Cryptocurrency Trading: Mik azok a Bollinger zenekarok?

Mik azok a Bollinger zenekarok?

Egy tipikus kriptovaluta árdiagram vad cikkcakkjai első pillantásra elképesztőnek tűnhetnek. Könnyű látni az adott kriptográfia általános irányát – akár felfelé, akár lefelé -, de a zavart akkor éri el, ha nagyít és megnézi az összes kis csúcsot és vályút, amely ezt az általános trendvonalat alkotja.

Nincs ez másként a hagyományos értékpapírokban sem, ahol ezt a kérdést mozgó átlagok létrehozásával oldották meg. Az egyszerű mozgóátlagok egy értékpapír átlagos árát írják le egy bizonyos időtartamra, míg az exponenciális mozgóátlagok nagyobb hitelességet és számtani súlyt adnak az újabb áraknak. Mindkettő célja a napi vagy óránkénti dudorok kiszűrése, amelyek egy tipikus árdiagramot alkotnak, így a trendek és minták azonnal nyilvánvalóbbá válnak.

Mik azok a Bollinger zenekarok?

Ezt a rendszert az 1980-as években tovább finomította John Bollinger pénzügyi elemző és szerző a bevezetésével Bollinger zenekarok. A Bollinger-sávok olyan rendszerek, amelyek magas és alacsony sávokat számolnak a biztonság mozgóátlaga felett, szórás felhasználásával.

Adaptable History

John Bollinger munkája előtt a mozgó átlagok körül magas és alacsony árú sávokat hoztak létre Chester Keltner által 1960-ban kifejlesztett Keltner csatornáknak nevezett technikával. Keltner maga támaszkodott J. Welles Wilder munkájára az átlagos valós tartományok kiszámításához az árupiacok volatilitásának mérésére.

A Keltner csatornák a mozgóátlagok felett és alatt jelölik a sávokat, az átlagos valós tartományt használva iránymutatásként. Az átlagos valódi tartomány a tiszta volatilitás mutatója, nem pedig a jövő iránya. A Keltner csatornái erre az eszközre építenek, hogy bemutassák a potenciálisan túlvásárolt vagy túlértékesített értékpapírok megjelenítésének módját. Az árak, amelyek megtörik a csatorna felső határát, egy érkező bika rohanást jeleznek. Hasonlóképpen, az alsó határ alá süllyedő árak azt jelzik, hogy a medvepiac úton van.

A Bollinger-sávok a standard eltérést használják az átlagos valódi tartomány helyett, ez a volatilisabb mérés egyenetlenebb sávcsatornát hoz létre. Ez a csatorna azonban adaptívabb, mint egy Keltner-csatorna, éppen megnövekedett volatilitása miatt, és végül következetesebben elosztott csatornát hoz létre a mozgó átlag körül..

John Bollinger

John Bollinger, Kép a Youtube

A Bollinger-szalagok felhasználhatók exponenciális mozgóátlagok vizsgálatára is, szemben a Keltner-csatorna egyszerű mozgóátlagaival. Ez nagyobb mértékű érzékenységet biztosít a mérési eszköz számára a piaci változásokra.

A közismerten ingatag kriptovaluta piacon a Bollinger zenekarok széles körben használják az esetleges kitörések előrejelzését és a piacra lépéshez és kilépéshez szükséges kulcsidők azonosítását. Ez különösen hasznos a napközbeni kereskedők számára, akiknek nyereségük megtartása érdekében gyakran kell kemény hívásokat kezdeményezniük hiányos információkkal. Egyetlen érme rossz irányba tett jelentős lépése kiküszöböli a gondosan betakarított napok vagy hetek kis nyereségét.

Az Alapszabályok

John Bollinger továbbra is aktív a pénzügyi szférában, és honlapja összefoglalja a névadó zenekarok felhasználásának és következményeinek 30 éves elmélkedését.

Az első dolog, amit Bollinger világossá tesz, az az, hogy a magasság és a mélység viszonylagos. A felső sáv a magasakat jelöli, mivel ezek a szóráshoz kapcsolódnak, míg az alsó sáv ennek fordítottját mutatja be. A „magas” és az „alacsony” kifejezések ilyen viszonylagos használata számos különböző mutató levezetésére használható, amelyek alapján az ár döntéseit.

Bollinger szalagdiagram

Bollinger zenekarok, kép a Wikipédia

Létfontosságú azonban, hogy az egyes mutatókat elszigetelten tekintsük. A lendület, a hangerő, a hangulat és még sok más származhat a Bollinger zenekaroktól, de nem feltétlenül kapcsolódnak egymáshoz.

“Például egy lendület-mutató sikeresen kiegészítheti a hangerő-mutatót, de két lendület-mutató nem jobb egynél” – írta Bollinger.

A Bollinger szalagok meglehetősen egyszerű természetüknek köszönhetően sokféle pénzügyi környezetben sikeresen alkalmazhatók. Maga Bollinger elmondta, hogy ezek megfelelőek részvényekhez, indexekhez, tőzsdékhez, árucikkekhez és határidős ügyletekhez. Bár a kriptopénzek nincsenek kifejezetten megnevezve, feltételezhetően illeszkednek e változatos pénzügyi eszközök szürke területei közé.

A sávok az idő tekintetében is rugalmasak, feltéve, hogy a vizsgált időszak elegendő részletességet tartalmaz ahhoz, hogy érdemi pillanatképet mutasson be a piacról.

A kulcsszó azonban itt a pillanatkép.

„A Bollinger zenekarok nem nyújtanak folyamatos tanácsokat; inkább segítenek meghatározni azokat a beállításokat, ahol az esélyek az Ön javára válhatnak ”- írta Bollinger. „Ne tegyen statisztikai feltételezéseket a szórásszámítás felhasználása alapján a sávok felépítésénél. A biztonsági árak eloszlása ​​nem normális, és a Bollinger-sávok legtöbb telepítésénél a tipikus mintanagyság statisztikai szignifikancia szempontjából túl kicsi. (A gyakorlatban általában az adatok 90% -át, nem 95% -át találjuk a Bollinger-sávokban az alapértelmezett paraméterekkel).

Hogyan kell használni őket

A kriptovaluta-kereskedők és a Bollinger-sávokat alkalmazó befektetők többféle módon is felhasználhatják őket.

Az első hasznos tanács, amelyet a Bollinger zenekarokból lehet levonni, az adott érme volatilitása. A Bollinger-szalagok összenyomódnak vagy összenyomódnak, ha a szórások alacsonyak, és alacsony volatilitási időszakot jeleznek. Hajlamosak bővülni, amikor a volatilitás növekszik, ahogy a számításukhoz használt szórások is nőnek.

Alacsony volatilitás

Az alacsony volatilitású időszakot bemutató Bollinger-szalagok, kép a Cryptovest

Ennek a szóban forgó érmétől függően többféle jelentése lehet. Az a tény, hogy a volatilitás növekszik vagy csökken, azonban befektetési lehetőségekre vagy az ár közelgő – felfelé vagy lefelé történő – kitörésére utalhat..

A Bollinger zenekarok az árfolyam mintegy 90 százalékát elkapják egy adott értékpapírban vagy érmében. Amikor az ármozgások egy meghatározott Bollinger-szalag felett vagy alatt merülnek, itt az ideje felülni és figyelni. Amikor az ár „felcímkézi” a sávot, ez azt jelenti, hogy az érme valószínűleg túlvásárolt, és hamarosan helyreállhat. Ez ideális időpontot kínál az értékesítéshez, mielőtt az árak szinte elkerülhetetlenül csökkennek.

Ha viszont az alsó Bollinger-sávban vagy az alatt van egy árcédula, akkor az érme túl van adva, és az okos kereskedőknek valószínűleg ideális időpontnak kell tekinteniük a vásárlásra.

A Bollinger-sáv határain történő mozgások a rövid távú árirány értelmezésére is felhasználhatók. Ha a felső sáv megrepedt, majd az ár közvetlenül a felső sáv alatt vagy alatt korrigálódik, ez annak a jele, hogy az árak általában felfelé mozognak. Az ellenkezője igaz az alsó sávra. Azok az árak, amelyek a sáv alá süllyednek, de a sáv szintje felett nem képesek korrigálni, lefelé haladnak.

Következtetés

A Bollinger zenekarok könnyen látható módon szemlélhetik a kriptopénzek piacát. A legegyszerűbben kifejezve érdemes vásárolni, ha az érme ára a mozgó átlag és a sáv alsó része között van. Jó alkalom az eladásra, amikor az érme a mozgóátlag és a felső sáv között van. Ha az érme az említett sávok felett lő, vagy alá csúszik, akkor lehet, hogy a lehető legjobb idő lesz egy mozdulatra.

A Bollinger szalagok azonban csak egy a sok eszköz közül a kereskedő eszköztárában, így a szabályok nincsenek kőbe írva. Nagyszerű lehetőségek lehetnek vásárlásra vagy eladásra, szemben a Bollinger együttes technikai elemzésével. A Bollinger-sávok segítségével történő megállapítások megerősítéséhez sok kereskedő hangerő-mutatókra vagy a relatív erősségi indexre támaszkodik, mielőtt úgymond tétjeit tenné. A Bollinger sávrendszeren belüli trendek független megerősítése megbízhatóbb, mint a rendszer megállapításainak elkülönítése. Ne feledje, még John Bollinger is felhívta a figyelmet arra, hogy a Bollinger zenekarok nem tudnak folyamatosan tanácsot adni, és természetüknél fogva elmaradó mutatónak számítanak, mivel a mozgó átlagtól eltérnek.

Hivatkozások

  1. https://www.investopedia.com/articles/technical/102201.asp
  2. https://www.investopedia.com/terms/m/movingaverage.asp
  3. https://www.investopedia.com/terms/s/standarddeviation.asp
  4. https://cryptovest.com/news/crypto-trading-tips-bollinger-bands-explained/
  5. https://www.bollingerbands.com/
  6. http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:technical_indicators:keltner_channels
  7. http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:technical_indicators:average_true_range_atr