Vodič za početnike za Quantstamp

Vodič za Quantstamp

Quantstamp je prvi protokol pametnog ugovora za reviziju sigurnosti. Potrebna je Ethereum tehnologija i proširuje je kako bi se osiguralo da su pametni ugovori korisnika sigurni.

Quantstamp

Tko stoji iza Quantstampa?

Tim koji stoji iza Quantstampa prepun je stručnjaka za testiranje softvera i ima više od 500 citata u Google Scholaru. Uključuje i doktorate s dugogodišnjim industrijskim iskustvom. Richard Ma je ​​suosnivač i izvršni direktor s iskustvom u poslovnim i strateškim operacijama, plus algoritamsko trgovanje i još mnogo toga. Steven Stewart je suosnivač i tehnički direktor s iskustvom u razvoju pametnih ugovora i kanadskom Ministarstvu nacionalne obrane. Viši sigurnosni inženjer Edward Zulkoski radi na razvoju pametnih ugovora i proveo je opsežno istraživanje u rješavanjima SMT i SAT. Drugi viši sigurnosni inženjer, Vajih Montaghami, vrši provjeru softvera i stručnjak je za skalabilne sustave i sigurnosnu infrastrukturu.

Quantstamp tim

Među ostalim članovima tima su Prit Sheth kao vodeći inženjer, Leonardo Passos kao stariji programer, Krishna Sriram kao menadžer zajednice i PR, Anna Kao kao dizajner grafike i UX-a, Jared Harril kao menadžer zajednice, Alex Murashkin kao stariji softver inženjer, a Kacper Bak kao stariji softverski inženjer. Tim također trenutno traži blockchain inženjere, a uskoro će najaviti i dr. Sc. sigurnosni inženjeri s velikim iskustvom.

Što radi Quantstamp?

Quantstamp je u osnovi mreža za reviziju. Ova specijalizirana mreža povezuje investitore, korisnike i programere u provjeri revizije koja je skalabilna i transparentna. Mreža omogućuje automatsku provjeru raznih ranjivosti pametnih ugovora. Također automatski nagrađuje one koji prepoznaju pogreške, potičući mrežu da uvijek bude u najboljem stanju.

Kako radi

Koje probleme rješava Quantstamp?

Tim koji stoji iza Quantstampa prepoznaje da su blockchain mreže doista sigurne, ali želi poboljšati sigurnost pametnih ugovora, što ozbiljno nedostaje. U bijeloj knjizi tim navodi slučajeve u kojima su hakeri ukrali 30 i 55 milijuna dolara zbog bugova, pokazujući točnu vrstu scenarija koji se nada da će Quantstampom spriječiti.

Tim smatra da trenutni pokušaji provjere valjanosti pametnih ugovora jednostavno nisu dovoljni te da bi za korištenje sigurnosne savjetodavne tvrtke trebao ljudski stručnjak za reviziju pametnih ugovora. To dovodi do visokog rizika od pogrešaka i visokih troškova, uz veliko oslanjanje na jednu tvrtku, što rizikuje poslovanje koje se revidira. U osnovi, tim ne smatra da je moguće da ljudski revizori prate sve veći broj pametnih ugovora, jer nema dovoljno stručnjaka, što će dovesti do rasta troškova.

Pametni ugovor

Stvaranjem skalabilnog, isplativog sustava koji može nadzirati pametne ugovore, Quantstamp se bavi tim problemima omogućujući provođenje revizija bez oslanjanja na ljude.

Koje su neke ključne značajke Quantstampa?

Protokol iza Quantstampa oslanja se na dva glavna dijela. Prvi je sustav za provjeru softvera koji je potpuno automatiziran i može se nadograditi. Ovaj sustav provjerava programe Solidity i dizajniran je za hvatanje napada sve veće sofisticiranosti. Drugi dio je automatizirana isplata nagrade koja donosi nagrade ljudskim sudionicima koji pronađu pogreške u pametnim ugovorima. To omogućuje Quantstampu da premosti jaz između trenutnog oslanjanja na ljudske revizore i prijelaza na svoj softver.

Quantstamp se ponosi ekonomičnošću, tako da tvrtke ne oklijevaju iskoristiti usluge i osigurati sigurnost svojih pametnih ugovora. Također je skalabilan i radi na provjeri bilo kojeg Ethereum projekta. U idealnom slučaju, to će na kraju postati temeljni dio uobičajenog usvajanja Ethereuma. Kao protokol dizajniran s obzirom na sigurnost, Quantstamp je također vrlo siguran. Njegov protokol provjere revizije osmišljen je kako bi onemogućio onima koji imaju zlonamjerne namjere manipuliranje rezultatima revizije. To eliminira rizik povezan s ranjivošću centraliziranih revizija.

Što biste trebali znati o žetonima Quantstamp?

Quantstamp tokeni, QSP, vrsta su Ethereum ERC20 i kupuju se s ETH samo tijekom crowdsale-a. Pretprodaja nema pojedinačnih ograničenja, jer se koristi za zapošljavanje inženjera. Glavna prodaja ima pojedinačne kapice. Na kraju će svi neprodani tokeni biti spaljeni. Žetoni za osnivački tim imaju trogodišnji raspored stjecanja prava.

Ukupno se 65 posto tokena distribuira tijekom prodaje tokena, a 20 posto dodijeljeno je timu i savjetnicima. Rezerva temeljnih djelatnosti dobiva 10 posto, a posljednjih 5 posto odlazi na razvoj zajednice. Punih 50 posto prihoda ide izravno na razvoj proizvoda, s dodatnih 30 posto namijenjenih marketingu i zajednici, 15 posto za administrativne i opće fondove i 5 posto za sigurnost.

Kako se koriste QSP tokeni?

QSP tokeni način su plaćanja za usluge provjere, kao i način nagrađivanja onih koji pružaju potvrdu. Suradnici dobivaju QSP tokene za softver koji doprinose za provjeru programa Solidity. Oni koji pokreću čvorove za provjeru Quantstamp zauzvrat dobivaju QSP tokene, a oni koji pronađu bugove također dobivaju svoju nagradu u obliku QSP. Oni koji kreiraju ugovore platit će QSP tokene kada im se provjere pametni ugovori.

Kako kupiti Quantstamp QSP

Niste u mogućnosti kupiti QSP s valutom “Fiat”, pa ćete prvo morati kupiti drugu valutu – najlakše je kupiti Bitcoin ili Ethereum što možete učiniti na Coinbaseu putem bankovnog transfera ili kupnje debitne / kreditne kartice, a zatim zamijeniti za QSP na razmjeni kao što je Binance.

Registrirajte se na Coinbase

Kupcima kripto valuta prvi put preporučujemo da za prvu kupnju koristite Coinbase – jednostavan za upotrebu, u potpunosti ga regulira američka vlada, tako da znate da je to jedno od najsigurnijih i najcjenjenijih mjesta za kupnju kriptovaluta. Coinbase nudi mogućnost kupnje Bitcoina, Litecoina i Ethereuma kreditnom ili debitnom karticom ili slanjem bankovne doznake. Naknade su veće za kartice, ali valutu ćete dobiti odmah.

Prilikom prijave morat ćete izvršiti određenu provjeru identiteta jer se moraju pridržavati strogih financijskih smjernica. Obavezno upotrijebite našu vezu za registraciju dobit ćete 10 USD besplatnog bitcoina prilikom prve kupnje od 100 USD.

Web stranica Coinbase

Za početak kliknite gumb “Prijavi se” gdje ćete biti preusmjereni na obrazac za registraciju u koji ćete morati unijeti svoje ime, e-mail i odabrati lozinku.

Kupite Ethereum

Za ovaj vodič kupit ćemo Ethereum da bismo zamijenili ciljanu kriptovalutu. Razlog tome je što ima daleko jeftinije naknade od bitcoina za slanje, a transakcija se također događa puno brže. Dakle, u Coinbaseu posjetite karticu “Kupi / prodaj” na vrhu, odaberite “Ethereum”, odaberite način plaćanja i unesite iznos koji želite kupiti – možete unijeti iznos u američkim dolarima ili broj etera.

Kupite Etherum

Tada ćete biti zamoljeni da potvrdite svoju transakciju, ako ćete platiti karticom, možda ćete morati izvršiti potvrdu kod davatelja kartice. Kada to dovršite, vaš će Ethererum biti dodan na vaš račun.

Kupite QSP na Binanceu ili Kucoinu

Sada svoj eter možete poslati Binanceu kako biste kupili QSP, pogledajte našu recenziju Binancea ovdje da biste vidjeli kako se registrirati i kupiti na njihovoj burzi.

Novčanici Binance

QSP je također dostupan za kupnju na Kucoin burzi, pogledajte naš vodič ovdje kako biste saznali kako koristiti ovu burzu.

Kucoin

Kako izgleda putokaz?

U siječnju 2018. Quantstamp će dovršiti izgradnju čvora za provjeru valjanosti, koji je prošireni Ethereum čvor. U veljači će se obaviti peta poluautomatizirana revizija pomoću softvera za analizu V1. Ovaj softver također će se dodati u čvor za provjeru odgovoran za vraćanje sirovog izlaza i hash-a za provjeru. U ožujku će tim raditi na fazi testiranja i poboljšanju kriptoekonomskih poticaja, uz početak upravljanja sustavom upravljanja nositeljima tokena.

Faze proizvodnje

U travnju će se testna mreža primijeniti nakon testiranja i provjere valjanosti. U ovom trenutku započet će i akademski pregled sustava. U svibnju će se održati prvi Quantstamp hackathon, a radovi na osiguranju pametnih ugovora započet će u lipnju. U srpnju će vlasnici tokena glasati za mainnet, a mainnet V1 bit će objavljen u kolovozu. U rujnu će tim početi raditi na distribuiranom SAT konsenzusu i BFT-u za mainnet V2. U listopadu će se alfa-proizvod pametnog ugovora osigurati glavnim pametnim ugovorima.

Zaključak

Potreba za sustavom kao što je Quantstamp nešto je čega mnogi nisu bili svjesni dok nije pokrenut, ali ova platforma može napraviti značajnu razliku. Sigurnost je doista trenutna briga za pametne ugovore, a s timom i tehnologijom koji stoje iza Quantstampa, tu bi brigu trebalo brzo smanjiti. Uz uspostavljene poticaje i iskustvo tima, Quantstamp bi se trebao pokazati učinkovitim u osiguravanju da pametni ugovori ne sadrže bugove.

korisni linkovi