Objavljen Raspberry Pi 4: Super implikacije za prostor kriptovaluta

Raspberry Pi

Dana 24. lipnja, Raspberry Pi Foundation, programeri popularne i jeftine serije računala s jednom pločom, najavili svoje četvrto izdanje: Raspberry Pi 4.

Deklaracija je odmah izazvala valove u kriptoversu, jer su Raspberry Pi 3 i prethodni modeli postali popularni među decentraliziranim korisnicima kriptovaluta, koji su se računalima poslužili za jeftino olakšavanje blockchain punih čvorova i aktivnosti ulaganja, na pr. u Moneru (XMR), odnosno Tezosu (XTZ).

Raspberry Pi

Sukladno tome, Pi 4 ima pozornost kriptovaluta, jer njegova nova struktura pruža značajnu nadogradnju performansi u odnosu na Pi 3, a još uvijek se nudi po pristupačnoj cijeni od 35 USD.

U objavi objave izvršnog direktora Raspberry Pi (Trading) Ltd. Ebena Uptona, izvršni direktor objasnio je kako su mogućnosti računala uvelike napredovale od posljednje generacije do najnovije, napisavši:

“Ovo je sveobuhvatna nadogradnja koja dodiruje gotovo sve elemente platforme. Po prvi puta pružamo razinu performansi sličnih računalu za većinu korisnika, zadržavajući mogućnosti povezivanja i hakabilnosti klasične linije Raspberry Pi. “

Tehnički napredak nije prouzročio buku u kriptoekonomiji, gdje su različite zajednice doživljavale rasplet kao još jedan pozitivan korak prema decentralizaciji, tj. Sposobnost prosječnih korisnika da sami provjere knjigu blokova.

Zajednica Ethereum je posebno uzbuđena

Barem za početak činilo se da je najava Raspberry Pi 4 najviše odjeknula u zajednici Ethereum, čiji su dionici ovo izdanje smatrali dobrim znakom za buduće valjanike Ethereuma..

Očekujem da će se novi Raspberry Pi 4 (opcija od 4 GB RAM-a, vanjski SSD) nositi s čvorom za provjeru valjanosti Eth2, a da se ne oznoji. To je 100 USD hardvera koji radi na 10 W za podršku 32 ETH čvora (trenutno oko 10 000 USD).

– Justin Ðrake (@drakefjustin) 24. lipnja 2019

To je zato što je potrebno uzeti 32 etera (ETH) da bi postao validator na lancu Ethereum 2.0. Odlučivanje za iskorištenih 4 GB RAM-a Pi 4 znači da bi korisnici trebali imati sve računalo koje im treba za jeftino pokretanje čvora za provjeru valjanosti ETH 2.0, komentirao je vijest istraživač Zaklade Ethereum, Justin Drake, tvrdeći da bi Pi 4 mogao pokretati ETH 2.0 validator čvor “bez preznojavanja.”

Istaknuto je da bi trenutno kupnja 32 ETH koštala približno 10.000 USD. Dakle, kupnja Pi 4, koja bi taj ETH mogla koristiti za provjeru valjanosti nadolazećeg Beacon Chain-a u ETH 2.0, bila bi trivijalna po cijeni u usporedbi s kupnjom stvarne količine etera koja je potrebna da postane validator.

Pokrenimo ETH 2.0 na Raspberry Pi! https://t.co/tY8rXDMGJz

– prestonvanloon.eth (@preston_vanloon) 24. lipnja 2019

Smanjujući se, spomenuti Drake bio je u prvoj postavi zajednice kada je riječ o ocrtavanju ključnog prijelaza Ethereuma na ETH 2.0 putem višefazne nadogradnje Serenity.

Još u svibnju Drake je ciljao 30. lipnja kao datum kada će se odrediti kod prve faze Serenity – “Phase Zero”, koja će Ethereum prebaciti s rudarstva dokaza o radu na provjeru valjanosti dokaza o udjelu. dovršen.

Premotavajući unaprijed do 15. lipnja, istraživana je zaklada Ethereum, zabilježila je na 19. pozivu implementatora ETH 2.0 da je zamrzavanje specifikacija još uvijek uključeno i da su graditelji blockchaina promatrali konferenciju Devcon5 kako bi započeli Beacon Chain “ceremoniju depozita”, u kojoj bi potencijalni validatori mogli pošalju svoj eter na zadanu adresu kako bi se postavili da postanu validatori.

Tijekom tog poziva Drake je dodao da će okvirni datum pokretanja lanca Beacon biti 3. siječnja 2020. – 11. godina od pokretanja Bitcoin blockchaina.

Pojačani unaprijed sinkronizirani čvorovi

Još jedan sektor koji treba razmotriti usred izlaska Raspberry Pi 4? Industrija plug-and-play blockchain čvorova.

Na primjer, jedan od najpopularnijih unaprijed sinkroniziranih proizvoda čvorova u cijelom prostoru, Casa Node, oslanja se na računalne ploče Raspberry Pi. Sada kada je Pi 4 objavljen, napredniji unaprijed sinkronizirani čvorovi trebali bi se početi ostvarivati ​​u narednim mjesecima jer tvrtke i korisnici neprekidno napreduju prema boljoj tehnologiji.

Naravno, Satoshi Nakamoto stvorio je Bitcoin imajući na umu malog čovjeka. Novi Pi 4 svakodnevnim korisnicima olakšava izravnu interakciju s blockchain tehnologijom.