó téma, amelynek tokenomikája és kriptovalutái az egész iparágat megváltoztatják. Minél többen megismerhetik és milyen potenciált rejtenek benne, annál jobban megértik majd, hogy milyenek lesznek a pénzügyi szolgáltatások öt év múlva ”- mondta Oliver Bussmann, az UBS korábbi információs vezetője.

A NYU Stern az MBA hallgatóknak körülbelül 70 000 dollárt (50 000 font), az egyetemi hallgatók pedig több mint 50 000 dollárt (35 700 font) számít fel..

Az egyetem egyik legnagyobb problémája az, hogy megtalálja a megfelelő tanárokat az órák tartására. “A legnagyobb kihívás az, hogy elegendő embert találjunk a tanfolyamok oktatásához” – mondja David Yeermack professzor.

Haas Business School a Kaliforniai Egyetemen, Berkley-ben is felajánlja blockchain szoftverrel kapcsolatos tanfolyamok. Greg LaBlanc, a Haas iskola oktatója szerint “a blokklánc technológia fontos hatással lesz a szerződéskötésre, a logisztikai és ellátási láncokra, az egészségügyre, a közigazgatásra, az eszközök elszámolására, az ingatlanra és a tranzakciókra.”

Következtetés

Ez a lista néhány elérhető kriptovaluta és blokklánc tanfolyamról. Nyilvánvaló, hogy az e területek szakértői iránti megnövekedett igény megköveteli az egyetemektől, hogy új tanfolyamokra fektessenek be, amelyek lehetővé teszik a vállalkozások és a kormányok számára a megfelelő jelölteket, akiket keresnek.

Mindezek az országok kriptovalutákkal és blokklánc technológiával dolgoznak az állami és a magánszektorban. Ezenkívül az iparban magasabbak a fizetések, mint más technológiai területeken.

Továbbá nem lesz könnyű megszervezni ezeket a tanfolyamokat, mivel az anyag nagyon gyakran változik. Új technológiai újítások történnek, és ami az elmúlt félévben trend volt, a következő elavult lehet.

Ahogy Yermack úr mondta:

„Évről évre jóval a tananyag felénél fogunk változtatni. Fiatalon tart, ha fél éjszaka olvasol, csak azért, hogy lépést tudj tartani a legújabb újításokkal. ”

Más országokban, például Oroszországban, Dél-Afrikában és Kínában vannak egyetemek, amelyek kriptovalutával kapcsolatos tanfolyamokat tartanak. A jövőben a kereslet folyamatosan növekszik, és hiányoznak a piacon szakértők, ha nem készülnek fel erre a versenyképes és növekvő iparágra.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me