A Bloomberg legnépszerűbb elemzője a Bitcoin 2020-as kilátásaival foglalkozik

Bitcoin Hold

A Bitcoin az év kezdete óta abszolút könnyeken van. Január 1-je óta a vezető kriptovaluta ára valamivel több mint 35% -kal emelkedett, és a cikk írásakor 7 100 dollárról 9600 dollárra nőtt..

Bár néhány elemző azt mondta, hogy ez túl messze van, túl gyors ahhoz, hogy a kriptopénz növekedni tudjon, a Bloomberg vezető árupiaci elemzője, Mike McGlone nemrégiben elárulta, hogy továbbra is optimista a kriptopénz 2020-as kilátásaival kapcsolatban, és a trendet „kedvezőnek” nevezi a megrekedt eszköz számára.

Miért pont a Bloomberg vezető elemzője a Bitcoin-on

A Bloomberg Crypto Outlook for 2020 februári elemzője, Mike McGlone elemző írt hogy a Bitcoin továbbra is pozitív, hivatkozva arra a tényre, hogy „az elsőszülött kriptográfia jelzései továbbra is kedvezőek abban a kulcsfontosságú mutatóban, amely egy olyan eszköz vonatkozásában számít, ahol a kínálat egyre korlátozottabb – elfogadása”.

McGlone, támogatva azt az érzését, hogy a Bitcoin elfogadása növekszik, a hálózat aktív címeinek növekvő számára gondolt, ami egy on-chain metrika, amely sokak szerint a befektetői kereslet mutatója:

A címösszegek azt sugallják, hogy a Bitcoin valószínűleg 9000 dollár felett marad, ahogy látjuk. A 2018-as árcsökkenés és a 2019-es fellendülés egyik legerőteljesebb mutatója – a Bitcoin aktív címeinek 30 napos átlaga a Coinmetrics-től – a legmagasabb július óta, amikor az ár körülbelül 14 000 dollárra tetőzött.

A megnövekedett elfogadásra utaló egyéb tényezők közé tartozik a Bakkt, a Fidelity Investments és más pénzügyi intézmények tendenciája, amelyek komolyan kezdenek foglalkozni a Bitcoin pénzügyi szolgáltatásaival, és erőteljes fejlemények történtek a bányászati ​​térben.

Az elemző azt is megírta, hogy a Bitcoin erőteljes növekedése a hash-arányban – annak mérése, hogy mekkora számítási teljesítmény van allokálva a kriptovaluta hálózatához – egy másik pozitív jel.

A Bloomberg nem egész bullish

Bár McGlone bullish, fontos megjegyezni, hogy ellentmondásos vélemények vannak a Bloomberg szervezetével, amely több ezer elemzőt és írót alkalmaz.

A napokkal ezelőtt megjelent cikk az alábbi táblázatot tartalmazta, amely azt mutatja, hogy a GTI globális erősségi mutatója eladási jelet nyomtat, ami valószínűleg hátrányra utal.

A Bitcoin 9500 dollár közelében mozog, de küzd az áttöréssel

Joe Weisenthal, a Bloomberg szerkesztője egy friss hírlevelében megemlítette a Bitcoin emelkedését, és azt írta, hogy a BTC alulteljesítményei alulteljesítése azt mutatja, hogy a „legfontosabb elbeszélések, amelyeket a hívők hosszú távon akarnak szorgalmazni, még nem teljesednek be”, utalva arra az érzésre, hogy a Bitcoinnak felülmúlja az összes többi kriptovalutát a közelgő blokkjutalom felére csökkenése vagy növekvő menedékhelyként történő besorolása miatt.

ITT MIÉRT ROSSZ ÉV LETT A BITKOIN SZÁMÁRA

(A mai @Piacok hírlevél https://t.co/e5TYtjIuOw) pic.twitter.com/sXo01ct33a

– Joe Weisenthal (@TheStalwart) 2020. február 4

Messze nem egyedül, hogy bullish

McGlone korántsem az egyetlen olyan kritikus elemző, aki a kriptovaluta térben dolgozik, és aki ilyen magasztos véleményt hirdetett.

A Blockonomi korábbi beszámolói szerint Tom Lee – a Fundstrat Global Advisors New York-i piackutató cég társalapítója – azt mondta, hogy a Bitcoin 2020-ban nagyon erős tendenciát mutat az alábbi három tényező miatt:

  1. A közelgő 2020-as amerikai elnökválasztás, amely állítása szerint csökkenti a Bitcoinra nehezedő szabályozási nyomást.
  2. A közelgő Bitcoin blokk jutalomcsökkentés, amelyet „felezésnek” neveznek, ami 50% -kal csökkenti az eszköz inflációs rátáját.
  3. A növekvő geopolitikai feszültségek, különösen Iránban.

Lee anekdotikusan azt is elmondta, hogy cége egyre növekvő érdeklődést tapasztal az ügyfelek iránt a kriptovaluta iránt, visszhangozva Mike Novogratz, a Goldman Sachs volt partnerének szerdán tett, ugyanezzel a témával kapcsolatos megjegyzését..

Novogratz a múlt héten a Bloombergnek azt is elmondta, hogy a növekvő jegybanki injekciók a piacokon, a Bitcoin digitális aranynak bizonyul, és az a tendencia, hogy minden eddiginél több kriptotartalmú infrastruktúra lesz, jót ígér a BTC árai számára 2020-ban.

Nem adott jóslatot levegőben, de egy „2020 előrejelzés” csipogóban ezt írta arra számít hogy a Bitcoin ebben az évben meghaladja a 12 000 dollárt, ami jelentősen elnémul 2021 eleji 20 000 dolláros hívásához képest, amelyet tavaly év végén tett a Bloombergnél.