Vodič za početnike za razmjenu Legolas: poštena i sigurna kripto razmjena

Vodič za razmjenu Legolasa

Razmjene kriptovaluta prilično su ekskluzivne kada je u pitanju investicijski kapital. Budući da ove kripto burze uglavnom nisu regulirane, to sprječava tradicionalne financijske institucije da se uključe u kriptovalute. Također, većina vodećih kripto-burzi ne prihvaća izravno fiat valutu. Kako je većina razmjena centralizirana, transakcije se evidentiraju na njihovim privatnim knjigama.

The Razmjena Legolasa ima za cilj promijeniti sve ovo stvaranjem razmjene koja je djelomično decentralizirana i omogućava vam trgovanje čuvajući vlastite privatne ključeve na sigurnom putem partnerstva s Ledgerom. Legolas želi biti razmjena za institucionalne investitore koji mogu biti oprezni pri korištenju manje sigurnih i nereguliranih burzi, uz prihvaćanje velikih fiat transfera, a također osigurati vlastiti token koji će se koristiti za plaćanje svih naknada na burzi.

Razmjena Legolasa

Kako će Legolas prihvatiti Fiat valutu?

Druge vodeće burze kriptovaluta, poput Shapeshift i Poloniex, ne prihvaćaju fiat. Legolas se udružio s investicijskom kućom tzv Makor Capital. Ovo je vrlo ugledna, globalna brokerska tvrtka. Tvrtku reguliraju financijske institucije. To često pokreće obrve u kripto zajednici, ali to je i način za poticanje šireg usvajanja na tradicionalnim financijskim tržištima.

Uz sudjelovanje Makora, to znači da trgovci mogu položiti fizički gotovinu u bilo koju pridruženu poslovnicu banke. Markor također ima pristup čitavoj mreži financijskih institucija. U tom smislu, Legolas želi biti vodeći inovator što se tiče sigurnosti i usklađenosti za sve kripto burze. Postojeće razmjene također imaju problema s kojima se treba pozabaviti.

Velike transakcije Fiata

Koji su problemi s postojećim kripto burzama?

S obzirom da je kriptovaluta prilično novo i područje u razvoju, kupci su prisiljeni koristiti ograničenu količinu razmjena koje postoje. Glavna briga većine kupaca je sigurnost. Zloglasni Mt. Gox hack iz 2011. godine trenutno se ponovno pojavljuje na naslovnicama zbog navodnog snižavanja cijene Bitcoina. U hakiranju je burza očito izgubila 7% svih postojećih bitcoina, vrijednih oko 473 milijuna dolara u to vrijeme.

Burze se također oslanjaju na slabe metode provjere autentičnosti. Čak je i dvofaktorski sloj provjere autentičnosti (2FA) podložan krađi identiteta. Korištenje razmjene također zahtijeva da korisnik vjeruje razmjeni. Forumi i blogovi na webu puni su pritužbi korisnika koji su izgubili sredstva i na milost i nemilost su burzi odgovorili.

Usporedba razmjene

Tko će Legolas zaštititi korisnike?

Jednostavan pristup samo sa korisničkim imenom i lozinkom neće biti dopušten na Legolas-u. Neće dopustiti slabe 2FA aplikacije kao što su Google Authenticator ili Authy. Provest će sigurni 2FA protokol za provjeru autentičnosti FIDO U2F. Ovaj su protokol stvorili Google i Yubico. To je otvoreni standard provjere autentičnosti. To znači da korisnik mora odobriti transakcije s uređajem Ledger hardverskog novčanika.

Umjesto 2FA lozinke, korisnik umetne novčanik Ledger u računalo putem USB-a i pritisne gumb na uređaju za potvrdu autentičnosti transakcije. Web mjesto Legolas spominje “hardverski novčanik zasnovan na novčaniku pametne kartice”. Trenutno Ledger ne nudi hardverski novčanik pametne kartice pa pretpostavljam da će to biti prilagođeni proizvod i koristiti NFC (komunikacija u blizini polja) za komunikaciju s mobilnim uređajima.

Siguran

Što ako klijenti izgube knjigu novčanika?

Ekipa Legolasa već je razmišljala o ovome. Legolasov novčanik klijenta bit će novčanik s više potpisa (multisig). To osigurava da dvije od tri strane trebaju ovjeriti transakciju – Legolas razmjenjuje kada se korisnik prijavi, a zatim njihov Ledger uređaj kada se ovjeri po drugi put. Ako iz nekog razloga izgube svoj Ledger uređaj novčanika, postoji treća hardverska kopija koja se čuva u Ledger novčaniku u bankovnom sefu i koja se može preuzeti za otključavanje sredstava.

Što Legolasama daje prednost nad ostalim razmjenama?

Legolas ima pametno rješenje za sprečavanje trčanja sprijeda. To je neetična praksa trgovanja naprednim znanjem. Slično je trgovanju iznutra. Brokeri mogu preurediti naloge kako bi koristili postavljanju vlastitih narudžbi ispred tržišnih naloga na čekanju. Kripto burze su pozicionirane najbolje da iskoriste ovu praksu. Oni mogu brzo i potajno kupiti kriptovalutu prije nego što se izvrše bilo koji veliki nalozi za kupnju, a zatim kripto valutu prodati s velikom dobiti odmah nakon što je narudžba pogurala cijene. Trgovac također na kraju plaća više za svoju transakciju i razmjena donosi dobit. Činjenica da je knjiga narudžbi skrivena glavna je prepreka zapošljavanju novih investitora.

Kako Legolas sprječava trčanje sprijeda?

Nepromjenjiva priroda blockchaina može se koristiti za zaključavanje transakcija u ispravnom redoslijedu. Svaka narudžba dobiva vremensku oznaku i šifrira se i šalje na blockchain. Kada se potvrde blokovi, redoslijed se urezuje u blockchain. Postaje nemoguće umetati narudžbe ili mijenjati položaj naloga. Privatni ključ svake narudžbe javno je dostupan u blockchainu. To postupak narudžbe čini poštenim i transparentnim.

Kako se podudaraju narudžbe?

Narudžbe se podudaraju izvan lanca. To sprečava Ethereum blockchain od većih zagušenja. Također povećava protok, što znači da se može izvršiti više transakcija nego što bi Ethereum blockchain mogao primiti.

Koji Blockchain koristi Legolas?

Izvrsna ideja koja stoji iza Legolas burze je da ona treba biti agnostička knjiga, tako da se može lako integrirati s bilo kojim blockchainom. Beta verzija Legolasa povezat će se s Ethereum blockchainom. Za verziju uživo tim traži najbolji mogući blockchain. Trenutno istražuju određeni sustav poznat kao Bizantinska tolerancija na greške.

Je li razmjena Legolasa decentralizirana?

Cilj mu je biti hibrid i centralizirane i decentralizirane tehnologije. Decentralizirano računanje troši puno energije. Centralizacija se može koristiti izvan lanca za povećanje brzine i troškova transakcije. Umjesto da ima privatnu, centraliziranu knjigu za sve transakcije, Legolas Exchange će koristiti decentraliziranu knjigu za stvaranje transparentnosti. Dovest će do većeg povjerenja. Svatko može pregledati stanje računa ili povijest transakcija bilo koga.

Izvršavaju li se sve transakcije na javnom Ethereum Blockchainu?

Ne. Da bi povećao brzinu i performanse, razmjena će koristiti svoj vlastiti Sustav spremanja narudžbi. Umjesto slanja zasebnih naloga u blockchain, Pool Order će poslati jedan hash svih naloga u blockchain. To znači da se u blockchain po bloku šalje samo jedan hash kôd. Nadalje, stvara mogućnost za neograničenu količinu naloga po bloku. Ovo je i mreža Ethereum koja premašuje trenutne mogućnosti. Ovaj bočni lanac koristit će LGO token.

Što je LGO žeton?

Kao i kod ostalih tokena temeljenih na Ethereumu, LGO je ERC-20 token koji je kompatibilan s Ethereum blockchainom. To je prijenos vrijednosti na berzi Legolas. Za razliku od ostalih burzi, Legolas neće naplaćivati ​​nikakve naknade u kriptovalutama osim vlastitog LGO tokena. Kako bi se povećala vrijednost LGO tokena, razmjena ima zanimljivu implementaciju.

LGO žeton

Kako će Legolas povećati vrijednost LGO tokena?

U skladu s deflacijskim modelima kripto valute, Legolas želi smanjiti ponudu LGO tokena u svojim fondovima. Za svaku trgovinu koja se dogodi na burzi, Legolas će uništiti 25% naknada za transakcije koje dobiju. To će biti transparentno i korisnici će to moći provjeriti. Na taj se način ponuda LGO smanjuje dok se transakcije na burzi povećavaju. To stvara veću potražnju za LGO tokenima i trebalo bi povećati cijene koristeći zakon ponude i potražnje.

Uništavanje tokena

Kako možete kupiti LGO tokene?

Možete kupiti Ethereum … Ethereum (ETH) se trenutno koristi u prvoj fazi razmjene. Budući da je to ERC-20 token, LGO kriptovaluta bit će odmah dostupna za razmjenu na decentraliziranim burzama. Prema odjeljku s čestim pitanjima na web mjestu, oni još uvijek pregovaraju s centraliziranim centralama o popisivanju LGO-a i komunicirat će kada je token naveden.

U vrijeme pisanja ovog članka, LGO je dostupan za trgovanje na IDEX razmjena.

Nagrade za Hodlere

Još jedna stvar koju treba napomenuti u vezi s LGO tokenom je da su Legolas odlučili nagraditi ICO „Hodlere“, odnosno ljude koji su sudjelovali u ICO-u i ne premještaju tokene iz svog početnog novčanika, bit će nagrađeni držanjem bonusa. 5% početnog izdanja bit će izdano svakih 6 mjeseci tijekom prve 2 godine (ukupno 20%). Žetoni će biti nagrađeni ljudima koji svoje žetone još uvijek drže na izvornoj adresi.

Ovo je dobra vijest za sudionike ICO-a, ali i za kupce tokena jer može smanjiti raspoloživu opskrbu koja bi mogla povisiti cijenu.

Zaključak

Razmjena Legolas ima velike ambicije i ima za cilj poremetiti ionako narušeni kriptoprostor prvotno ciljajući institucionalne investitore i pružajući razinu sigurnosti i otvorenosti koja još nije viđena kod tradicionalnih razmjena. Uzimajući najbolje dijelove centralizirane i decentralizirane razmjene i kombinirajući ih s vodećom sigurnošću u industriji i vlastitim tokenom, stvorenim za nagrađivanje vlasnika, oni su u dobrom položaju za juriš na nišu razmjene ako mogu uspješno izvesti svoje potpuno pokretanje kasnije ove godine.

korisni linkovi