Facebook tehtnica dobi še enega tekmovalca: Binanceova “Venera”

Binance Venera

Glave so se v kriptoekonomiji obrnile v začetku tega leta, ko je velikan družbenih omrežij Facebook razkril načrte za svoj Libra stablecoin. Glave se spet obračajo, ko je lastna velikanska blagovna znamka kripto prostora Binance pravkar razkrila svoj projekt Projekt, ki ga navdihujejo tehtnice.

“Odprti projekt veriženja blokov”, napovedan 19. avgusta kot pobuda za ustvarjanje lokalnih stabilkovancev, vezanih na valute po vsem svetu Venera bo služil kot podlaga za ta nova regionalna fiksno vezana digitalna sredstva.

Binance Venera

Binanceova kitajska napoved je šla še bolj podrobno kot angleška; kitajska različica je Venero posebej primerjala z “neodvisno in samostojno, regionalno različico tehtnice”, podrobnosti, ki je manjkala v angleški kopiji.

Borza s sedežem na Malti je dejala, da bi bila pobuda blockchain na splošno osredotočena na finančno neodvisnost, in sicer za “opolnomočenje razvitih držav in držav v razvoju za spodbujanje novih valut.” Za uresničitev te naloge je Binance dejal, da želi ustvariti “nova zavezništva in partnerstva z vladami, korporacijami, tehnološkimi podjetji in drugimi podjetji za kriptovalute”.

Podjetje samorogov je opozorilo, da Venera ne bo prvi rodeo s stabilnimi valutami, in poudarilo delo, ki ga je podjetje opravilo prek verige Binance Chain, da bi ustvarilo zanesljive fiat valute v verigi, kot je funtno vezani Binance BGBP Stable Coin (BGBP). Z drugimi besedami, izmenjava se počuti povsem udobno, če se na Veneri premika naprej in ima za to na voljo vire in znanje.

“Binance bo zagotovil celotno procesno tehnično podporo, sistem za nadzor nad skladnostjo in večdimenzionalno mrežo sodelovanja za izgradnjo Venere, pri čemer bo izkoristil svojo obstoječo infrastrukturo in regulativne ustanove,” je dejala borza..

Binance načrtuje začetek projekta, podobnega Facebookovi tehtnici.

Vstopamo v nov svet.

Takšna, kjer se resnično tekmuje med digitalnimi in fiat valutami po vseh jurisdikcijah.

Stvari bodo postale zelo zanimive.

– Pomp &# 127786; (@APompliano) 19. avgust 2019

V nadaljevanju komentarja novice je izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao menil, da je Venera za Tehtnico komajda smrtna zveza in bi lahko dejansko pomagala utirati pot morebitnemu prihodu tehtnice:

“[Mi si prizadevamo za posvojitev, ja. Dominacija, št. Vedno z veseljem sobivamo. Pravzaprav bi to moralo pomagati Tehtnici, če pomislite. To bo pustil. “

Zgodba o dveh objavah

Dovey Wan, partner kriptoasset sklada Primitive Ventures in govornik kitajščine, ki je bil predstavljen po Veneri, razkriva, kako se je njegova angleška objava brala kot preprosto sporočilo za javnost, kitajska različica pa kot politični “manifest”.

Binance "Venera" Kitajska napoved ima veliko bogatejši kontekst kot angleška, če jo beremo vzporedno, je to precej pomembna razlika v IMO &# 129488;

tu je nekaj izjemnih razlik v kitajski, ki ni v angleški različici, nit &# 128071;&# 128071;&# 128071; https://t.co/TEU90cCV5K pic.twitter.com/URU4xFD98K

– Dovey 以德服人 Wan &# 128477; &# 129430; (@DoveyWan) 19. avgust 2019

V ta namen je Wan domneval, da je kitajski dokument namenjen neposredno kitajskim regulatorjem kot “ZELO ZELO sporočilo”.

“Binanceove sanje so, da bi prekinil finančno hegemonijo in preoblikoval svetovni finančni sistem,” je Wan prevedel iz kitajščine.

Če je Wanova špekulacija na pravi poti, je takšno sporočilo zanimiv čas. Govorice in poročanja v zadnjih tednih kažejo, da kitajska centralna banka, Ljudska banka Kitajske (PBoC), raziskuje digitalno različico juana.

Nekateri nadaljnji klepeti – vključno s komentarji uradnikov PBoC o Facebookovi tehtnici – so nekatere analitike spraševali, ali bi banka uporabila tehnologijo blockchain za podporo digitalnemu juanu. Vendar nove patentne prijave kažejo, da projekt ne bi bil dejanska kriptovaluta.

Vaga je sprožila aktivnost in vsi se še vedno odzivamo

Všeč ali sovražite, Libra stablecoin je dobil zainteresirane strani znotraj in zunaj kriptoekonomije glede na kriptovalutni prostor kot še nikoli prej. Od PBoC do ameriških regulatorjev si je veliko različnih mednarodnih teles prizadevalo za projekt.

Na primer, konec tedna je prišlo do poročanja, ki bi ga ameriški poslanci obiskali s finančnimi uradniki v Švici razpravljajte o tehtnici. To je zato, ker je Facebook načrtoval, da bo Libra imel administrativni temelj v srednjeevropski državi.

Kaj bo s srečanjem, bomo še videli. A te novice in Binanceova Venera so le najnovejše domine, ki so padle okoli Facebook-ovega stabilkoina, čeprav zagotovo ne bodo zadnje. Možno je, da Venera premaga tehtnico na trgu samo na podlagi tega, da se Facebook upočasni, ker je tako velik in ima toliko regulativne prtljage.