Ameriški kongresnik pripravlja račune za razvoj verige blokov in virtualne valute

Ameriški kongres

V teku so načrti za uvedbo novih računov v spodnji zbornici zakonodajne veje, ki podpira operacije blockchain tehnologije in industrije virtualnih valut.

Ameriški predstavnik za 6. kongresno okrožje Minnesote Thomas Emmer je to sporočil po napoved treh računov, osredotočenih na blockchain, v petek. Razkril je svojo namero, da bo zakone v Kongres vnašal s tedni. Večplastni računi obravnavajo široko paleto spremljajočih vprašanj v rastoči industriji veriženja blokov. To vključuje prizadevanja za razvoj industrije, spodbujanje poslovanja rudarjev in določitev regulativnih ukrepov za hitro odpustitev davkov, povezanih z navidezno valuto..

Ameriški kongres

V sporočilu za javnost so dobili vpogled v to, kako ti računi želijo zagotoviti podporo, potrebno za spodbujanje rasti nadobudne industrije.

Po Emmerjevih besedah:

“Združene države bi morale dati prednost pospeševanju razvoja tehnologije veriženja blokov in ustvariti okolje, ki ameriškemu zasebnemu sektorju omogoča, da vodi k inovacijam in nadaljnji rasti.”

Poudaril je tudi, da se morajo zakonodajalci s oblikovanjem politik, ki spodbujajo njeno rast, dotakniti potencialov nove tehnologije.

Računi za manevrski prostor v kripto industriji

Zagotavljanje ugodnega okolja je bistvenega pomena in kot tako se bo jedro računov osredotočalo bolj na regulativne ukrepe v panogi, zlasti ker pozitivno vpliva na razvijalce in uporabnike pri predstavitvi njihovih pobud. Z drugimi besedami, primarni cilj teh računov je pospeševanje gradnje, rudarjenja in izmenjave kriptovalut znotraj tržnega prostora.

ZDA so bile med predhodnicami, ko gre za uporabo kriptovalut. V prizadevanju za utrditev inovacij, ki smo jih videli v preteklih letih, prvi predlog zakona “izraža podporo industriji in njenemu razvoju” znotraj ZDA z zagovarjanjem “lahkega, doslednega in preprostega pravnega okolja.”

V okviru prizadevanj za okrepitev izključitve rudarjev kriptovalut iz opredelitve oddajnika denarja Zakona o tajnosti bank (BSA) je drugi predlog zakona osredotočen na uveljavitev sodbe ameriške mreže za izvrševanje finančnih zločinov, ki rudarjev ne priznava kot prenašalce denarja. Tako se od rudarjev kriptovalut ne pričakuje, da se bodo registrirali kot prenosniki denarja, saj “nikoli ne prevzamejo nadzora nad potrošniškimi sredstvi”.

Ponudniki denarnic z mini podpisom bodo zajeti v drugem računu po naravi njihovih storitev, ki uporabnikom omogočajo nadzor nad njihovimi osebnimi podatki o spletnem nakupovanju.

Obstajajo primeri, ko se protokol korenito spremeni in s tem potrdi bloke ali transakcije, ki so bile pred tem neveljavne, ali obratno. Tretji predlog zakona si prizadeva ustvariti “varno pristanišče”, s čimer bi zagotovili, da davkoplačevalci ne bodo nosili bremena kriptovalut, ki so posledica mrežnih trdih vilic. Po sprejetju zakona naj bi ta zakon davkoplačevalce zaščitil pred neupravičenimi globami, ki jih odmeri davčna uprava. Ko davkoplačevalci poročajo o dobičku iz žetonov, se pogosto srečujejo z dajatvami, ki bi lahko bile sporne, saj shema kriptovalut ni natančno opredeljena.

Kongresni odbor poziva k celoviti strategiji obdavčenja virtualnih valut

Spomnimo se, da je bil spor v zvezi z zavitimi davčnimi zakoni kriptovalut obravnavan v odprto pismo poslal Kongresnemu odboru za načine in sredstva 17. maja 2017 v službo za notranje davke (IRS).

Odbor je poudaril, da mora organ za pobiranje davkov pojasniti kodekse, da bi lahko vlagatelji dobili predvidevanja, ki jih potrebujejo za uspeh v tej panogi. Medtem ko so se leto dni pozneje lotili te slabosti, zakonodajalci še vedno niso zadovoljni z morebitnimi reformami, ki bi davkoplačevalce razbremenile bremena, ki ga imajo pri odpisovanju davkov na kapitalski dobiček svojih kriptovalut..

„… IRS še naprej širi svoje izvršilne dejavnosti, ne da bi izdala nadaljnja navodila za davkoplačevalce. Zato danes znova pišemo, da IRS odločno pozivamo, naj izda posodobljene smernice, ki bodo davkoplačevalcem omogočile dodatno jasnost, ki želijo bolje razumeti in upoštevati svoje davčne obveznosti pri uporabi virtualnih valut, «je zapisano v pismu..

Poudarjajoč pomembnost svojega priporočila, so se zakonodajalci za isto potiskanje sklicevali na prizadevanja drugih organizacij, ki so se pridružile diskurzu. Te organizacije vključujejo Združenje mednarodnih pooblaščenih računovodskih strokovnjakov, Ameriško odvetniško združenje in Generalni zakladniški inšpektor za davčno upravo. Te organizacije so prav tako navdušile potrebo, da IRS “razvije celovito strategijo obdavčitve virtualnih valut.”

V ta namen upamo, da bo agencija izvedla potrebne spremembe 17. oktobra 2018 ali prej.