Kína: A Walmart a VeChain-nel áll össze, hogy a Blockchain Mainstream-t hozza

Walmart Vechain

Egy ideje az ellátási lánc menedzsmentjét javasolják a blockchain technológia egyik legfontosabb vállalati felhasználási eseteként. Valóban, az IBM decentralizált főkönyvi részlege, amely 1000 főből álló hatalmas csapatot képvisel, erőteljesen erre a területre összpontosította erőfeszítéseit.

Elemzők azt javasolják, hogy a blokklánc alkalmazása ezen az arénán kivonatolja a hajózást, csökkenti a termékek elvesztésének esélyét, megszünteti a lánc rossz szereplőit, többek között. Elméletileg ennek olcsóbb termékeket kell eredményeznie a fogyasztók számára, és jobb árrést kell elérnie a gyártók számára.

Kedden ez az egész alágazat hatalmas lépést tett előre azzal a hírrel, hogy a Walmart kínai részlege és más nagy nevű partnerek kezet fogtak a VeChain-nel, a nemzet gyökereivel rendelkező kriptográfiai vállalkozással..

Walmart Vechain

A VeChain most a Walmarttal dolgozik

Bejelentve a sajtóközlemény, A Walmart China, amely több mint 424 kiskereskedelmi üzletet képvisel, most a VeChain-nel dolgozik. A két partner csatlakozik a China Chain-Store-hoz & Franchise, egy kiskereskedelmi konzorcium, amelynek állítólag több mint 1000 tagja van; Pricewaterhouse Coopers, „Nagy Négy” auditor; és a Belső-Mongólia Kerchin ázsiai szarvasmarha-társaság. Az érintett vállalatok együtt alkotják a „Walmart China Blockchain Traceability Platform” -ot, röviden WCBTP-t..

Büszkén jelentjük be, hogy a Walmart China Blockchain Traceability Platform működését most a VeChainThor Blockchain hajtja!

Val vel @PwC, hisszük #IoT és az IR4.0 alapú nyomonkövethetőség kezelése a kiskereskedelmi és az ellátási lánc iparágban szokás lesz.https://t.co/lTfuX0qKvm

– VeChain Alapítvány (@vechainofficial) 2019. június 25

E partnerség révén, amelyet a termékbiztonság és a nyomon követhetőség egyik kínai konferenciáján mutattak be, a WCBTP már megkezdte a meg nem nevezett 23 „termékcsalád” nyomon követését. Bár ez nem hangzik lenyűgözőnek, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a Walmarts több ezer fogyasztási cikket és típusú ételt értékesít, a blokk a közeljövőben bővíteni kívánja látókörét.

Pontosabban, a WCBTP partnerek további 100 termékcsaládot szándékoznak hozzáadni, köztük friss húsokat, rizst, gombát és így tovább, amelyeket az „év végéig” a VeChain Thor főkönyve nyomon követhet..

2020 végéig – alig több mint 18 hónap múlva – a kollektíva fel akarja nyomozni a csomagolt friss hús 50% -át, a csomagolt zöldségek 40% -át és a csomagolt tenger gyümölcseinek 12,5% -át, amelyet a Walmart China blokklánc-technológiákon keresztül értékesít.

Nem világos, hogy a Walmart China bevételeinek mekkora része lesz a blokklánchoz kötve, de valószínűleg elérheti a milliókat, ha teljesíti céljait. Tehát, mit hoz pontosan a WCBTP az asztalra a fogyasztók számára?

A kiadás szerint ez a partnerség megvalósult annak érdekében, hogy „megvalósítsák a termékek nyomonkövethetőségi stratégiáját és úttörő szerepet töltsenek be a blokklánc nyomon követhetőségének széles körű alkalmazásában”. Ezzel a javasolt rendszerrel a fogyasztók képesek lesznek QR-kódokat / vonalkódokat beolvasni a blockchain-kompatibilis termékeken, hogy információkat szerezzenek az említett termékekről, beleértve az áru forrását, a logisztikai folyamatot, a minőségbiztosítási adatokat és a “még sok más adatpontot”.

A blockchain-ellenőrizhető ellátási lánc technológiákra való összpontosítás Kínában nagyban köze lehet az ország hamis termékek kockás történetéhez. Látja, még 2008-ban hatalmas botrány volt a tej és a baba tápszerével, amelyben bizonyos élelmiszer-alapanyagok és alkatrészek káros anyagokkal szennyeződtek..

Becslések szerint 54 000 csecsemő került kórházba az eset miatt. Ez óriási szkepticizmushoz vezetett mind helyi, mind külföldön a kínai élelmiszertermékekkel kapcsolatban, ezért próbálja a Walmart China és más kiskereskedelmi nagynevek módosítani ezeket a félelmeket.

A Crypto Ban ellenére a Kínában a Bitcoin növekszik

A VeChain monumentális partnersége akkor jön létre, amikor a Bitcoin csendben visszatért a nyilvánosság reflektorfényébe, annak ellenére, hogy a kriptovaluta kereskedelem technikailag tiltott az országban. Amint azt a helyi bennfentes cnLedger nemrégiben észrevette, Kuchuan és Qimai, az ország egyik legjelentősebb adatszolgáltatójának adatai azt mutatják, hogy Huobi ma a 7. „legforróbb keresett kulcsszó” a kínai App Store-ban.

Ezzel egyidejűleg a kínai Tencent technológiai óriás alapítója nyilvánosan megjegyzést fűzött a Facebook Mérlegén, valószínűleg még nagyobb felháborodást vált ki a kriptovalutával és a blokklánccal kapcsolatban.

A bikák visszatértek? Az online adatszolgáltatók (például a Qimai és a Kuchuan) szerint a Huobi kriptográfiai alkalmazás a 7. legforróbb keresett kulcsszó a kínai iOS App Store-ban.

Adatforrás (kínai nyelven):https://t.co/Xiea2kI5L6https://t.co/nJSqY6p9mW

– cnLedger (@ cnLedger) 2019. június 24

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me