Niso vsi navdušeni nad Coinbaseom, ki je postal glavni član Visa

Vlagatelji v kriptovalute najdlje iščejo načine, kako svoj Bitcoin, Ethereum ali druga digitalna sredstva porabiti v vsakdanjem življenju, v kavarni, nakupu živil itd. In tako naprej.

Odgovor se je zdel preprost: debetne kartice, ki so uporabljale kriptovaluto. Z leti je bil digitalni material najlažje porabiti v trgovinah s pomočjo številnih beta kartic, ki so uporabnikom omogočale, da položijo Bitcoin in dejansko plačajo vse izdelke iz realnega življenja z uporabo BTC.

Čeprav je veliko teh kartic delovalo, kot je kartica Xapo, so številni projekti v tem razredu zaprti zaradi številnih dejavnikov, vključno z vprašanji skladnosti in zaskrbljenostjo glede povpraševanja..

Zdi se pa, da bo tu ostala plastika z omogočeno kripto, pri čemer se razkrije, da je velikan kriptovalut Coinbase v višini 8 milijard dolarjev postal čeden z Visa, kar mu omogoča, da razširi svoje obstoječe delovanje kartice Coinbase, kar bo verjetno milijonom omogočilo, da Bitcoin porabijo za vsakodnevno življenje.

Coinbase postane glavni član Visa

Objavljeno v objavi v blogu, objavljeni v sredo, Coinbase je postal “prvo kripto podjetje s čisto igro, ki je bilo odobreno kot glavni član Vise.” To pomeni, da bodo kartice Coinbase s kripto omogočenim napredkom vključevale boljšo izkušnjo strank, “kar bo olajšalo porabo kriptovalut v vsakdanjih situacijah”. V sporočilu je še pisalo:

To članstvo nam bo omogočilo, da ponudimo več funkcij za stranke Coinbase Card; od dodatnih storitev do podpore na več trgih – vse elemente, ki bodo pomagali razvijati in obogatiti izkušnjo plačil s kriptovalutami.

Ali je Bitcoin resnično izrezan za plačila?

Čeprav so mnogi to novico sprejeli kot izjemno pozitivno za posvojitev kripto, niso vsi prepričani, da naj bi bila plačila Bitcoinova moč.

Ugledni izvršni direktor kriptovalut Dan Held, nekdaj Uber in Blockchain, trenutno pa Kraken, je svoje privržence vprašal: “Zakaj bi rad zapravil svojo kripto?” Kot odgovor na novice o Coinbase.

Zakaj bi želel porabiti svoj kripto? https://t.co/j9L9KA7Zom

– Dan Hedl (@danheld) 19. februarja 2020

Held je v določenem kontekstu dolgoletni vernik, da je Satoshi Nakamoto ustvaril Bitcoin, da bi bil hrbtenica naslednjega finančnega sistema kot hranilca vrednosti, namesto da bi bil le drug plačilni sistem v svetu mnogih.

On je zapisal v obsežni niti na Twitterju o tej temi, da “tisti, ki pritiskajo na pripoved” Bitcoin je bil najprej narejen za plačilo “, vztrajajo pri stavkih za izbiranje češenj iz bele knjige in objav na forumih, da bi zagovarjali njihovo perspektivo.”

To je bilo odmevalo urednika Bloomberga Joeja Weisenthala, dolgoletnega komentatorja v kripto industriji. Kot odgovor na novice o Bakktovem naumu o plačilih s kripto omogočenim gostitelj Bloomberga je dejal, da je danes “neverjetno enostavno kupiti kavo z različnimi plačilnimi sistemi”, ne more “dojeti, kako in zakaj temelji kripto sistem bo karkoli izboljšal. “

Ne strinjam se. Danes je neverjetno enostavno kupiti kavo z vrsto plačilnih sistemov in ne morem dojeti, kako in zakaj bo sistem, ki temelji na kripto, karkoli izboljšal. https://t.co/hEnc4NfqdK

– Joe Weisenthal (@TheStalwart) 28. oktober 2019

Davčna vprašanja ostajajo

Tudi če obstaja razlog, da Bitcoin uporabljamo prek bremenitve in ne fiat prek bremenitve, še vedno obstajajo davčna vprašanja, zlasti v ZDA..

Tako kot v ZDA ostaja vprašanje v drugih državah, kjer je za kripto, ki jo porabite za nakup kave, kar pomeni, da je dejansko prodana, obdavčen davek na kapitalski dobiček, tako kratkoročni kot dolgoročni.

To pomeni, da če bi kupili Bitcoin v vrednosti 5 USD, ki je zrasel na 8 USD, in ga potem 8 mesecev kasneje porabili za obrok, bi morali plačati ne glede na kapitalski dobiček od dobička v višini 3 USD..

Skratka, to pomeni, da ko porabite Bitcoin prek debetne kartice ali prek bolj tradicionalnih digitalnih plačilnih tirnic, plačate več, kot je cena vstopnice izdelka, in vse to morate naporno spremljati.

Sprejemajo se koraki za odpravo starodavnosti svetovnih zakonov o davku na kapitalski dobiček v zvezi s kripto, vendar to še vedno ni izvedeno.